Seuraa 
Viestejä45973

Ilmastomuutoskeskustelussa on jumiuduttu keskustelemaan päästöjen hillitsemisestä. Aivan yhtä olennaista mielestäni olisi keskustella myös toimista, millä viilennetään ilmastoa jos lämpeneminen riistäytyy käsistä. Näin amatöörinä ajattelin paria ratkaisumallia - onko kukaan nähnyt että tällaisista olisi keskusteltu?

1. Lentoliikenne. Sekoitetaan lentopetroolin sekaan lisäainetta, joka muodostaa palaessaan hiukkasia. Hiukkaset heijastavat auringonvaloa (tulivuorituhkan tavoin) ja viilentävät ilmakehää. Ilmakehässä on lentoliikennettä 24/7, joten tällä konstilla saataisiin jatkuva viilennysvaikutus.

2. Tulivuorenpurkaukset. Meren äärellä olevilla vulkaanisilla alueilla (Islanti, Filippiinit, Hawaiji ym.) voisi olla mahdollista luoda keinotekoisesti suuria tulivuorenpurkauksia. Purkaus tehtäisiin johdattamalla suuria määriä merivettä tunnelia pitkin syvälle maan sisään, missä se kohtaa sulan laavan aiheuttaen räjähdyksen

3. Keinotekoinen auringonpimennys. Menee vähän pidemmälle tulevaisuuteen mutta periaatteessa sopivalla etäisyydellä maapallosta sijaitsevalla peilillä voitaisiin suunnata pieni osa auringonvalosta pois. Eli maapallolla olisi jatkuvasti pieni auringonpimennys.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Mitenkäs se menikään...

Jokaisella suoritetulla toimenpiteellä joko on tai ei ole haluttua vaikutusta, mutta joka tapauksessa sillä on ainakin kolme odottamatonta sivuvaikutusta joista ainakin yksi on kielteinen

jotenkin noin

Riso abundat in ore stultorum

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Onhan keinotekoisia puita kehitelty ja vesipisaroita aiotaan runtata ilmaan tuulikoneveneellä sekä todellakin on suunnitelma myös peilien lähettämiselle avaruuteen. Jälkimmäisestä kerrottiin mm. prisman dokumentissa "keinoja maailman pelastamiseksi".

Everything you know, is about to change.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Auringonvalon heijastamisessa ongelmana on ruoantuotannon vaatimus auringosta. Tietysti, jos varjostus kohdennettaisiin aavikoille, missä mitään ei kasva ei tätä ongelmaa olisi. Sitten kyllä itkettäisiin miten aavikoiden luonnon monimuotoisuus kärsisi ja ötökät häiriintyisi.

juakola
Seuraa 
Viestejä2890

Lämpöenergiasta voidaan nanotekniikalla tulevaisuudessa tuottaa tehokkaasti sähköenergiaa. Mutta katsotaan nyt, jatkuuko koko lämpeneminen edes ja jos jatkuu niin kuinka kauan. Ihmiskunta on kuitenkin aina menestynyt lämpimässä ja kärsinyt kylmässä.

Holoseenimme lähestyy muutenkin loppuaan ja jääkausi on tulossa.

On olemassa 10:n tyyppisiä ihmisiä: Niitä, jotka ajattelevat binäärisesti ja niitä, jotka eivät.

Biohiilen tekeminen ja hautaaminen on kanssa tavallaan yksi tekninen keino viilentää ilmastoa. Jos jokainen maailman maanviljelijä tekisi biohiiltä ja hautaisi sitä, voisi se auttaakin.

Huomattavasti vähemmän sivuvaikutuksia aiheuttavaa luullakseni kuin tässä säikeessä mainitut keinot.

geologia-maa-meri-ja-ilma-f7/grillihiilet-ja-ilmastonmuutos-t41586.html
http://www.guardian.co.uk/environment/2 ... -earth-c02

Täällä nimimerkki Paul M on käsittääkseni oivaltanut melko sama asia kuin tuossa Guardianin linkissäni (vuonna 2005).

post44527.html#p44527
post46006.html#p46006

Ainoa ero on, että Paul M puhuu pääosin puun muuttamisesta biohiileksi, ja sen hautaamisesta, kun taas James Lovelock puhuu ymmärtääkseni viljakasvien, perunoiden yms. varsista yms., ja ehdottaa, että niistä tehtäisiin biohiiltä haudattavaksi.

Oli myös seuraava linkki, jossa kerrotaan biohiilen valmistuksesta. Sitä vain ei haudata (koska siitä saa enemmän rahaa, kun sen myy poltettavaksi).

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uuti ... a_kiinaan/

Ilmastoa voitaisiin tosiaankin koettaa viilentää saattamalla tulivuoret räjähtämään/purkautumaan ? Vedellä ,vetypommeilla jne.
Esim. Yellowstonen kalderan purkautuminen jarruttaisi hieman valtavaa lämpenemistä.
Eurooppaa voisi yrittää viilentää kääntämällä Golfvirta rakentamalla valtava kelluva pato.

Tässä kuva Helsingin seudulta heinäkuussa em. toimenpiteiden jälkeen.

sapetix
Ilmastoa voitaisiin tosiaankin koettaa viilentää saattamalla tulivuoret räjähtämään/purkautumaan ? Vedellä ,vetypommeilla jne.
Esim. Yellowstonen kalderan purkautuminen jarruttaisi hieman valtavaa lämpenemistä.

Mutta sivuvaikutukset olisivat paljon suuremmat kuin biohiilen tuottamisessa maatalouden jätteestä (ja kenties osasta muustakin jätteestä?) ja sen hautaamisessa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat