Seuraa 
Viestejä56

Kasvoissa on monia lihaksia, joilla ei ole merkitystä silmien pyörittelyyn, silmäluomienräpsyttämiseen, puhumiseen tai syömiseen. Tarkkaan ottaen näitä turhia lihaksia epäilisin olevan occipitofrontalis, temporoparietalis, procerus, nasalis, depressor septi nasi, corrugator supercilii, depressor supercilii, auricular muscles, depressor anguli oris, risorius, zygomaticus major, zygomaticus minor, levator labii superioris, levator labii superioris alaeque nasi, depressor labii inferioris, dilator naris ja mentalis.

Jos nämä ja niihin liittyvät jänteet poistaisi, niin paljonko energiankulutus laskisi? Vai kasvaisivatko ne vaan takaisin? Kuinka paljon niihin liittyvät toiminnot kuluttavat tilaa aivoissa? Ja onko merkittäviä haittavaikutuksia vaikkapa nenäonteloiden supistamiseen käytettyjen lihasten poistamisella?

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

Sivut

Kommentit (24)

Luulisin, että kaikki kasvolihakset ovat enemmän tai vähemmän tarpeellisia, niiden avulla saa aikaan ilmeitä.

Tässäpä alla olisi mielenkiintoinen artikkeli, miten kasvojumpasta on yllättävän paljon hyötyä ihmisille!

http://www.fit.fi/treeni/pitaako-pokka- ... passa/1631

Unohda viileä katu-uskottavuus ja anna naaman vääntyä villisti. Kasvokoulussa paatuneimmatkin kivikasvot vetreytyvät ilmeikkäiksi ja kimmoisiksi. Olin aina kuvitellut, että pidän kunnostani huolta suhteellisen monipuolisesti ja tasapainoisesti: aerobista treeniä, lihaskuntoa, koordinaatiota ja kehonhallintaa, venyttelyä ja rentoutumista. Vierailu Helsingin Method Putkisto Pilates Studiolla muutti käsitykseni. Tajusin, että olen täysin laiminlyönyt hyvin näkyvän ja ulkonäköni kannalta oleellisen kehonosan: kasvot.

– Kasvojen ja kaulan alueella on lukematon määrä verisuonia ja erikokoisia lihaksia, jotka vaikuttavat muun muassa ilmeiden syntymiseen ja leukanivelten toimintaan. Näitä lihaksia voidaan ja kannattaa treenata samalla tavalla kuin muitakin lihaksia, kertoo kasvokoulun ohjaaja Salme Ruski.

– Oikea harjoittelu elvyttää kasvojen lihasten toimintaa, parantaa kasvojen aineenvaihduntaa ja kimmoisuutta, rentouttaa ilmelihaksia ja hidastaa iän myötä tapahtuvaa lihasten surkastumista ja kasvojen rupsahtamista. Mikäli treenimäärästä on kiinni, minun naamalihakseni ovat vähintään rapakunnossa, elleivät suorastaan surkastuneet.

Ilmeiden armoilla?

– Monen ihmisen niskalihakset ovat kireät ja lyhentyneet ja leuka on noussut ylöspäin. Myös silmälihakset ovat usein väsyneet, kun tuijotetaan tietokonetta ja katsotaan maailmaa kaksiulotteisesti. Lisäksi tietyt ilmeet saattavat ”jäädä päälle”, vaikkei sitä itse huomaisikaan, Ruski luettelee perusteita kasvojumpalle.

Kun lihakset kiristyvät, ilmeet rajoittuvat ja kasvot näyttävät yksitotisilta, jopa hieman tylsiltä.

Hymyillen painovoimaa vastaan

Tietyillä kasvojen lihaksilla on taipumus vahvistua liikaa, toisilla jäädä liian heikoiksi. Esimerkiksi hymyyn tarvitaan vain muutamia lihaksia, mutta koska niiden on toimittava painovoimaa vastaan, ne väsyvät helposti. Sen sijaan huonotuulisuuden ilmaisuun tarvitaan useampia lihaksia, mutta koska maan vetovoima avustaa niitä, pahantuulen ilmettä on helppo pitää yllä. Ajan myötä suun mutristus, kurtistukset ja hampaiden kiristys jättävät jälkensä kasvojen piirteisiin. Kasvojen lihastasapaino vaikuttaa ilmeen lisäksi myös ääneen.

– Jos kurkunpään ympärillä olevat lihakset ovat liian lyhyet ja kireät, ne eivät pääse rentouttamaan ääntä. Ääni kuulostaa tällöin kireältä ja soinnuttomalta: se ikään kuin juuttuu kurkkuun.

Lihaskunto kaunistaa kasvoja

Kasvokoulun tavoitteena on avata kireät lihakset ja vahvistaa heikkoja, käyttämättömiä lihaksia ja saada niska, pää ja leuka neutraaliin asentoon kehon keskuslinjalle.

– Kasvojen lihasten ryhti perustuu pään ja niskan oikeaan asentoon ja lihasten tasapainoiseen käyttöön. Kun niska, pää ja leuka ovat kehon keskuslinjalla, kasvojen lihakset eivät ole jännittyneet mutteivät täysin rennotkaan, vaan niissä on sopiva jännite, Ruski sanoo.

Kasvojen todellinen kauneus muodostuu siitä, miten käytämme kasvojamme.

– Kun lihaskireydet poistuvat, pään asento paranee ja kasvojen piirteet elävöityvät, elävöityvät, myös kasvot kaunistuvat. Terveet ja kauniit kasvot ovat elävät, herkät ja moni-ilmeiset. Kasvokoulussa autetaan ihmisiä tuntemaan kasvonsa lihakset, käyttämään niitä ja saamaan kasvonsa itsensä näköisiksi.

Rentoutusta kaipaavat:

purulihakset
ohimolihakset
kulmakarvoja lähentävät lihakset
Vahvistusta kaipaavat

poskien lihakset
huulien ympärillä olevat ja huulia nostavat lihakset
hymyyn nostavat lihakset
silmien ympärillä olevat lihakset
nenää liikuttavat lihakset
iholihas

Kasvojumppa voi auttaa

yöpurennan ja muiden purentahäiriöiden aiheuttamiin vaivoihin
päänsärkyyn
niska-hartiakipuun
kasvolihasten jännittyneisyyteen ja kipuun
äänenkäytön ongelmiin
kasvohalvauksesta kuntoutumisessa
Seesteisen ilmeen salaisuus

Kasvolihakset reagoivat kuten muutkin lihakset: jos et ole treenannut niitä aikoihin – tai koskaan – ne voivat aluksi kipeytyä.
Jotta kasvojen lihakset pysyisivät kunnossa, niitä pitäisi treenata 2–4 kertaa viikossa, mieluiten iltaisin. Näin lihakset pääsevät lepäämään yöllä. Pidä harjoituskertojen välissä ainakin yksi välipäivä, jotta lihakset ehtivät palautua.
Kasvokoulussa, kuten kaikissa Method Putkisto -harjoitusohjelmissa, hengitys on harjoittelun ydin. Sen avulla aktivoidaan aineenvaihduntaa ja tehostetaan verenkiertoa.
Aloita treeni ”alkulämmittelyllä” ja päätä se ”loppurentoutukseen”: Kasvojumppa alkaa hevosenkenkäsivelyllä, päänahan jynssäyksellä ja niskan virkistyksellä. Lopuksi kasvot taputellaan rennoiksi.
Kun treenaat, keskity harjoituksen kohteena olevaan lihakseen.
Tee kutakin liikettä 1–10 toistoa ja siirry seuraavaan harjoitteeseen.

1.Hevosenkenkäsively
Vaikutus: Parantaa lymfakiertoa ja puhdistaa elimistöä.

Aseta kädet niskan alaosaan sormenpäät vastakkain. Hengitä sisään. Hengitä rauhallisesti ulos ja liu’uta samalla sormenpäät kevyesti kaulan sivuille, eteen ja solisluiden väliin kaulan etupuolelle.
Pysäytä liike ja paina napakasti solisluiden välissä olevaa kuoppaa kohti rintalastaa. Hengitä sisään.
Toista sively muutaman kerran.

2. Ohimoiden viilennys
Vaikutus: Virkistää silmiä, helpottaa päänsärkyä, rentouttaa poskia ja leukaa.

Aseta sormenpäät ohimoiden alaosaan, noin korvien keskiosan korkeudelle.
Liu’uta sormia ohimoita myöten suoraan ylöspäin painaen napakasti. Liikuta samalla ylähuulta, leukaa ja poskia alaspäin.
Toista liu’utukset tasaisella tahdilla viisi kertaa.

3. Nenän alaosan kaksoispainallus
Vaikutus: Avaa nenäonteloita ja auttaa hengittämään nenän kautta.

Aseta etu- tai keskisormien päät molemmin puolin nenän sivuille. Paina sormenpäillä napakasti kohti ikeniä. Laske viiteen. Hengitä rauhallisesti ja rentouta samalla niskan takaosa.
Toista painallus 1–3 kertaa.

4. Poskikolmion kärjen trimmaus
Vaikutus: Nostaa poskipäitä ja parantaa poskipäiden muotoa. Venyttää, vahvistaa ja aktivoi hymylihaksia. Avaa nenäonteloita ja parantaa hengitystä.

Käännä leukaa kohti rintaa niin, että pää on aavistuksen alaspäin.
Aseta etu- tai keskisormien päät poskipäiden kolmion alaosaan. Nosta sormilla lihaksia poskiluiden alta ylöspäin ja anna samalla pään painon levätä sormenpäitä vasten.
Vedä ylähuulta ja leukaa hitaasti alaspäin.
Kevennä painallusta, siirrä sormia hieman alaspäin ja nosta jälleen sidekudosta ylöspäin ”irti luusta”.
Toista venytys 3–5 kertaa.

5. Tasapainoveto
Vaikutus: Tasapainottaa kehoa ja parantaa kasvojen verenkiertoa.

Ota sormilla kiinni korvanlehdistä siten, että peukalot ovat korvanlehtien takana ja etusormet edessä. Hiero ylhäältä alas ja alhaalta ylös.
Vedä korvanlehtiä suoraan poispäin itsestäsi ja kehosi keskuslinjasta. Liikuta päätä ylös- ja alaspäin.
Toista veto vähintään kaksi kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Seuraa 
Viestejä4833
MikkoMMM
Kasvoissa on monia lihaksia, joilla ei ole merkitystä silmien pyörittelyyn tai syömiseen.Osaa lihaksista käytetään myös huulien liikutteluun ja puhuminen perustuu pitkälti huulien liikutteluun. Liemiruokaakaan ei oikein voi syödä lerppuhuulilla. Tai juoda pullosta...

Ja onko merkittäviä haittavaikutuksia vaikkapa silmäluomien nostoon tai nenäonteloiden supistamiseen käytettyjen lihasten poistamisella?Silmien räpyttely niiden kuivumisen ehkäisemiseksi on käsivoimin aika työlästä...

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56
Laija
Luulisin, että kaikki kasvolihakset ovat enemmän tai vähemmän tarpeellisia, niiden avulla saa aikaan ilmeitä.

Juuri niin, ilmeitä. Niistä on hyötyä käsittääkseni ainoastaan sosiaalisessa kanssakäymisessä ja retorisessa puheessa, ei loogisiin argumentteihin perustuvassa. Minä en harrasta sosiaalista kanssakäymistä kuin tekstin ja välillä nauhoitetun tai streamatun puheen muodossa, enkä myöskään pidä retoriikkaa kovin isossa arvossa. Onko nimenomaan minulle hyötyä moisista lihaksista?

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56
ID10T
MikkoMMM
Kasvoissa on monia lihaksia, joilla ei ole merkitystä silmien pyörittelyyn tai syömiseen.Osaa lihaksista käytetään myös huulien liikutteluun ja puhuminen perustuu pitkälti huulien liikutteluun. Liemiruokaakaan ei oikein voi syödä lerppuhuulilla. Tai juoda pullosta...

No minä korjasinkin myöhemmin tuota lausettani niin, että myös puhuminen tulisi huomioon. Luettelemissani lihaksissa olin ottanut sen huomioon jo aiemmin, mutta jostain syystä muistin vain kaksi kriteeriä kirjoittaessani tuota alunperin. Tuo huulien liikuttelu hoituu käsittääkseni pitkälti orbicularis oris muscle, jota en luetellut mielestäni turhaksi.

Silmien räpyttely niiden kuivumisen ehkäisemiseksi on käsivoimin aika työlästä...Hmm, kuulostaa kyllä uskottavalta, että painovoiman takia silmäluomet eivät aukenisi itsekseen. Niiden sulkemisen otin jo huomioon, mutta aukiolo tuntuu vaan niin "luonnolliselta", että en ole varma, että käytetäänkö siihen edes lihaksia.

No Wikipedia antoikin vastauksen ja poistin sen seurauksena kaksi lihasta tuosta turhien listastani:
"There are multiple muscles that control reflexes of blinking. The main muscles, in the upper eyelid, that control the opening and closing are the orbicularis oculi and levator palpebrae superioris muscle. The orbicularis oculi closes the eye, while the contraction of the levator palpebrae muscle opens the eye. The Müller’s muscle, or the superior tarsal muscle, in the upper eyelid and the inferior palpebral muscle in the lower eyelid are responsible for widening the eyes. These muscles are not only imperative in blinking"

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

ID10T
Seuraa 
Viestejä4833
MikkoMMM

Hmm, kuulostaa kyllä uskottavalta, että painovoiman takia silmäluomet eivät aukenisi itsekseen. Niiden sulkemisen otin jo huomioon, mutta aukiolo tuntuu vaan niin "luonnolliselta", että en ole varma, että käytetäänkö siihen edes lihaksia.Isoäidilläni oli toispuoleinen kasvohalvaus ja hän joutui illalla ennen nukkumaanmenoa sulkemaan käsin toisen silmäluomen ja aamulla taas avaamaan sen.

MikkoMMM

Juuri niin, ilmeitä. Niistä on hyötyä käsittääkseni ainoastaan sosiaalisessa kanssakäymisessä ja retorisessa puheessa, ei loogisiin argumentteihin perustuvassa. Minä en harrasta sosiaalista kanssakäymistä kuin tekstin ja välillä nauhoitetun tai streamatun puheen muodossa, enkä myöskään pidä retoriikkaa kovin isossa arvossa. Onko nimenomaan minulle hyötyä moisista lihaksista?Tarkoitatko, että olet katkera, kun ihmisille ei olekaan tarjolla räätälöityjä kehoja, joiden ominaisuudet voisi valita omien tarpeittensa mukaan? Veikkanpa, että sinullekin ilmeet ovat olleet mm. lapsuudessasi varsin tärkeitä. Eiköhän niistä ole vanhempasi pyrkineet tulkitsemaan, millä mielellä mahdat olla, vaikka puhe ei vielä erityisen loogisesti kuljekaan.

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56
emp
Tarkoitatko, että olet katkera, kun ihmisille ei olekaan tarjolla räätälöityjä kehoja, joiden ominaisuudet voisi valita omien tarpeittensa mukaan? Veikkanpa, että sinullekin ilmeet ovat olleet mm. lapsuudessasi varsin tärkeitä. Eiköhän niistä ole vanhempasi pyrkineet tulkitsemaan, millä mielellä mahdat olla, vaikka puhe ei vielä erityisen loogisesti kuljekaan.

Jälleen kerran mennään ihan ohi asian. Minua kiinnostaisivat vastaukset kysymyksiini, eivätkä motiivieni pohtimiset. Tuo on jollekin... Suomi24:lle soveltuvaa keskustelua. Täällä keskustelu on asiasta, ei tunteesta. Ainakin minun toiveunissani.

Minä olen myös miettinyt jalkojen poistoa, jotta niidenkin käyttämä tila saataisiin hyödynnetyksi aivoista. Pyörätuolit vielä ovat ilmaisia julkisessa terveydenhuollossa. Tästä löytyikin kuva noiden käyttämästä tilasta aivoissa, joskin se on varmaan vain suuntaa-antava:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Human ... graphy.png
Ja jos joskus haluaisinkin jalat takaisin, niin keinotekoiset sellaiset ovat jo nykyisin ylivertaisia biologisiin vastineihinsa verrattuna.

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

MikkoMMM

Minä olen myös miettinyt jalkojen poistoa, jotta niidenkin käyttämä tila saataisiin hyödynnetyksi aivoista.Tosin aivojesi tilanpuute ei taatusti ole esteenä millekään oppimiselle, ajattelun tehokkuudelle tms. Muutenhan vaikkapa neliraajahalvaantuneet kansoittaisivat yliopsitojen tutkijanpostit ihan vain, kun kapasiteettia ei kulu "turhiin" toimintoihin.

Oletko koskaan ajatellut, miten voisit käyttää nettipalstalle kirjoittamiseen kuluvan kapasiteetin johonkin paljon hyödyllisempään - ehkä jopa tuottavampaan touhuun? Helpompi tapa tehostaa toimintaansa kuin jalkojen tai kasvolihasten poistaminen.

Mikä mahtaa olla kasvojen lihasten osuus tasapainon ylläpitämisessä? Koko kehon kattavia refleksinomaisia teräviä liikkeitä tehtäessä naama vääntyy yleensä mitä mielikuvituksellisimpiin ilmeisiin.

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56
emp
Tosin aivojesi tilanpuute ei taatusti ole esteenä millekään oppimiselle, ajattelun tehokkuudelle tms. Muutenhan vaikkapa neliraajahalvaantuneet kansoittaisivat yliopsitojen tutkijanpostit ihan vain, kun kapasiteettia ei kulu "turhiin" toimintoihin.Aina voi optimoida. Ja nykymaailmassa on jo miljardeja ihmisiä, joten kilpailu on kovaa. Ja tämä kilpailu tulee kovenemaan, kun kehitysbiologisia menetelmiä aletaan käyttämään sikiöiden ja lasten parantamiseen. Ja vielä hullummaksi meno tulee, kun geenimuuntelua osataan. Täten pienetkin edut voivat olla elintärkeitä. Minulla onnekseni ei ole niin isoa sosiaalista älykkyyttä Aspergerin syndroomani takia, kuin monilla muilla ihmisillä, joka edesauttaa varsin paljon muunlaisia hyödyllisempiä älykkyyden tyyppejä. Jos vain aivoihin pystyisi suoraan kajoamaan, niin poistaisin sieltä ainakin vielä kasvomuistin rippeetkin. Ja ruokahalua voisi myös vähentää varsin minimaaliseksi.

Mahtaisikohan myös suolien lyhentämisellä voida saada aikaan vähemmän rasvan talteenottoa ilman muiden ravinteiden saannin vähenemistä suuresti? Iso keho kun tarkoittaa myös isoa energianhukkaa.

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

barbababa
Mikä mahtaa olla kasvojen lihasten osuus tasapainon ylläpitämisessä? Koko kehon kattavia refleksinomaisia teräviä liikkeitä tehtäessä naama vääntyy yleensä mitä mielikuvituksellisimpiin ilmeisiin.No ainakin vaikeita tasapainoa haastavia liikkeitä on mahdollista tehdä millä tahansa ilmeillä höystettynä. Katso vaikka youtubesta kiinalaista akrobaattista balettia, jossa tanssija tasapainoilee toisen pään päällä varvastossun kärjellä seisten (Swan Lake - Pas de deux & Tanz der Frösche 2008). Ilman naamanvääntelyitä. Toisaalta lapsia tarkkailemalla voidaan havaita, että suun aukominen osallistuu saksilla leikkaamiseen. En myöskään ole kuullut, että kasvohalvauksella ja tasapainovaikeuksilla olisi toisiinsa jokin yhteys. Ellei sitten halvauksen aiheuttanut vaiva ole iskenyt myös korvan tasapainoelimiin.

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56
Vatkain
Kasvojen lihakset eivät ole umpisuolia.

Ilmankin tunteita esittäviä lihaksia pystyisi elämään, joten aika turhilta ne minusta vaikuttavat.

emp
Veikkanpa, että sinullekin ilmeet ovat olleet mm. lapsuudessasi varsin tärkeitä. Eiköhän niistä ole vanhempasi pyrkineet tulkitsemaan, millä mielellä mahdat olla, vaikka puhe ei vielä erityisen loogisesti kuljekaan.

Vanhemmuus voisi minun puolestani perustua enemmän tieteellisen menetelmän käyttöön, kuin tunteiden tulkintaan. Sitähän voisi vaikka mitata kaikkia verensokereita ja sillä tavalla suoraan verestä, jotta pystyttäisiin antamaan ruokaa oikeaan aikaan. Toki tämä idea ei ole vielä kovin konkreettisella tasolla, mutta ihmisorganismin homeostaasista tiedetään jo aika paljon, joten tuskin se mahdotontakaan olisi.

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

MikkoMMM

Ilmankin tunteita esittäviä lihaksia pystyisi elämään, joten aika turhilta ne minusta vaikuttavat.Ilman käsiä tai jalkoja - jopa eriitäinkin vähäisellä määrällä aivosoluja - pystyy elämään, mutta enpä silti aivan tarpeettomiksi luonnehtisi kaikkea, mikä menee yli minimivaatimusten, jotta elämä säilyy. Minimihän taitaa olla jokin solua pienempi entiteetti, jos pelkästään eläminen on se kriteeri tarpeellisuudelle. Ja lopulta - miksi edes elämä on tarpeellisuuden kriteeri? Mihin maailmankaikkeus elämää tarvitsee? Turhakehan koko innovaatio on, sillä ilmankin pysyy maapallo radallaan ja aurinko paistaa.


Vanhemmuus voisi minun puolestani perustua enemmän tieteellisen menetelmän käyttöön, kuin tunteiden tulkintaan. Sitähän voisi vaikka mitata kaikkia verensokereita ja sillä tavalla suoraan verestä, jotta pystyttäisiin antamaan ruokaa oikeaan aikaan. Toki tämä idea ei ole vielä kovin konkreettisella tasolla, mutta ihmisorganismin homeostaasista tiedetään jo aika paljon, joten tuskin se mahdotontakaan olisi.Sillä metodilla vain ei kasvaisi oliosta ihmistä. Sori. Vain organismi, joka kaikin tavoin muistuttaisi paljon enemmän eläintä kuin ihmistä - sellaisena kuin me ihmisyyden ymmärrämme. Ei oppisi esim. kommunikoimaan, joten aika kehnoksi jäisi suorituskyky.

Eikä muuten niitä verensokereita mittailla tarvitsisi. Riittäisi, että pistetään letku nenään ja annetaan ruokaa laskennallisesti oikea määrä. SE osataan jo vallan mainiosti ja hommaa harrastetaan keskososastoilla, tehohoidossa ym. paikoissa koko ajan. Kun on oikein sairas, ei jaksa ilmaista nälkäänsä itkemällä, nääs. Oikea-aikaisen ruokinnan idea ei ole osua juuri sopivaan nälän hetkeen tuttipullo kourassa, vaan ihmisuhteen luominen, lapsen itsetuntemuksen kasvattaminen, luottamuksen siteen vahvistaminen jne. Itse ravitseminen on lopulta lähes sivuseikka koko hommassa - vaikka se siinä sivussa hoituukin.

Suosittelisin pientä ekskursiota vaikkapa kehityspsykologian syövereihin, jotta ei tarvitsisi ihan näin älyttömiä ideoita ryhtyä esittämään. Se on tietenkin sitten eri juttu, jos pyrkimyksesi olisikin kasvatuksella saada syntymään jotain täysin ihmisestä poikkeavaa. En vain ihan heti keksi, mikä sellaiselle olisi motiivi tai mitä hyötyä siitä olisi.

Itse en viitsisi vaivautua kaikkeen raskauteen ja synnyttämiseen liittyvään vaivaan, jos sen jälkeen se kaikki palkitseva, mikä lapsen kasvattamiseen liittyy, otettaisiin pois kuviosta. Omalta osaltani siis heittäisin heti hanskat tiskiin ja jättäisin suosiolla tällaisten robotti-ihmisten tuottamisen muiden harteille. Joten mitään konsteja verensokerin mittaamiseen olisi turha kehitellä, koska itse objekti puuttuisi. Ehkä suunnitelmassasi on myös jonkinlainen pakkolisääntyminen, ettei ihan ihmiset lopu?

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56

Kunhan vaan mietin, mikä olisi paras mahdollinen biologinen organismi, mikä voitaisiin nykytietämyksellä toteuttaa. Tällainen pohdiskelu parhaimmillaan nopeuttaa evoluutiota runsaasti, jos käytetään lopulta geenimuunteluakin, eikä pelkkää kehitysbiologiaan kajoamista.

Motiivi moiselle pohdiskelulle lienee minulla siinä, että näen maailman jonkinlaisena Darwinistisena kilpailukenttänä hengissäsäilymisestä, mutta myöskin rikkaudesta, vallasta ja suurimmista saavutuksista. Ja tämä kilpailu on minun teoriani mukaan sitä kovempaa, mitä enemmän ihmisiä Maapallolla on. Nyt niitä on ennätyksellinen määrä, joten keinojen taisteluun tätä kovaa kilpailua vastaan täytyy olla samassa mitassa yhtä rajuja.

Vaikkapa peliohjelmoinnissa Blizzard Entertainmentilla on yli 4600 työntekijää. Miten tällaista vastaan voi kilpailla näin epäsosiaalinen henkilö kuin minä? Minulla on vielä sellainen ongelma, että en tyydy toiselle sijalle, vaan minun täytyy olla se "paras vertaisteni joukosta", kuten keisari Augustus oli aikoinaan.

Tosin jos minulta kysytään, paras peli maailmassa on tällä hetkellä Dwarf Fortress, jolla on kaksi tekijää. Eli ihan mahdotonta se ei selvästikään ole. Toisaalta, minulla on varmaan täysin erilainen maku näissä asioissa kuin valtaosalla ihmisistä. Mutta kuitenkin, he ovat saaneet aikaan säämallin, markkinoiden tietääkseni monimutkaisimman materiaalisysteemin, maailmangeneraatiossa on kaikkea eroosiota ja mitä lieköön ja taistelumalli on tekstipohjaisista peleistä tietääkseni monimutkaisin. Kolmiulotteisissa peleissä on nähty tosin käden vapaata ohjaamista jo, mutta niissäkin ruumiinosasysteemit ovat selvästi huonompia. Siis DF:n ruumiinosasysteemissä on hermoja, rasvaa ja verisuonia. Ja ruumiinosia ovat myös esimerkiksi yksittäiset hampaat ja sormet. Aika kunnioitettavaa.

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
MikkoMMM
Vatkain
Kasvojen lihakset eivät ole umpisuolia.

Ilmankin tunteita esittäviä lihaksia pystyisi elämään, joten aika turhilta ne minusta vaikuttavat.

Pystyisi toki, mutta sille on hyvä syy miksi evoluutio on ne säilyttänyt.

Hämmentää.

MikkoMMM
Seuraa 
Viestejä56
Vatkain

Pystyisi toki, mutta sille on hyvä syy miksi evoluutio on ne säilyttänyt.

No ehkä ne kuitenkin nykyaikana ovat jäämässä ajastaan jälkeen. Teknologinen kehitys nimittäin on paljon nopeampaa, kuin luonnonvalinta. Nykyaikana tarvitsee myös käsitellä erittäin monimutkaisia kysymyksiä, kuten ilmastonmuutos ja missä järjestyksessä energianmuotoja pitäisi lakkauttaa ja mihin panostaa. Noita kysymyksiä ei luultavasti kannata ihan vaan tunteiden perusteella ratkaista. Ja tiedemaailmakaan ei paljoa perusta retoriikasta, sillä siellä testataan myös teorioiden toimivuutta jatkuvasti, eikä vaan äänestetä siitä, kuka on tuonut julki ideansa parhaiten.

Ainoastaan, jos virkkeeni lopussa on kysymysmerkki, odotan vastausta siihen. Muuta sanomaani ei tarvitse kommentoida. Toivottavasti tämä vähentää aikani haaskausta.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
MikkoMMM
Vatkain

Pystyisi toki, mutta sille on hyvä syy miksi evoluutio on ne säilyttänyt.

No ehkä ne kuitenkin nykyaikana ovat jäämässä ajastaan jälkeen. Teknologinen kehitys nimittäin on paljon nopeampaa, kuin luonnonvalinta. Nykyaikana tarvitsee myös käsitellä erittäin monimutkaisia kysymyksiä, kuten ilmastonmuutos ja missä järjestyksessä energianmuotoja pitäisi lakkauttaa ja mihin panostaa. Noita kysymyksiä ei luultavasti kannata ihan vaan tunteiden perusteella ratkaista. Ja tiedemaailmakaan ei paljoa perusta retoriikasta, sillä siellä testataan myös teorioiden toimivuutta jatkuvasti, eikä vaan äänestetä siitä, kuka on tuonut julki ideansa parhaiten.

Ainakin robottiteknologiassa ollaan kovastikin tehty tutkimusta siitä, mitä kasvojrn lihaksia kommunikaatioon tarvitaan. Siellä' on tultu siihen tulokseen, että ilmeitä tarvitaan edelleen ja niitä yritetään roboteille mallintaa.

Hämmentää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat