Seuraa 
Viestejä45973

Päähäni ei mahdu, että jos alkuräjähdyksen seurauksena kaikki kaikkoaa toisistaan, kuitenkin me ja havaittu ympäristömme kiidämme kohti suurta atraktoria. Mikä se on? Entä mikä on suuri seinä?

Ei suinkaan kaikki kaikkoa toisistaan. Paikallisesti kohteet voivat aivan hyvin myös lähetä toisiaan. Vasta galaksijoukkoa suuremmassa mittakaavassa maailmankaikkeuden laajeneminen aiheuttaa sen, että kohteet keskimäärin etääntyvät toisistaan sitä nopeammin mitä kauempana ne toisistaan ovat.

Suuri atraktori on galaksien liikkeiden perusteella estimoitu massakeskittymä joka painovoimallaan kiskoo puoleensa galaksiamme ja vieläpä naapurigalaksejammekin. Koko havaitsemamme maailmankaikkeus ei toki ole matkalla sen suuntaan. Suuren atraktorin oletetaan olevan massiivisista galakseista muodostunut superjoukko jossain reilun parinsadan miljoonan valovuoden päässä, joten ihan heti ei törmäys vielä uhkaa. Atraktorin massa on myöskin sen verran suuri, että ns. "pimeää ainetta" olisi siitä suunnasta syytä löytyä, koska atraktorin suunnassa olevat galaksit eivät vielä yksin ole riittävän massiivisia.

Galaksien on havaittu usein ryhmittyvän isommiksi rakenteiksi niin että toisaalla galakseja on tiheämmässä kuin toisaalla. Suuren seinän nimellä tunnettu iso galaksien tihentymä sijaitsee 300-500 miljoonan valovuoden päässä meistä.

Seuraavasta en oikein ole varma, mutta muistaisin kuulleeni, että on ehdotettu suuren atraktorin suunnassa paljon kauempana olevan vielä todella paljon suurempi massa, jonka suuntaan koko höskä (meidän galaksimme ja naapurimme ja jopa itse suuri atraktorikin) menee.

Saattaa olla että universumissa on useita suurimman mittakaavan suuria atraktoreita, painovoimakeskittymiä, joiden ympärillä kaikki pienemmän mittakaavan massat kiertävät.

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (16)

Tuli mieleen että nopeuden pitäisi koko ajan kasvaa. Se olisi voinut tehdä sitä jo kauan, joten nopeus pitäisi olla melkoinen.

Niin, nythän tämän Suuren atraktorin sijainti on alkanut paikantumaan galaksin Abel 3627 tienoille. Mutta ongelmana on todellakin sieltä puuttuva näkyvä massa.

Kun mennän kertaluokkaa pari suurempaan mittakaavan näyttäisi siltä, että universumin "tyhjiä kuplia" rajaavat säikeet tai seinämät ovat niitä megaluokan atraktoreita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jo ArKosin itse teoriassa vetovoiman energia laskee käänteisessä suhteessa etäisyyden neliöön. Tehän olette laitostieteen kannalla, ja siinähän gravitaation voima eli aitovoima laskee käänteisessä suhteessa etäsiyyden neliöön.

Jos vaikka oletettaisiinkin 300 - 500 miljoonan valovuoden etäisyydelle suuri massa, minkä hyvänsä vetovoimateorian mukana se ei kykenisi vetämään Linnunrataamme yhtään mihinkään.

Jo Andromedan veto on tänne varsin vähäinen. Väitetty liike sitä kohti, jos sitä on, on jokseenkin sattumaa.

Jos näin todellakin on havaittu ja jos siellä suunnassa jonne kaikki lähialueen galaksijoukot liikkuvat on todellakin vähemmän massaa, niin senhän ajatukseni pystyy selittämään sillä, että jossakin vaiheessa näkyvän maailmankaikkeuden historian aikana meitä vastaan on tullut niin tiheä ja massiivinen energia-aallon massakeskittymä, että se on vienyt tuolta alueelta kaikki supergalaksjoukot mennessään toiseen suuntaan, mitä näkyvä maailmankaikkeus itse liikkuu.

Ja näin eteenpäin menevän liikkeen aikana meitä ja kaikkia lähialueen supergalaksijoukkoja tönitään kohti vähemmän tiheää aluetta.

Ja näin tämäkin mysteeri selittyy paineen vaihtelun avulla.

Savor

;):)

Asiaa olen nyt itse käsitellyt uudessa aiheessani " Gravivirrat ja galaksien muodostus". Galaksien liikkeen ja myös synnyn selitys ovat avaruuden gravimateriaalin virrat.

Gravimateriaali yksilösiruhiukkasina on pukkaavaa. Siten sen lähdettä ei löydy ainakaan edestä. Jos jotakin voi löytyä, löytyy ihan päinvastaisesta suunnasta eli takaa. Kyllä te kaikki nyt olette erehtyneet. Ei tiedettä noin tehdä.

Savorille tämän pitäisi kyllä olla vaikeaa, koska olemmekin matkalla vähemmän tiheästä kohti enemmän tiheää

Kale
Savorille tämän pitäisi kyllä olla vaikeaa, koska olemmekin matkalla vähemmän tiheästä kohti enemmän tiheää

Päinvastoin, herra. Kun kyseeessä on pukkaava liike takaa, asian kannalta selitys on tyhjä piste edessä. Voi siellä silti olla ainemassaa, mutta tämän asian kannata sillä ei ole mitään merkitystä.

Seikka, että Linnunrata ja Andromeda kulkevat toisiaan kohti. Ainakaan ne eivät vedä toisiaan sanottavasti, mutta kyseessä ei liene pelkkä sattumakaan. Ne kulkevat samaa tyhjää pistettä kohti. Kiihdytys liikkeeseen kyllä on voinut tapahtua jo miljardeja vuosia sitten.

Sitten havainnot, joiden perusteella ainakin uskotaan, että galaksit muodostavat ryppäitä, jotka kiertävät jotakin keskipistettä. Minäpä kerronkin, että galaksit ovat mukana samoissa tai joskus kauan sittenkin vaikuttaneissa gravivirroissa. Jälleen asian kannalta kysessä oleva keskipiste on pelkkä tyhjä piste. Varsinainen gravitaatio eli vetovoima ei vaikuta noin kaukaa.

Varsinainen vetovoima muodostuu siruhiukkasista massojen vaikutuksesta kentiksi massojen ympärille, yleensä siis pallomaisesti laajenevaksi. Sen sijaan vapaa gravimassat kulkevat virtauksina, ja niiden vaikutus ennen vetovoimaksi muuttumista massoissa on pukkaava.

Näitä mitta suhteita kun alkaa liikaa pohtiin niin olisihan se semmonenkin mahdollista että me itseasiassa tipumme jollekkin kappaleelle joka peittää koko tyhjän alueen, esimerkiksi negatiivinen gravitaatio ja "Alku räjäys" mikä on tapahtunu materiaalin sisällä luoden väliaikaisen tyhjiön(esim vedenalaisissa räjäytyksissä, kun vesi väistyy räjähdys kohdasta, mutta palaa takaisin paineen johdosta).

(elikkä voitaisiin ajatella että me tipumme paineen aiheuttaman kuplan sisä-pinnalle koska se on ainoa massa mikä vaikuttaa kaikkien liikkeisiin).

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32905

Paljastuihan se keltamusta"pukkaaja",sieltä Arkosin takaa.

Savor,maailmankaikkeuden toimintatapa ei ole kuvattavissa jalkapallotermein.

Vai meinasitko seuraavas pukata,peipata,vetää,taklata,liukua vai ottaa rinnalla alas,kohti vähemmän tiheää,joka räjähtää ja laajenee kohti gravivirtoja ja enemmän tiheää, kolmiuloitteista laajenemista kohti siruhiukkasia ja gravimateriaalia.

Todella loogista,eikö vain.

Terminologiasi tulee luultavasti joiltain Urantian hiukkasukoilta,jotka pelaavat fudista.

Kyllä näillä eväillä Nobelin vielä nappaat,onnitteluni jo näin etukäteen.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

ArKos itse

selitys on tyhjä piste edessä.

Seikka, että Linnunrata ja Andromeda kulkevat toisiaan kohti. Ainakaan ne eivät vedä toisiaan sanottavasti, mutta kyseessä ei liene pelkkä sattumakaan. Ne kulkevat samaa tyhjää pistettä kohti. Kiihdytys liikkeeseen kyllä on voinut tapahtua jo miljardeja vuosia sitten.

Viimeistään ylläoleva lausuntosi asettaa sinut herra ArKos oikeaan
katekoriaan siis samaan katekoriaan "alan muiden huippujen"
kanssa.
Tunnettuja alan huippujahan ovat mm.:Markku Koivisto,
Pekka Reinikainen,Harri Veijonen ja Raimo A. Nikula.

John Carter ja Yksö julkisesti yhdessä. Rekisteröity parisuhde?

John Carter osoittaa ehkä tietävänsä jotakin jalkapallosta, mutta ei mitään
avaruusfysiikasta. Että pukkaava eli työntävä aine aiheuttaa liikkeen liikkeen liikkeen suuntaan, sen pitäisi olla selvää ihan mekaniikan perusasiat tuntevalle. Ja on päinvastoin niinpäin, että jalkapallon liike, ja pelaajien sen kimpussa, noudattaa mekaniikan lakeja, eikä päinvastoin.

ArKosin itse vetovoimateorian mukaankaan tuollainen vaikka 300 - 500
miljoonan valovuoden päässä oleva suurikaan massa ei aiheuta tänne sanottavaa vaikutusta. John Carter ja Yksö selittävät puolustavansa laitosteoriaa, gravitaation aitovoimateoriaa. Sen mukaan gravitaatio heikkenee ArKosiin itse verrattuna neliössä. Älkääpäs lähtekö karkuun jätkät, nyt vastaatte sanomisistanne, vaikka hirressä!

Tosin on niin, että gravitonit tuolla matkalla ovat pilkkoutuneet, ArKosin teorian mukaan. Tuolta matkalta Suuri atraktori voisi vaikuttaa vain pukkaavasti.

Entä voiko joku osoittaa nähdyn tuo Suuri atraktori. Kaikkien katseet suuntautuvat Tyhjään pisteeseen. Mitä mahdollisesti näkyisi takana, sitä ei katso kukaan.

Jätkät, älkää yrittäkö hätävaleita, älkää esitelkö nimiä, joilla ei ole kanssani mitään tekemistä.

Ja on siis ilmeistä, että ette ymmärrä laitostieteen ettekä ArKosin itse gravitaatioteoriasta yhtään mitään. Kaksi surkeaa pätemättömyydestä ja hätävaleista kiinni joutunutta vaselistia. Toki rekisteröidyssä parisuhteessa?

Ottikos koville, kun Mara ei saanut Nobelia? Olisi antanut akatemian johtajana teille hommia, vai mitä?

JohnCarter
Seuraa 
Viestejä32905

Ei minua harmita yhtään,että miltsi käteistä matkasi yhteen maailman köyhimmistä maista(Bangladesh)ja siellä palkinnon saaja lahjoitti sen maansa köyhiä auttavalle järjestölle.

Sinulle sen sijaan ei ole tainnut vieläkään valjeta minne fysiikan Nobel meni tänä vuonna.

Sinulle lienee vieras käsite myös;Cosmic Background Explorer,tunnetaan myös lyhenteellä COBE.

Kuulostaako tutulta?

Jos ei, niin kerron,että se on kosmista taustasäteilyä tutkiva Yhdysvaltalainen tekokuu.

COBE laukaistiin Maata kiertävälle radalle marraskuussa 1989.

Tekokuussa on kolme havaintolaitetta,joilla tutkitaan esim;taustasäteilyn spektriä ja lämpötilaeroja eri suunnissa sekä kaukaisten galaksien infrapunasäteilyä.

Myös WMAP-tekokuun ja COBE-tekokuun havainnot vähäisistä lämpötilaeroista taustasäteilyssä,jonka epätasaisuudet ovat vain n.0,005%;n luokkaa,ovat kumonneet teorian,jonka mukaan aikaisemmin pidettiin varmana,että taustasäteily olisi kaikissa suunnissa täysin tasaista.

Tämän vuoden fysiikan Nobel todistaa myös Arkos hiukkasukon ja Kuopion Einsteinin alias Savorin jorinat tuulesta temmatuiksi huuhaa höpötyksiksi.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

ArKos itse

Tosin on niin, että gravitonit tuolla matkalla ovat pilkkoutuneet, ArKosin teorian mukaan. Tuolta matkalta Suuri atraktori voisi vaikuttaa vain pukkaavasti.

Jätkät, älkää yrittäkö hätävaleita, älkää esitelkö nimiä, joilla ei ole kanssani mitään tekemistä.

Ja on siis ilmeistä, että ette ymmärrä ArKosin itse gravitaatioteoriasta yhtään mitään.

Kerro ihmeessä lisää "pukkaavasta" vaikutuksesta. Tässä tarkempaa
tietoa oppi-isistäsi,joita ett tosin kehtaa tunnustaa sinä Juudas.

http://members.surfeu.fi/gamma/SuPa/horhot.htm

Siinä olet toki oikeassa ,että en ymmärrä grivitaatioteoriastasi muuta
kuin sen ,että se on pelkkää sontaa.

Kun ensin Tep jankkasi kuukausia hänne gravitaationsa noudattavan
kaavaa F=ma, nyt hänen seuraajansa, onnellinen rekisteröidyssä suhteessa elävä pariskunta, ei halua kuullakaan kaavasta työntövoiman yhteydessä. Vertaa vaikka höyryn painetta höyrykoneen mäntää tai turbiinian siipoiä vasten. Elätteikaa, jona niitä ei ollut keksitty, eikä Newtonin mekaniikkaakaan.

Tosiaan, Ruotsissa on vaihtunut valtasuuntaus, ja perässä vaihtuu
Suomessakin. Ja Vasemmistoliittoon vaikuttaa vetona halltiukseen, ei kun painovoiman työväenkermasta saakka, Suuri atraktori. Ehkä kuitenkin
silmöt aukaistessasi näkisit siinäkin Tyhjän pisteen. Mahdollisuuksien aukeaminen joillekin vaselistipaskiaisille ja varsin oppimattomille tiedehörhöilleen erittäin luultavasti on täysin perätöntä luuloa.

Pariskunta laulaa iloista ylistystä usalaistieteelle, jota seuraten tekin usotte omaavanne tulevaisuuden. Yksi Nobel kuitenkin myönnettiin Norjassa. Ja kun ei Ahtisaarelle, hänestä ei tule Suomen akatemian johtajaakaan. Hakemukset mukaan liitettyine ansioiden, kuten täällä palstalla, luetteloineen on esitettävä ehkä jollekin porvarien nimittämälle johtajalle, tai nykyiselle Raimo Väyryselle. Hänkään ei saa uutta virkapaikkaa.

Miksi muuten usalaisen tieteen pitäisi ollenkaan antaa merkitystä teidän laisillenne vaselistipaskiaisille, jotka eivät edes ollenkaan tunne kaavaa F=ma eivätkä tiedä höyrykone ja -turbiini ynnä polttomoottoritkin jo keksityn? Jotka myö elätte suhteessa, joka ei Iso Poika Bushin hallinnon muikaan ole terve eikä aito.

Niin mutta ne ruotsalaiset - - -. No ilmoittakaakin meille sitten, että olette ihan aitoja ruotsalaisia, sillä tapaa kuin osa ruotsalaisista sen käsittää.

Muutettuanne kertokaa sieltä Svean mamman mailta, mitkä korkeat tieteelliset virat ja urat saittekaan.

Kale
Savorille tämän pitäisi kyllä olla vaikeaa, koska olemmekin matkalla vähemmän tiheästä kohti enemmän tiheää

Ensinnäkin kaiken näkyvän maailmankaikkeuden aineen liike on poispäin yhdestä pisteestä ja siellä päin on paljon tiheämpää kuin edessä päin.

Tokihan jossakin kaukana edessä päin, ehkäpä sadan miljardin vuoden matkan päässä saattaa olla yhtä tiheää kuin siellä mistä näkyvä maailmankaikkeus lähti liikkeelle, mutta nyt matka vie meitä kohti valtavaa tyhjyyttä.

Ja jos joku vastaan tuleva energia-aalto on putsannut jommalta kummalta sivustaltamme energiaa mukaansa sinne päin mistä olemme tulossa, ei tuolta alueelta meitä kohti tule niin paljon energiaa kuin toiselta svustalta suhteessa eteenpäin menevään liikkeeseen ja näin meidät tönitään kohti tuota aluetta.

Vastaavalla tavallahan galaksin keskustan jättimäisistä mustista aukoista avautuvista energia-aalloista syntyy uusia tähtiä.

Ja atomien ytimistä avautuvista energia-aalloista syntyy elektroneja.

Voi hyvinkin olla, vastakkaiseen suuntaan putsattiin energiaa jo esim. 6 miljardia vuotta sitten ja näin kohti samaa aluetta alkoi taipua energiaa eteenpäin menevän liikkeen aikana jo silloin ja voi hyvinkin olla että samalle alueelle on jo saapunut paljon energiaa ja edelleen energiaa menee kohti tuota aluetta eteenpäin menevän liikkeen aikana ja näin minulle ei ole mitään ongelmaa tämän asian kanssa ja voin selittää sen täysin loogisesti.

Jos koko näkyvä maailmankaikkeus onkin astetta isomman aineen kokoluokan atomin ytimestä avautuvia energia-aaltoja, voisi kyseessä ollakin astetta isomman aineen kokoluokan elektronin syntyminen ilman vetävää voimaa.

Savor

;):)

Yksö
ArKos itse

selitys on tyhjä piste edessä.

Seikka, että Linnunrata ja Andromeda kulkevat toisiaan kohti. Ainakaan ne eivät vedä toisiaan sanottavasti, mutta kyseessä ei liene pelkkä sattumakaan. Ne kulkevat samaa tyhjää pistettä kohti. Kiihdytys liikkeeseen kyllä on voinut tapahtua jo miljardeja vuosia sitten.
Viimeistään ylläoleva lausuntosi asettaa sinut herra ArKos oikeaan
katekoriaan siis samaan katekoriaan "alan muiden huippujen"
kanssa.
Tunnettuja alan huippujahan ovat mm.:Markku Koivisto,
Pekka Reinikainen,Harri Veijonen ja Raimo A. Nikula.

Pistipäs nyt silmään, kirjoitat katekoria, kun pitää olla kategoria.
Eli ei ole taittu olla ennen taisteluun ryhtymistä ArKosia itse vastaan olla paljonkaan tekemisissä sivistyksen ja sen kansainvälisten sanojen kanssa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat