Seuraa 
Viestejä14242

Evoluutioteorian isänä pidetylle Charles Darwinille halutaan juhlapäivä. Järjestön nimi on The International Darwin Day Foundation:

http://salsa.democracyinaction.org/o/31 ... n_KEY=2221

Pitäisikö mielestäsi Darwinille kehittää oma juhlapäuivä ja miksi. Jos ei, miksi ei?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sivut

Kommentit (17)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Se olisi ihan kiva idea. Ennemminkin painottaisin että yleistä tieteen päivää voitaisiin viettä Darwinin syntymäpäivänä. Darwin oli kuitenkin luonnontieteilijänä ja luonnontieteellisen ajattelun ja asenteen tuojana aivan erityislaatuinen.

Darwin oli persoonana luonnontieteilijä, ja tuuletti aivan korvaamattomalla tavalla länsimaista luonnontieteellistä ajattelua. Tiede ei ollut enää Jumalan luomistyön selvittämistä, kuten Newtonilla, vaan luonnon tutkimista sen modernissa merkityksessä.

Tieteen metodologisesti Darwin niin ikään oli esimerkillinen. Menestyvä tiede on ennenmuuta luonnon systemaattista havaitsemista.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

pee
Seuraa 
Viestejä52
Puuhevonen
Se olisi ihan kiva idea. Ennemminkin painottaisin että yleistä tieteen päivää voitaisiin viettä Darwinin syntymäpäivänä. Darwin oli kuitenkin luonnontieteilijänä ja luonnontieteellisen ajattelun ja asenteen tuojana aivan erityislaatuinen.

Darwin oli persoonana luonnontieteilijä, ja tuuletti aivan korvaamattomalla tavalla länsimaista luonnontieteellistä ajattelua. Tiede ei ollut enää Jumalan luomistyön selvittämistä, kuten Newtonilla, vaan luonnon tutkimista sen modernissa merkityksessä.

Tieteen metodologisesti Darwin niin ikään oli esimerkillinen. Menestyvä tiede on ennenmuuta luonnon systemaattista havaitsemista.
...komppaan...yleinen käsitys D:n hommista miehen elämäntyöhön itse opusta lukemattomilla on että heppu vähän seilaili meriä kaverin hengausseurana, käväisi Gapagoksella jossa katteli jotain peippoja sun muita liskoja ja kirjoitti sitten kirjansa....

...jätkä oikeasti TUTKI ikänsä asioita...jalosti puluja, tonki matoja , liotteli pähkinöitä ja siemeniä (kulkeutuminen saarilta toisille)..."googlasi" aikansa tutkijatovereita kirjeenvaihdon kautta (ja antoi heille kaiken kunnian)....jne jne...

...kirjaa lukemattomille lienee yllätys kuinka pieni osuus itse opuksessa on Galapagoksella...

...ja että yksi tärkeä pohjaidea lähteekin senaikaisisista yhteiskuntatieteiden havainnoista...

....uskomattoman sitkeä heppu jolla hvetin isot tuulimyllyt vastassa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Komppaan Puuhevosta: Darwinin päivä voisi olla yleinen tieteen päivä, joka, kuten järjestön sivuilla mainitaankin, muistuttaisi siitä, kuinka tärkeää tiede on.

C.Darwinin ansiot biologina lienevät suuret, mutta yhdessä ja kaikkein tärkeimmässä asiassa hän iski pahasti harhaan: evoluutioilmiön tieteellisessä selittämisessä. Ratkaisevin syy tähän lienee Darwinin tietämättömyys fysiikasta. De Maupertuisin pienimmän vaikutuksen periaate, jota koko luonto evoluutioilmiö mukaanluettuna noudattaa, oli tuohon aikaan jo yleisesti tunnettu (kts. myös prof. Arto Annilan ajatuksia ja tutkimuksia tämän puheenvuoron lopulla).

Darwin myös antoi kunnianhimolleen sen verran periksi, että salasi tietonsa tiettyjen edeltäjiensä keksinnöistä, joita itse käytti teoriansa keskeisinä osina - olkoonkin, että kyseessä oli harhaisku.

http://www.terracognita.fi/kirjat/9789525697315.html

Tässä kansainvälisestikin uraa uurtavassa teoksessa Heikki Sarmaja osoittaa historiallisiin dokumentteihin perustuen, että luonnonvalinnan ajatus edeltää jopa valistusta ja tieteellistä vallankumousta, joiden aikaiset kirjoitukset Darwin tunsi perusteellisesti.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 133151.htm

Scottish Horticulturalist Patrick Matthew Proposed More Accurate Theory of Gradual Evolution Before Charles Darwin Did, Geologist Argues

"Matthew discovered and clearly stated the idea of natural selection, applied it to the origin of species, and placed it in the context of a geologic record marked by catastrophic mass extinctions followed by relatively rapid adaptations," says Rampino, whose research on catastrophic events includes studies on volcano eruptions and asteroid impacts. "In light of the recent acceptance of the importance of catastrophic mass extinctions in the history of life, it may be time to reconsider the evolutionary views of Patrick Matthew as much more in line with present ideas regarding biological evolution than the Darwin view."

Darwin itse olisi ehkä ymmärtänytkin virheensä, jos ne olisi hänelle esitelty, mutta hänen "opetuslapsensa", joiden henkisessä hallinnassa biologiyhteisö on ollut tähän päivään asti, ovat estäneet ja vieläkin ponnistelevat estääkseen "darwinismista" poikkeavien visioiden esilletuonnin. Esimerkiksi Barbara McClintockin (Nobel 1983) tutkimukset maissin reaktioista stresseihin saivat liki 40 vuotta odottaa ymmärtämystä:

http://shapiro.bsd.uchicago.edu/2007.ChgoBotSocAmer.pdf

“Darwin has muddied our thinking about evolution” (Chicago, 1982)

(McClintock, B. 1984. The
Significance Of Responses Of The Genome To Challenge. Science
226: 792-801.)

Lopullinen "isku" Darwinin selityslinjalle taitaa olla jo annettu, tosin niin vaikeatajuisessa muodossa, että biologiyhteisö lienee vielä aika lailla "ulkona" tapahtuneesta. Perimmäinen syy ei kuitenkaan liene evoluutioilmiön todellisten luonnonlakien omaksumisen vaikeus, vaan maailmanlaajuinen biologiyhteisön tarrautuminen darwinistiseen harhaan.

http://www.helsinki.fi/~aannila/arto/

http://www.biocenter.helsinki.fi/bi/res ... ilaAR.html

The theory of evolution by natural selection is often regarded as the most general description of living nature. Nevertheless our understanding of nature as a whole has remained impaired because Darwin’s tenet, despite its broad scope and central role, is a phenomenological description without a physical basis given in a mathematical form.

Many phenomena, puzzles and paradoxes can be comprehened by the supreme law of nature.

.....

Darwinistisen tiedeyhteisön kaikki uskomaan pakottama harhainen ja säälittävän pinnallinen kuva evoluutioilmiön luonteesta voi olla maailmaa uhkaavien ekologisten ja muidenkin asioiden ratkaisevin syy.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337

Äänestin kyllä, mutta olen samaa mieltä kuin muutkin. Tehdään päivästä yleinen tieteen päivä, mutta vielä tärkeämpi pointti. Sen pitää olla arkipyhä ja liputuspäivä. Muuten menee hukkaan koko päivä.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

creep
Seuraa 
Viestejä292

Tuttavapiirissä ollaan parina viime vuonna juhlittu "Darwinmasia", vähän niinku jonkun kuvitteellisen henkilön syntymäpäivän kunniaksi vietetyn Christmasin vastapainoksi. Ruokalistalla on ollut herkkuja elämän sukupuun kaikista saatavilla olleista haaroista, bakteereista sienten ja kasvien kautta nisäkkäisiin. Molekyyligastronomiaakin testailtiin. Evoluutioteeman mukaisesti tänä vuonna kehiteltiin uusia eläinlajeja, joiden fossiileja haettiin lumihangesta taskulamppujen kera. Hauskaa oli

Idea tähän lähti juurikin siitä, kun kummasteltiin, miten merkittävimmät länsimaiset juhlapyhät pyörivät uskontojen ja muiden uskomusten ympärillä. Miksei oikeasti tärkeiden historiallisten henkilöiden tai tapahtumien merkkipäiviä noteerata lainkaan? Työporukassa Darwin oli aika luonnollinen vaihtoehto juhlistettavalle henkilölle. Ehkä lokakuussa voisi viettää Gandhin syntymäpäivää.

Onko palstalaisilla muita ideoita ateistien juhlakalentereihin?

creep

Onko palstalaisilla muita ideoita ateistien juhlakalentereihin?

Hyvät tekosyyt juhlimiselle kelpaavat aina.

Harmi, että Darwinin synttärit livahtivat huomaamatta ohi tänäkin vuonna. Tuota eliöiden maistelua mahdollisimman laajalta sukupuusta olisi ollut hauska kokeilla. Pitänee kirjoittaa ylös seuraavaan kalenteriin.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461

Varsin kannatettava ajatus. Saattaa jopa toteutuakin ainankin Usa:ssa, sillä eräässä vuoden parin takaisessa puheessa Obama sanoi sanasen tieteestä Darwinin syntymäpäivän kunniaksi.

Ironista, että opintonsa keskeyttäneestä papista, jolla ei ollut minkäänlaista akateemista tutkintoa tuli ateismin profeetta, jolle pedataan nyt jo juhlapäivää kuin pyhimykselle ikään.

Neonomide kirjoitti:

Pitäisikö mielestäsi Darwinille kehittää oma juhlapäuivä ja miksi. Jos ei, miksi ei?
Kyseistä juhlapäivää täytyisi viettää lakisääteisesti ja pakollisluontoisesti kristillisfundamentalististen suuntausten palvontapaikoissa. Lahkon vanhimmilla olisi myös ihmisuhri- ja ripittäytymisvelvollisuus. Koko toimitus kruunattaisiin Pride-kulkueilla, joihin edellämainittujen ihmisryhmien olisi ruumiillisen rangaistuksenkin uhalla osallistuttava. Näitä nimenomaisia saisivat katsojat sitten heitellä mädillä vihanneksilla ja kananmunilla ja huudella heille rivouksia ja sukurutsata himonsa visvaa minkä kerkeävät heidän päälleen. Ateististen ja naturalistis-darwinististen homodemonien riivaamille annettaisiin tietysti vapaa, kulkueen osanottajia koskeva puristeluoikeus ja mahdollisesti muitakin oikeuksia, jotka olisivat luontojaan varsin intiimejä ja tietysti läpeensä saatanallisia. Tätä käytäntöä jatkettaisiin niin kauan, kunnes darwinismi, ateismi, metodologinen naturalismi, agnostismi, tiede ja ennenkaikkea Saatana ovat voittaneet.

Neonomide
Pitäisikö mielestäsi Darwinille kehittää oma juhlapäuivä ja miksi. Jos ei, miksi ei?Ei pitäisi. Darwinin ja muiden evoluutiopaiskojien edustama tieteenfilosofinen asenne on saanut aivan liian suuren suosion tieteestä kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa. Sellainen asenne vaikuttaa olevan kaikkea muuta kuin suvaitsevainen, kriittinen ja muita tiedekuntia arvostava. Poliittisesti oikealla seisovassa yhteiskunnassa se muhii kuin tunkio, jolloin tuloksena on näennäisesti hyödyllistä materiaa, mutta hyvin usein vääriin kohteisiin kaadettuna. Tässä asenteessa lietsotaan usein tarkoituksellista eripuraa muita tiedealoja kohtaan ja julistetaan oman alan metodien kaikkivoipaisuutta selityksiä etsiessä. Ei ole yhtään yllättävää, että kansallissosialistit aikanaan kilahtivat tästä teoriasta. Teoria sopii lähes täydellisesti ihmisten moraaliseen aivopesuun. Syy tähän ihmisten käytökseen ei tietenkään ole Darwinin, mutta tiede ei mielestäni kaipaa tällä hetkellä uskontojen tapaan omaa Jeesusta. Tieteellisistä saavutuksista palkitaan jo muutenkin mm. Nobeleilla, joten luulisi tämän olevan aivan riittävä tapa huomioida tieteilijöiden saavutuksia.

Vierailija

En minäkään näe tarvetta uusille ikoneille antroposentrismin vuoksi.
Viimeinen asia mitä ihmiset kaipaavat, ovat ikonit.

Sitä se Jessekin yritti sanoa, ja ainakin Mooses häntä ennen, mutta sitten tuli katolilaisuus ja patentoi kristuksen.

Vierailija

Muutenkin tiede/uskonto jaottelu on synteettinen, sillä teologia on humanistinen tiede = art

Tiede/taide jaottelu on parempi. Jos pidät uskontoa jonain joka tulisi eliminoida, et ymmärrä taiteesta mitään.

Ja Newton oli paska jätkä, kuten Edisonkin. Minulla pitää olla oikeus sanoa niin, ilman että minua tuomitaan edes moraalisella tasolla kerettiläisyydestä.

Jos taas falsifioin hänen tieteellistä työtä ilman todistusaineistoa, niin sitten.

Mutta joo. Ei se Darwinkaan mikään juhlien ilopilleri kyllä ollut..

Se että mielestäni pitäisi enemmän korostaa temperamenttisia ihmisiä onkin aivan päinvastainen ideologia kuin täällä vuoroperään hihhuloivien, ikoneita postyymisti toiselta kysymättä tekevien vastaava.

Evoluutio pitää erottaa Darwinista, tai sitten sitä pitää kutsua darwinismiksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat