Seuraa 
Viestejä637

Kazakstanin ja Uzbekistanin välillä sijaitseva Aralin pääallas on kuivunut kokonaan, kertoo Zeit-lehti. Kuivuminen näkyy sen julkaisemista satelliittikuvista.

Araljärvi alkoi kuivua, kun Neuvostoliiton aikana järveen virtaavien jokien vettä alettiin käyttää kasveluvetenä pelloilla.

Järviallas on nyt hiekka-aavikkoa. Samalla alueen ilmasto on muuttunut ja sademäärät ovat vähentyneet.

Zeit-lehden video järven kuivumisesta

Asiasta kertoi Suomessa ensin Yle

Jumankauta juu nääs päivää kuka vei veden..http://www.aamulehti.fi/Ulkomaati/araljarvi.

Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää turpansa kiinnni.
o_turunen kirjoitti:
Vai olisiko tuo paksuusyksikkö.

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Reifengas
Seuraa 
Viestejä4639

Eihän Aralista kunnon järveksi edes ollut. Laskujoeton suolajärvi, mokoma! Joutikin hävittää.

Amu-Darjan ja Syr-Darjan vedelle on todellakin parempaa käyttöä kuin haihduttaa sitä hyödyttömästi. 

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä20489

Aral-järvi lienee suurin yksittäinen ihmisen aiheuttama ympäristökatastrofi historiassa. Erityisesti se nopeus jolla alue tuhoutui on hämmentävä.

Mutta tapaus ei ole ainoa. Aikanaan saman arvellaan tapahtuneen kaksoisvirranmaassa, jossa liiallinen keinokastelu kuivatti ja suolasi maaperän ja teki siitä kelvottoman viljelykäyttöön (kuten Aralin alueella on tapahtunut). Tätä on veikkailtu syyksi sumerikulttuurin tuhoutumiseen, ja sen seurauksena nykyinen Irakin seutu on vieläkin pääosin autiomaata. (Siitä on kyllä jo jonkin aikaa kun olen tästä lukenut. Ehkä joku tietää tästä lähemmin.)

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4639

Geologinen imperatiivi määrää, että Aral, Kaspianmeri, Mustameri ja Välimeri häviävät. Tätä häviämistä on hyödynnettävä!

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

L
Seuraa 
Viestejä7979

Pseudohippi

Kirjoitit:

Siitä on kyllä jo jonkin aikaa kun olen tästä lukenut. Ehkä joku tietää tästä lähemmin.”

Sama väitte tullut vastaan ehkä noin viiden vuoden sisään. Teos (joka ei liene tämän lukaalin kirjapinoissa) oli Kaksoisvirran maasta yleensä, Eridusta Aleksanteri Törppöön asti.

Creator of Justice
Seuraa 
Viestejä52

Helppohan se periaatteessa täällä on kauhistella kun jorpakkoja piisaa Suomessa joka sormelle ja varpaalle, sadetta tulee tasaisesti läpi vuoden ja merikin sopivasti kyljessä. Harmillinen tapaus toki, mutta jostain se ihmisten käyttövesi on revittävä ja aika niukka lienee tuon tienoon ihmisten elintaso esim Suomeen verrattuna. Länsimaathan ovat toki "fiksusti" luonnon tuhoamisen ulkoistaneet pääasiassa köyhiin maihin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat