Seuraa 
Viestejä45973

Olen kuullut että on mahdollista, että identtisillä kaksosilla on kaksi eri isää, mutta miten tämä on mahdollista? Miten kaksi lasta, joilla on eri isät, voivat näyttää keskenän identtisiltä?

Entä onko mahdollista jotenkin, että kolmosilla olisi 3 eri isää? Jos niin miten?

Eikö munasolun uloimman osan pitäisi kovettua kun ensimmäinen siittiö on läpäissyt? Onko noissa edellä mainituissa tapauksissa munasolussa jotain vikaa? vai onko tämä vaan todellista "parin vaihtoa"?

Kommentit (11)

identtisten kaksosten isän täytyy olla sama.
Mutta kaksosten ja miksei teoriassa kolmostenkin isät voivat olla eri ihmisiä

Asiaan perehtyneet tarkentakoot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pepe+
Seuraa 
Viestejä253
DerMack
eiköhän se vähän niinku sisälly määritelmään että on sama perimä, ei sinne silloin oikein mahdu kahta isääJospä nämä eri isät ovat idettisiä

yst pn

Identtiset kaksoset syntyvät kun munasolu hedelmöittyy yhdestä siittiöstä ja varhaisessa vaiheessa alkio jakautuu kahtia, jolloin alkaa kehittymään kaksi geeneiltään identtistä yksilöä.

Epäidenttiset kaksoset syntyvät kun kaksi munasolua hedelmöittyy eri siittiöistä. Äidillä täytyy olla geneettinen alttius, jotta munasoluja irtoaisi useampi kerralla. Tällöin on pieni mahdollisuus olla kaksi eri isää, jos nainen harrastaa seksiä kahden eri miehen kanssa lyhyellä aikavälillä. Ei kai isien lukumäärälle mitään teoreettista ylärajaa ole, kunhan irtoutuneita munasoluja riittää. Kuitenkaan käytännössä eri isäisiä kolmosia tuskin on syntynyt(?)

Jos useampi siittiö pääsisi samaan munasoluun, kromosomeja olisi liikaa ja tulisi hyvin varhainen keskenmeno.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
pepe+
DerMack
eiköhän se vähän niinku sisälly määritelmään että on sama perimä, ei sinne silloin oikein mahdu kahta isääJospä nämä eri isät ovat idettisiä

yst pn
Mutta vain puolet niistä geeneistä tulee isältä lapselle ja ne kai jotenkin randomina arpoutuu sieltä. Eli teoriassa tuo olisi mahdollista mutta hyvin, hyvin epätodennäköistä. Molemmilta identtisiltä isiltä pitäisi tulla täysin samat geenit ja kun niitä eri kombinaatioita kuitenkin on suht paljon niin.. sanotaan että käytännössä identtisten kaksosten isä on aina sama.

くそっ!

Ronron
pepe+
DerMack
eiköhän se vähän niinku sisälly määritelmään että on sama perimä, ei sinne silloin oikein mahdu kahta isääJospä nämä eri isät ovat idettisiä

yst pn
Mutta vain puolet niistä geeneistä tulee isältä lapselle ja ne kai jotenkin randomina arpoutuu sieltä.

Kromosomit arpoutuvat, kyllä. Ja geenien välillä kromosomien sisällä tapahtuu vielä kaupan päälle rekombinaatiota. Tästä samasta syystähän saman pariskunnankaan lapset eivät ole identtisiä keskenään.
Identtisten isien lapset saman äidin kanssa muistuttaisivat toisiaan siis yhtä paljon kuin sisarukset yleensäkin.

Onkohan kukaan tehnyt vielä amerikkalaista kohelluskomediaa, jonka juoneen kuuluisi äidin pettämisen paljastuminen siten, että toinen syntyvistä kaksosista on ihan eri värinen?

pepe+
Seuraa 
Viestejä253
pepe+
DerMack
eiköhän se vähän niinku sisälly määritelmään että on sama perimä, ei sinne silloin oikein mahdu kahta isääJospä nämä eri isät ovat idettisiä

yst pn
Sori sori, toi heitto oli vaan tsoukki

yst pn

creep
Seuraa 
Viestejä292
Mei long
Onkohan kukaan tehnyt vielä amerikkalaista kohelluskomediaa, jonka juoneen kuuluisi äidin pettämisen paljastuminen siten, että toinen syntyvistä kaksosista on ihan eri värinen?Moinen juonikuvio lienee jo liian yksinkertainen jenkkisaippuoiden ihmeellisissä maailmoissa, joissa kuolleiksi luullut sukulaiset, muistinmenetykset ja avaruusolentojen vierailutkin ovat jo arkipäivää

Mutta eipä tuosta kauaa ole, kun eriväristen kaksosten syntymästä uutisoitiin meikäläisessäkin mediassa. Tarina ei kertonut, oliko kyseessä epäily äidin pettämisestä, mutta eipä tuo kaksosten erivärisyys sitä vaatisikaan, kuten varmasti hyvin ymmärrät

Lievästi aihetta sivuten mieleen muistuu vielä taannoinen uutinen valkoihoisesta naisesta, joka valkoihoisen miehensä pitkän poissaolon aikana synnytti tummaihoisen lapsen. Syyksi nainen ilmoitti 3d-pornon katsomisen, ja mies uskoi vaimonsa olleen uskollinen...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31586
Digime84
Olen kuullut että on mahdollista, että identtisillä kaksosilla on kaksi eri isää, mutta miten tämä on mahdollista? Miten kaksi lasta, joilla on eri isät, voivat näyttää keskenän identtisiltä?Tunnetaan tapauksia, joissa epäidenttisillä kaksosilla on eri isät. Niillä voi olla myös ainakin yhden kuukautiskierron ikäero. Identtiset kaksoset syntyvät määritelmän mukaan yhdestä hedelmöittyneestä munasolusta, joten niillä ei voi olla eri isiä.

Entä onko mahdollista jotenkin, että kolmosilla olisi 3 eri isää? Jos niin miten?Siten, että naiselta vapautuu kolme munasolua ja hän puuhastelee aktiivisesti mieshaareminsa jäsenten kanssa. Tuokin voi tapahtua peräkkäisillä kuukautiskierroilla. Todennäköisyydet ovat sitten oma asiansa. Ja nuo lapset ovat väistämättä epäidenttisiä.

Eikö munasolun uloimman osan pitäisi kovettua kun ensimmäinen siittiö on läpäissyt? Onko noissa edellä mainituissa tapauksissa munasolussa jotain vikaa? vai onko tämä vaan todellista "parin vaihtoa"?Epäidenttiset kaksoset syntyvät erillisistä munasoluista, jotka hedelmöittyvät toisistaan riippumatta.

EV+
Seuraa 
Viestejä770

Jos identtiset kaksoset ovat olleet lapsentekohommissa saman naisen kanssa isyyttä ei voida selvittää testaamalla. Olettaen että tiet eroaisivat miten oikeus jakaisi ruokot? 50-50, kummaltakin 100% eli tuplaelatusmaksut vai maksaisiko valtio koska "syyllisyyttä" ei voitaisi osoittaa. Minun oikeustajuni mukaan isäkandidaatteja ei saisi "tuomita" biologiseksi isäksi koska aina se kaksoisveli voisi olla todellinen isä. Mielestäni tästä on ennakkotapaus henkirikospuolelta. Mies löytyi surmattuna yhdellä puukoniskulla. Asunnossa olleet kaksi muuta miestä eivät humalatilansa vuoksi muistaneet mitään. Teknisessä tutkimuksessa selvisi vain että ulkopuolisia ei ollut ollut paikalla, veitsi tai mikään muukaan ei sisältänyt todisteita kumpaakaan miestä vastaan. Kumpikaan taposta epäillyistä ei saanut tuomiota ja tutkimukset lopetettiin. Täten siis vältettiin syyttömän tuomitseminen mutta jouduttiin samalla laskemaan tekijä menemään.

Tuomari voisi koittaa salomonin tuomiota mutta nykyajan egosentrisessä maailmassa tuskin kukaan älähtäisi ja Iltis-piltis kirkuisi lööpissään: "Omituinen tragedia oikeussalissa: Tuomari tappoi sylivauvan miekalla!"

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31586
EV+
Jos identtiset kaksoset ovat olleet lapsentekohommissa saman naisen kanssa isyyttä ei voida selvittää testaamalla. Olettaen että tiet eroaisivat miten oikeus jakaisi ruokot? 50-50, kummaltakin 100% eli tuplaelatusmaksut vai maksaisiko valtio koska "syyllisyyttä" ei voitaisi osoittaa. Minun oikeustajuni mukaan isäkandidaatteja ei saisi "tuomita" biologiseksi isäksi koska aina se kaksoisveli voisi olla todellinen isä.Oletettavasti naisella olisi asiasta joku mielipide (jos ei muuta niin rahastamisen takia) ja se ratkaisisi oikeuden päätöksen. Jos nainen ei ottaisi kantaa, eiköhän tuossa jouduttaisi vapauttamaan molemmat miehet. Ei oikeus tunne mitään fifti-siksti tuomioita ehkä syyllisille.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat