Seuraa 
Viestejä45973

Nimimerkki Jaakko viestissään tällaista ketjua kaipasi.

Tässä siis sellainen.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Topi77
Seuraa 
Viestejä710

En viitsi äänestää, vaihtoehdot ovat hyvin epämääräiset. Helpompi olisi ollut vaikka laittaa koko suomen poikkeamat ja lähelle keskiarvoa vaihtoehto puuttui tyystin. Jos toteutuma on +0,5 niin pitäisi äänestää lämmintä, jota se ei todellisuudessa ole.

Olisiko yhtään mahdotonta, että alettaisiin äänestämään nimimerkeillämme joka kuukauden poikkeamaa äänestys päättyisi 10 päivää ennen ko.kuukauden alkua. Jos ilmatieteenlaitos ei ilmoita koko suomen poikkeamaa, niin vastaukseksi tulisi ilmastokatsauslehden paikkojen poikkeama, se ei heitä kuin korkeintaan kymmenyksen kaikkien asemien poikkeamasta. Äänestys tapahtuisi siis numeroina viesteissä, eli "helmikuun poikkeama -2,2". Veikkaukset pisteytettäisiin niin että 0,3 asteen sisälle osuvat saisi 5p, 0,4-0,7 4p, 0,8-1,2 3p, 1,3-1,7 2p, 1,8-2,5 1p yli 2,5 0p. Eli jos veikkaa helmikuun poikkeamaksi +2,5 ja keskiarvo on miinuksella jää pisteittä. 12 kuukauden jälkeen sitten julistetaan kuka oli vuoden sääniilo.

Ilkka Ahmavaara
Seuraa 
Viestejä221

"Olennainen elementti, joka tarvittiin modernin tieteen syntyessä, oli kuilun luominen fysikaalisen tieteen maailman ja humanistisen kulttuurin maailman välille."
-Steven Weinberg, The New York Review, 3.10. 1996

Reifengas
NO, p-le, pakkasta on.Tarvitseeko tällaisia tarpeettomia ketjuja pumpata ylös.
Erittäin hyvin tiedefoorumiin sopiva ketju?, "arvaa onko talvella kylmä vai kuuma.
Mitähän seuraavaksi.., jotain järkeä toimintaan?

Opettaja
Seuraa 
Viestejä1983
Reifengas
Nyt on helmikuu mennyt.

Onnistuuko edes now-casting?
Jos tuolla tarkoitat jälkikäteen ennustamista, niin helposti. Kylmää oli (ainakin heinäkuuhun verrattuna). Sikäli ennusteet menivät enimmäkseen nappiin.

kahannin
Seuraa 
Viestejä3784

author="Ilkka Ahmavaara" kirjoitti:Motostasi havainto: Aiemmin luotua kuilua fysikaalisten ja humanististen tieteiden välillä pyritään nyt kuromaan umpeen. Ilmastonmuutoksessahan "huonoja" fysikaalisia mittaustuloksia ja luonnon todellisia tapahtumia ei huomioida, ne korvataan mallien ja gallup-tutkimusten antamilla "paremmilla" tiedoilla sekä uskolla asiaan. Esim. esittämästäsi graafista taitaa vuoden 2007 talvi olla edelleen siteeratuin todiste oletetusta ilmastonmuutoksesta! Sillä, mitä sen jälkeen on tapahtunut ei olisi todistusarvoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat