Seuraa 
Viestejä45973

http://www.youtube.com/watch?v=MZXDeOa0kaw

Elikä tällaisia 'kuituja' muka puskee ihmisistä ulos. Osa tapauksista menee selvästi mielisairauden piikkiin, mutta ei kaikki. Näitä on kuulemma ruvennut ilmestymään vesisateen ja "kemikaalivanojen" jälkeen.

Mitä tämä nyt oikein on? Mitä nuo tuossa videolla näkyvät luirot ovat? Hyökkäilevät sormiin kiinni kuin käärmeet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Morgellons

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8950728

  • ylös 1
  • alas 2

Kommentit (16)

Lääkäriseura Duodecimin julkaisema Terveyskirjasto:

Syöpäläisharhaluulo (akarofobia)
Lääkärikirja Duodecim
22.3.2011
ihotautien erikoislääkäri Matti Hannuksela

Oireet
Oireen syyt ja tutkimukset
Itsehoito
Milloin hoitoon?
Ehkäisy

Syöpäläisharhaluulo tarkoittaa tuntemusta siitä, että jokin liikkuu ihon sisällä, mutta potilaalla ei ole loisia. Oire tunnetaan myös nimillä akarofobia (acarus = punkki) ja parasitofobia. Vastaava tilanne on tunne, että muurahaiset kävelevät iholla (formikaatio). Viime vuosina englanninkielinen maailma on alkanut tuntea oireiston nimellä "Morgellons disease", Morgellonin tauti, ja USAssa toimii jopa sitä tutkiva säätiö Morgellons Research Foundation (MRF). Säätiöllä ei kuitenkaan ole vastausta kysymyksiin mikä aiheuttaa oireet ja millä niitä tehokkaimmin hoidetaan.

Syöpäläisharhaluulon yleisyyttä ei tiedetä, sillä vain vaikeimmat päätyvät lääkärin tutkittaviksi. Sitä on hyvin harvoin lapsilla. Yleisintä se on 40–70-vuotiailla naisilla. Alle 50-vuotiaista potilaista miehiä ja naisia on yhtä paljon.
Oireet

Oireita on tavallisimmin raajoissa, päänahassa, niskassa ja selässä. Etenkin illalla tai yöllä tuntuu siltä, että loiset lähtevät liikkeelle yleensä yhdestä tai muutamasta ihokohdasta ja ne leviävät viuhkamaisesti muutaman kymmenen senttimetrin matkan. Jotkut oireilijat kohdistavat epäilynsä tiettyyn aiheuttajaan, esimerkiksi talipunkkiin (ks. «Talipunkki»1). Tunne on usein niin selvä ja voimakas, että moni potilas pyrkii kaivamaan loisen esiin kynsillä tai jollakin teräaseella. Jotkut heistä tallettavat kynsiin tarttunen "saaliin" pieneen rasiaan, purkkiin, teippiin tai tuorekelmuun ja tuovat näytteet sitten lääkärin tutkittaviksi. Morgellonin taudissa potilas uskoo, ja tuntee, että hänen ihossaan on kuituja.
Oireen syyt ja tutkimukset

Harhaluulon yleisimpänä syynä pidetään vaihdevuosia, ja oireita on eniten 1–2 vuotta kuukautisten loppumisen jälkeen. Muita todettuja syitä on koko joukko: amfetamiinin, kokaiinin ja alkoholin vieroitusoireet, MS-tauti (ks. «MS-tauti (multippeliskleroosi)»2), depressio (ks. «Masennus»3), skitsofrenia ja kaksisuuntainen mielialahäiriö (ks. «Kaksisuuntainen (maanis-depressiivinen) mielialahäiriö»4). Tutkimuksissa selvitetään edellä mainittujen sairauksien ja vaihdevuosien mahdollinen osuus oireisiin ja tarkistetaan, ettei potilaalla ole syyhyä (ks. «Syyhy (scabies)»5), sekä tutkitaan mikroskoopilla potilaan tuomat ihonäytteet. Ihonäytteistä löytyy tavallisimmin vain pieniä ihonkappaleita, rupia ja kangaskuituja. Isolta osalta potilaista kutinaan ei tarkoissakaan tutkimuksissa löydy selvää syytä.
Itsehoito

Lieviä oireita voi hoitaa esimerkiksi glyserolia sisältävällä alkoholipitoisella desinfektiohuuhteella. Sitä voi huoletta laittaa mille ihoalueelle tahansa. Alkoholi haihtuu pois 20–30 sekunnissa ja kutina helpottuu ihon viiletessä. Huuhteen sisältämä glyseroli jää ihoon jäljelle. Se sitoo itseensä vettä, ja mahdollisesta ihon kuivuudesta johtuva kutina vähenee. Myös vähärasvaiset perusvoiteet (ks. «Perusvoiteet»6) viilentävät ihoa ja vähentävät kutinaa. Rasvaiset voiteet yleensä pahentavat oireita. Hydrokortisonivoiteesta ei ole tavallisesti sen enempää hyötyä kuin perusvoiteesta. Antihistamiinit, tulehduskipulääkkeet tai muut käsikauppalääkkeet eivät yleensä auta mitään.
Milloin hoitoon?

Lääkärin tutkimuksiin ja hoitoon hakeudutaan, kun syöpäläistuntemus on niin voimakas, että on pakko kynsiä eikä itsehoidosta ole apua. Vaihdevuosiin liittyvät oireet lievenevät ja häviävät muutamassa vuodessa. Niitä voidaan hoitaa hormoneilla. Depressiolääkkeistä ja usein muistakin psyykenlääkkeistä voi olla apua tapauksissa, joissa selvää aiheuttajaa ei löydy. Arviolta kaksi kolmasosaa potilaista hyötyy lääkityksestä selvästi tai he tulevat täysin oireettomiksi.
Ehkäisy

Ei tunneta keinoa, millä epämiellyttäviä ihotuntemuksia voisi ehkäistä ennalta. Mahdollisesti hormonikorvaushoito vaihdevuosissa ja sen jälkeen saattaa ehkäistä niitä.

Niin, ei kai tuota ensimmäistä linkittämääni videota ainakaan voi selittää syöpäläisharhaluulolla.

http://www.youtube.com/watch?v=i97LZCj2 ... re=related

Lainattu toisaalta koskien edellä linkitettyä videota:

"This is Morgellons...

● Mildew [home]:

● Aspergillus niger

● Black mold [musta home]

● Arthrobotrys oligospora

● [Toinen] Aspergillus"

Nämä kolme kyllästävät biofilmin ja 'elämä' alkaa...

Kasvaa rihmastoja ja kuitua, joukossa jopa parasiitteja.

Elimistö yrittää eliminoida vieraan tekijän koteloimalla ne 'kristalleiksi' ja iho yrittää työntää niitä pois, joka sattuu...

Biofilmi ravitsee ja suojaa, siitä voi syntyä kaikenlaista?

täällä jotain kyseisen taudin historiasta: http://www.morgellonsuk.org.uk/morgellons_history.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä tuo ensitutustumiselta ihan oikealta vaivalta vaikuttaisi. Kaikkia tapauksia tuskin voi laittaa psyykkisten ongelmien piikkiin.

"The fibers found off the open sores are of two types, textile and non-textile fibers. The textile fibers are of clothing or bedding sources and are often used by arthropod opportunistic infections as nesting material. The non-textile fibers are usually the mycelia of such opportunistic Mycetome fungi infections as Madurella spp. with the “black specks” being possibly their mycelial masses. The healing of some patients’ sores was observed to be correlated with the exit of remaining fibers from the lesions. Other fungi and bacterial infections indentified from swabs taken from patients’ open sores included Staphylocci, e.g., Staphylococcus aureus and S. haemolytica; Actinomycetes, e.g., Streptomyces spp., yeast, e.g., Candida albicans, and Enterobacteriaceae, e.g., Klebsiella sp. opportunistic infections with these organisms have been shown to aggravate the cutaneous symptoms of NCS patients.

Opportunistic infections with springtails from NCS patients’ sores, especially scalp sores, are not uncommon (Table 2). Arthropods are attracted to open sores, especially those infected with micro-organisms, for feeding, moisture and possibly nesting. Facial sores of one NCS patient living in an old musty home in a wooded area in Oklahoma included a tick, an ants, a caterpillar, thrips, oribatid mite, and parts of a wasp, cranefly and other insects. Other arthropods collected from open facial sores of NCS patients include fleas, beetles, winged flies and midges, and spiders. It should be noted that all kinds of opportunistic infections represent only aggravating but not causal factors of NCS sores."

"2004 findings reported* in the Journal of the New York Entomological Association support the professor's recent disclosure. indicating that many of these humans certainly do have something in and on their skin and it's called - Collembola. In 90% percent of those who participated in the reported study were found to have Collembola. All of study participants had been diagnosed with delusory parasitosis, a presumed psychiatric condition among people who believe they are infested with an insect or parasite. Happily the findings support the argument of many patients that they "actually have something crawling on or under their skin and they are not delusional.

Collembola are taxonomically hexapods, with six legs, antennas, and no wings. The common Collembola sp. springtail possess a "leaf spring" (hence the name) appendage is used for limited motility allowing them to jump up to 4 inches at a time. Collembola feed on algae, fungi, bacteria, decaying matter and now we see them dermataphagocytes.

The professor states "Collembola are active in wet or damp human habitations and are associated with a presence of fungal mold. Eliminating the fungal mold and causation of its presence often results in the riddance of the Collembola" When asked why are they are found together or contemporaneous he says "Fungi are a delicacy and these bugs are gourmets!"

lähde: http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?t=473

Olen googletellut ja koittanut etsiä järjellistä vastausta tuohon ensimmäiseen videoon, mutta ei ole tullut vastaan yhtään tyhjentävää selitystä. Jossain oli pohdintaa, että kyseessä olisi "protein based fungi"??

http://www.youtube.com/watch?v=1-RSCetafRE

Tuossa taas samaisia "kuituja".. On kyllä mystisiä.

Mitä mieltä olette, mitä nuo "madot" voisivat olla?

No justaan juu, on hienoja videoita "todisteina".

Lamppuun ripustettu jotain pitkiä kuituja, jotka liikkuvat ilmavirran mukana. Kun käsi tuodaan lampun alle, lamppu lämmittää sitä ja saa aikaan nousevan ilmavirtauksen. Kuidut menivät muuten pääasiassa kädestä ylöspäin, eivät mitenkään "hyökkäilleet".

Staattinen sähkövaraus vaikuttaa myös. Pystyisin kyllä tekemään samanlaisen videon tahtoessani niin. Ihmisten psyykkisiä oireita vähättelemättä.

Eli tosissasi väität, että esim. tuossa tyräpojan linkittämässä ensimmäisessä videossa (ajassa 1:09-1:10) tuo vasemmanpuoleinen "kuitu" ihan vaan ilmavirran takia "hyökkäilee" tuon kuvaajan sormea kohti?

En nyt väitä että nämä olisivat minkään "chemtrailien" aikaansaannoksia, mutta eivät nuo myöskään ole mitään ilmavirran mukana liikkuvia kuituja.

Staattinen sähkövaraus vaikuttaa varmasti, mutta mitä kuituja ne sellaiset ovat, jotka reagoivat tällä tavoin?

Väännäppä samanlainen video joutessasi, niin nielen teoriasi helpommin. Tai osoita minulle kuitu joka on kaikkien saatavilla, ja jonka saat vaikka vaan staattisella varauksella vääntelehtimään ja kiemurtelemaan tuohon tapaan.

Itseäni askarruttaa mitä nuo liikkuvat "kuidut" ovat. Mitään ilmavirrassa heiluvia hiuksia ne eivät selvästikään ole.

Vai ovatko?

Eivät nuo liikkuvat hiuksia ole, jotain kangaskuituja todennäköisesti. Se joka ei liiku voi olla hius tai jokin muu jäykempi lanka. En todella viitsi alkaa värkkäämään mitään videoita, mutta voithan kokeilla ihan itse. Ota kohdelamppu vaikka satawattisella hehkulampulla, tosin uskon että 60 riittää, teippaa siihen varjostimeen kiinni muutama kevyt kuituhaituva ja kokeile itse.

Ehkä sinullakin on se. Olet ehkä ollut alttiina chemtrailille, tuntuuko miltään?

Ei kyllä tunnu miltään. Ihan mielenkiinnosta kysyin, että ovatko nuo jotain loisia, vai mikä tässä on kyseessä.

Mutta olisihan se pitänyt arvata, että pelkäksi v*ttuiluksihan tämä menisi. Mukava pohtia, kun vastaukseksi tulee pelkkää päänaukomista.

"Kyllä mä osaan tollasen samanlaisen väsätä, muttakun en viitti."

*lippaanvedot sulle*

Trigmegistus
Ei kyllä tunnu miltään.

Se on yleisin oire, niin se alkaa. Kossupullo kolme päivää ennen ensimmäisiä oireita auttaa.

pompom
ja taudin lähteenä tuntuu olevan kemikaalivanat. kemikaalivanat.fiVoi hyvää päivää... Jo heti etusivulla todetaan seuraavaa:

"Pilvet tarvitsevat 70% kosteuden muodostuakseen. Kondenssivanat tarvitsevat alhaisen ilmankosteuden muodostuakseen. "

Yleensä olen joka paikassa tiennyt mitä sanoa, mutta nyt minä en tiedä... *otsakäsi*

EDIT: Nyt kun olen pahimmasta järkytyksestä selvinnyt niin pureudutaanpas hieman tuohon virheelliseen väittämään:

Heti kärkeen: niin pilvi, kuin jättövana ovat *rumpujen pärinää* kondensoitunutta vesihöyryä molemmat. (Ja tietysti sitten myös esimerkiksi jääkiteitä tai vaikka rakeita konvektiosolussa kun tarpeeksi korkealle mennään. Jättövanat vastaavat Cirrus-pilveä eli ovat pelkästään jääkiteitä). Sitten myöskin kätevästi unohdettu, että pilvien sekä jättövanojen näkymiseen ja kestoon vaikuttaa ilmankosteuden lisäksi myös lämpötila, ilmanpaine sekä myös tiivistymisytimien määrä.

Enempää ei jaksa heti näin aamutuimaan oikaista hatusta polkaistuja mutuja.

Käyttäjä16852
Seuraa 
Viestejä2

Suhteellisessa ilmankosteudessa on jo huomioitu lämpötila ja paine, joten ei ne siihen enää vaikuta koska ne on huomioitu suhteellista kosteutta määriteltäessä. Suhteellinen kosteus määräytyy lämpötilan ja paineen mukaan.

Vierailija kirjoitti:
pompom
ja taudin lähteenä tuntuu olevan kemikaalivanat. kemikaalivanat.fi

...pilvien sekä jättövanojen näkymiseen ja kestoon vaikuttaa ilmankosteuden lisäksi myös lämpötila, ilmanpaine sekä myös tiivistymisytimien määrä.

Vierailija

En usko vuosikymmeniä matkalla viipyneeksi tuntoaistimukseksi.

Monet sanoo repivänsä (saavansa kiinni) noita matoja ihon alla. Epäilyttää hieman koko juttu, mutta voi ne periaatteessa sekopäissään saada otteen jostain hermostaan ja repivät sen ulos. Kipulääkkeiden pitkäaikaisella väärinkäytöllä pannaan joku tuntohermo kuolioon ja se tuntuu madolta ja näyttää kuidulta jos sen veitsellä kaivaa ihosta ulos. Myös verisuoni voisi näyttää ja tuntua kuitumadolta.

Ällö tapa kaivaa itsestään kamaa ulos oikein työkalujen kanssa.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6415

Tunnemuistoja tai emootioiden kehollista tuntemista ei yleensä mielletä hallusinaatioiksi mutta voihan ne ajatella myös aistiharhoiksi. Kehossa tuntuvia aivoista lähtöisin olevia tuntemuksia. Mutta jos ajattelee että pelkästään suoraan tuntoaistista peräisin olevat tuntemukset on niitä todellisia ja sivuuttaa muut niin sitten jättää kyllä valtavan määrän aivojen outputtia noteeraamatta.

Mutta toikin pitää tiedostaa, ellei ymmärrä että jotkut tuntemukset eivät ole suoraan tuntoaistilta peräisin olevia vaan sisäisesti syntyviä on riski että syntyy harhoja jostain madoista ihon alla tms. Pahimmillaan aiheuttaa sen että ihminen kaivaa hermonsa irti luullen sitä madoksi. Tai epäilee mahatautia jos jännitys tuntuu mahassa, tai lähtee sydänlääkärille jos rinnassa tuntuu poltetta.

Ehkä vaisto vaatii toimiakseen takaisinkytkennän luomista tuntoaistimuksien kautta tietoisuuden läpi takas sisään aivoihin. Tossa välissä ihmisellä on valta päättää tekeekö mitä haluaa vai jotain muuta. :)

Tasan kaksi vuotta sitten

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat