Seuraa 
Viestejä45973

Eli protoplastifuusiollahan tarkoitetaan sitä, että kasvisolujen soluseinä poistetaan ensin entsyymien avulla. Tämän jälkeen solut yhdistetään ja perimäainekset sekoittuvat. Ja tulee uusi laji. Kuulemma tomaatti ja peruna on yhdistetty tällä tavoin. Olisi mielenkiintoista tietää minkähänlainen se sitten on?

Voidaankohan tällä menetelmällä myös yhdistää hyvin erikoisia lajeja vai tuleeko pelkästään toimimattomia soluja. Voisi yhdistää vaikka omenapuun ja vesimelonin?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Peruna ja tomaatti ovat samaan sukuun (Solanum) kuuluvina kasveina käsittääkseni suhteellisen helppoja yhdistää protoplastifuusion avulla. Pemaatin tarina tyssäsi sekä hedelmien että mukuloiden pieneen kokoon, mikä oli tosin rationaalisesti ajatellen odotettavissa oleva lopputulema, koska energia ei keskity samalla tavoin kuin tomaatissa ja perunassa. Tällaisen trade-off -jalostuksen toinen kuviteltavissa oleva muoto saattaisi ehkä päihittää ensiyritelmän mukulat ja hedelmät koossa, mutta niiden määrä jäisi vähäiseksi.

Protoplastifuusio ei ole mikään taikakeino kasvien yhdistämiseksi, joten esim. vesimelonin ja omenapuun risteytystä ei tulla näkemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikkei kasvien yksilönkehitys olekaan yhtä tarkkaan säädeltyä kuin eläinten, niin voisin kuvitella aivan eri lajeista kyhättyjen fuusiosolujen sekoavan, kun eri geenit lähettävät aivan erilaisia kasvuviestejä. Tuo energian keskittymisen muuttuminen oli hyvä pointti.

Näitä eri variaatioita lienee kokeiltu, koska peruna x tomaatti -fuusiosta on jo vuosia aikaa. Minulla ei ole tiedossa enempää onnistuneita fuusioita kuin tuo mainittu. Tietääkö joku muita?

AInakin puna-apila ja alsikeapila. Hitto olisi se ollut hienoa saada risteyttää hyvin kaukaisiakin lajeja. EI niistä mitään hienoja tehotuottajia tulisi, mutta olisi se ollut hieno kattella uusia kummajaisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat