Seuraa 
Viestejä91

Tämä ehkä sopii parhaiten tänne avaruuden puolelle(?)

Minkähänlaisia mahdollisuuksia/todennäköisyyksiä mahtaisi olla että avaruudessa on ihmiselle tuntemattomia alkuaineita? Vai voiko tämmöistä edes summamutikassa määritellä?

Scifielokuvissa tuppaa toisinaan esiintymään ilmiöitä että esim. muukalaisolentojen avaruusalus on tehty jostakin tuntemattomasta materiaalista.

Vai voiko suht varmasti olettaa että maapallolta löytyy kaikkea mitä universumi pitää sisällään?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40833

Pysyvien superraskaiden alkuaineiden mahdollisuudesta on jonkin verran spekuloitu. On teoreettisesti ennustettu, että jossain protonilukujen 110-120:n välillä olisi joillain massaluvuilla pysyvämpien ydinten saareke. Mutta käsittääkseni uusimmat ja tarkimmat laskut viittaavat, ettei pysyviä ytimiä kuitenkaan ole, vaikka ne ovatkin paljon pysyvämpiä kuin siinä ympärillä. Mutta se ero on tyyliin minuutteja vastaan millisekunteja. Noiden alkuaineiden ytimiä on tehty keinotekoisesti, mutta niihin ei saada niin paljoa neutroneita, että päästäsiiin pysyvimpiin isotooppeihin. Raskaissa alkuaineissa neutronien määrä suhteessa protoneihin on suurempi, joten fuusio tuottaa neutronivajaita yitimiä. Tilannetta pahentaa se, että tyypillisesti fuusioprosessissa ytimestä lentää ulos useita neutroneja.

Olisi myös erikoista, että jos tuollaisia pysyviä alkuaineita olisi olemassa, niitä ei olisi muodostunut supernovaräjähdyksissä, jotka ovat synnyttäneet Maan muodostavat raskaat alkuaineet, ja siten niitä ei löytyisi maankuoresta. Maa on lopultakin aivan samaa materiaalia kuin muukin maailmankaikkeus, eikä ole mitään syytä olettaa täältä puuttuvan jotain mitä muualla on tai olevan jotain mitä muualla ei ole. Eli kaikkiaan toiveet uusien alkuaineiden löytymisestä avaruudesta ovat hyvin huteralla pohjalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
Jupazuba
Scifielokuvissa tuppaa toisinaan esiintymään ilmiöitä että esim. muukalaisolentojen avaruusalus on tehty jostakin tuntemattomasta materiaalista.

Ei tuo välttämättä edellytä tuntemattomia alkuaineita, vaan myös aineen olomuotoa voidaan käsitellä scifimäisesti. Total Annihilation -pelissä esimerkiksi panssarivaunut oli panssaroitu "raskaalla panssarilla" mikä tarkoitti sitä että sopivalla scifi-hilavippaskonstilla koko panssarista tehtiin yksi ainoa jättimolekyyli jossa oli lujia sidoksia vaikka lampaat söisivät.

Hämähäkinseitti ja erikoispitkät selluloosaketjut myös tavoittelevat näitä sfäärejä orgaanisin keinoin.

Ja hiilihän muotoutuu grafeeniksi, timantiksi ja nanoputkiksi jotka ovat lujuudeltaan omaa luokkaansa.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Joo. Ja Aku Ankka keksi maailman vahvimman aineen joskus 1950-luvulla, ja nimesi sen vahviaksi, jollen väärin muista.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä40833
PeterH
Total Annihilation -pelissä esimerkiksi panssarivaunut oli panssaroitu "raskaalla panssarilla" mikä tarkoitti sitä että sopivalla scifi-hilavippaskonstilla koko panssarista tehtiin yksi ainoa jättimolekyyli jossa oli lujia sidoksia vaikka lampaat söisivät.Sitä kutsutaan yksikiteiseksi aineeksi. Ainakin jotain turbiinien siipiä tehdään yksikiteisistä metalliseoksista lujuusominaisuuksien takia. Puolijohteetkin ovat yksikiteistä ainetta, mutta muista syistä kuin lujuuden takia. Ei se lujuus määrättömästi kasva, jos aine kasvatetaan yhdeksi kiteeksi.

Ja hiilihän muotoutuu grafeeniksi, timantiksi ja nanoputkiksi jotka ovat lujuudeltaan omaa luokkaansa.Paitsi että eivät ole. Ne ovat lujempia kuin esim. metallit, mutta eivät mitenkään eri suuruusluokassa eikä niistä tulla koskaan tekemään mitään scifipanssareita, joihin normaalit aseet eivät tehoaisi.

Viimeaikojen keskustelluin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat