Seuraa 
Viestejä16844

Ilmeisestikin on niin että elimistö voi reagoida jonkin kasvin siitepölyyn ikäänkuin se olisi haitallinen taudinaiheuttaja, bakteeri? Tästä sitten juontuu allergia. Kuulema koivun siitepöly aiheuttaa herkemmin allergiaa kuin havukasvien, koska koivulla pöly on niin hienojakoista että keho herkemmin mieltää sen bakteereiksi.

Itselläni pahimmillaan allergia oireilee kuumeiluna, mikä on tietenkin loogista jos taustalla on kehon väärä reagointi ja bakteereita vastaan taistellessaan keho nostaa lämpötilaa jotta olosuhteet olisivat epäsuotuisat vieraille elämänmuodoille.

Ja näemmä kun se allergia vuosikausia muhii, niin astmahan siitä tulee. Mikä sitten taas entuudestaan pahentaa allergianoireita.

On esitetty kaikenlaisia näkemyksiä siitä että miten tuollainen autoimmuunisairaus syntyy, mutta minua kiinnostaisi että miten sellaisesta voisi päästä eroon. Jossain lehdessä joku nainen väitti parantuneensa astmasta syömällä vitamiineja ja hivenaineita ja käyttäneensä homeopaattista lääkitystä, mutta sitä hän ei määritellyt tarkemmin mitkä vitamiiinit ja hivenaineet olivat kyseessä. Olen itse sen verran skeptinen että minun on vaikea uskoa että astmasta pääsisi eroon, mutta toisaalta jos kyse on vain kehon "väärästä ohjelmoinnista", niin miksi se sitten olisi mahdotonta... Jokatapauksessa teinistä asti kestänyt yskiminen joka on laajentuntu syksykaudelta kevääseen ja kesään, sekä satunnain hengenahdistus ovat aika rasittavia asioita varsinkin jos olisi olemassa jotain minkä avulla niistä voisi päästä.

Mitään tietoa parantuneista, siis ihan oikeista ja todistettavista tapauksista?

Sivut

Kommentit (33)

Uusimmassa luontaisterveyslehdessä on hyviä tarinoita ja tietoa, mhin mennä vaivojensa kanssa.

On tarjouksessa 5,90€ ja kirjastossa ilmaiseksi.

Eli sinun täytyy muuttaa ruokavaliosi ja saada kaikki ravinteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Katson lehteä jos löydän. - Noihin lapsuuden juttuihin en osaa sanoa, ainakaan mitään suuvettä en käyttänyt ja 70-luvun saippuoista en tiedä mitä kaikkea niissä oli. Mutta kiinnostaa kumminkin nykyhetki eikä menneisyyden mietiskely tässä asiassa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53560
Rousseau
Katson lehteä jos löydän. - Noihin lapsuuden juttuihin en osaa sanoa, ainakaan mitään suuvettä en käyttänyt ja 70-luvun saippuoista en tiedä mitä kaikkea niissä oli. Mutta kiinnostaa kumminkin nykyhetki eikä menneisyyden mietiskely tässä asiassa.Mikä sen estäisi että nämä aine-osat vaikuttavat juuri nytkin?

Vierailija

Itse en periaatteessa tarvitse tällä hetkellä lääkitystä kun juon kahvia. Ei se mikään lääke ole, varsinkaan kun lisää tupakointia, mutta pitää keuhkoputket avoinna. Ainoa hetki päivästä jolloin kohtaus voi edes spontaanisti tulla, on ennen aamukahvia.

Allergiat ja vastaavat ovat hieman parantuneet olemalla yksinkertaisesti niistä välittämättä. Perseestähän se on aivastella hihat täyteen räkää kun ei jaksa kantaa lääkekaappia taskussa, mutta se on elämää.

Toki jossain vaiheessa pitää varmasti alkaa käyttämään lääkkeitä myös muulloin kuin flunssassa. Tällä hetkellä kuitenkin lääkkeet pitemminkin herkistävät kohtauksille jatkuvalla syötöllä kuin lieventäisivät niitä.

Vierailija

Ainiin. Paradoksaalisesti yksi ystävä sanoo tupakoinnin helpottavan astman oireisiin. Itselläni ei, mutta astmani onkin rasitusastmaa. Tosin astmani hellitti aloittaessani tupakoinnin.

Sattumaa, tai ei, niin eipä se nikotiinilaastarin tms. kokeilu nyt ainakaan haittaa tee.
On nikotiiniagonistien käytöstä jotain netissäkin.
Samoin Spirivan kaltaisista muskariiniantagoneista.

Vierailija

To ascertain the effects of nicotine on allergy/asthma, Brown Norway rats were treated with nicotine and sensitized and challenged with allergens. The results unequivocally show that, even after multiple allergen sensitizations, nicotine dramatically suppresses inflammatory/allergic parameters in the lung including the following: eosinophilic/lymphocytic emigration; mRNA and/or protein expression of the Th2 cytokines/chemokines IL-4, IL-5, IL-13, IL-25, and eotaxin; leukotriene C4; and total as well as allergen-specific IgE. Although nicotine did not significantly affect hexosaminidase release, IgG, or methacholine-induced airway resistance, it significantly decreased mucus content in bronchoalveolar lavage; interestingly, however, despite the strong suppression of IL-4/IL-13, nicotine significantly increased the intraepithelial-stored mucosubstances and Muc5ac mRNA expression. These results suggest that nicotine modulates allergy/asthma primarily by suppressing eosinophil trafficking and suppressing Th2 cytokine/chemokine responses without reducing goblet cell metaplasia or mucous production and may explain the lower risk of allergic diseases in smokers. To our knowledge this is the first direct evidence that nicotine modulates allergic responses.

Received December 13, 2007.
Accepted March 27, 2008.
Copyright © 2008 by The American Association of Immunologists

http://www.jimmunol.org/content/180/11/7655.abstract

PS: Oikeastaan ehkäpä inhalaattori olisi paras ratkaisu noin riippuvuuden kannalta. Ei tarvi vetää samoja määriä..

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
jussipussi
Rousseau
Katson lehteä jos löydän. - Noihin lapsuuden juttuihin en osaa sanoa, ainakaan mitään suuvettä en käyttänyt ja 70-luvun saippuoista en tiedä mitä kaikkea niissä oli. Mutta kiinnostaa kumminkin nykyhetki eikä menneisyyden mietiskely tässä asiassa.Mikä sen estäisi että nämä aine-osat vaikuttavat juuri nytkin?Minulla oli lapsena enemmän taiveihottumaa eli atopiaa ja silloin käytiin pesulla vain kerran viikossa, joten hivenen suhtaudun skeptisesti atopian ja saippuan yhteyteen, mikä luonnolliselta yhteydeltä tietenkin vaikuttaisi kun ihosta kyse. Mutta mitä tulee hengitysteitä ärsyttäviin lehtipuiden siitepölyihin ja omalla kohdallani homesieni-itiöiden aiheuttamaan ärsytykseen (se pahempi ja vittumaisempi yskä heinääkuusta syyskuulle mikä on ollut nuoresta asti hivenen ajankohdaltaan vaihdellen), niin en ymmärrä että mitä ne saippuat siihen liittyisivät.

Antibakteeripesuaineita en edelleenkään käytä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Olen tuosta matohoidosta jotain lukenutkin. Ei taida pokka riittää.

Tiedän ihmisen jolle kehittyi hänen näkemyksensä mukaan astma juuri koska hänen isänsä tupakoida röyhyttely estottomasti jatkuvasti lastensa läsnäollessa (mm. autossa). Tämä ihminen itsekin alkoi polttamaan, mutta ei se hänen astmaattisia oireitaan hävittänyt, joutui ottamaan avaavaa lääkitystä. Jätti tupakan vuosikymmeneksi, sitten palasi sen pariin ja päätyi pari kertaa ensiapuun hengenahdistuskohtauksen kourissa.

***

Itselläni allerginen oireilu tosiaankin alkoi alunperin atopiana ja pikkuhiljaa allergisoiduin monille hedelmille (omenasta se alkoi). Teininä nokka alkoi vuotaa koivujen kukkiessa, syksyisin alkoi yskittämään ja sitä kesti aina viikkotolkulla eikä mikään yskänlääke auttanut. Vasta vuosituhannen vaihdettua aloin saamaan jokasyksyisestä yskästä tarpeekseni siinä vaiheessa kun mukaan kuvaan tuli hengenahdistus jyrkkää mäkeä kiivetessä. Tällöin sain diagnoosin rasitusastma ja avaava lääkitys (Bricanyl) auttoi. Nykyään ei oikein auta sekään ja kortisonikuurin olen syönyt parina kesänä ilman pysyvää apua. Ilmeisesti diagnoosini nykyään on jo ihan astma, ilman rasitus-liitettä.

Jossain vaiheessa keväinen koivunuha katosi, mutta sen tilalle tulikin sitten yskä joka alkaa jo maaliskuussa ja kestää kesäkuulle; sen päätyttyä alkaa sitten yskä jonka syy on ne metsissä muhivat homesienet. Olen mahdollisesti altistunut homeille parissa opiskelupaikassani ja ehkä eräässä asunnossanikin vuosituhannen vaihteessa, että kaippa se herkistyminen sen kuin paheni sitten vaan. Nykyään menee puoli vuotta yskiessä jos en ota päivittäin antihistamiinia, mitä vähän kammoan koska olen kuullut ihmisestä jolla munuainen kutistui tämän lääkkeen käytön vuoksi.

Vierailija

Jos sä haluat tälläkin kertaa yleistää yksittäistapauksista, niin ihan miten vain. Mulla on tapana vaan törmätessäni yksittäistapaukseen tutkia ilmiön laajuutta ennen kuin teen johtopäätöksiä.

Omapahan on pääsi ja uskomuksesi.

Itse olen panokseeni tyytyväinen. Se kun välttää puoskaroinnin, löytyy ihan edulliseen hintaan täsmälääkkeenä K-kaupan tiskiltä ja kaiken lisäksi sillä on hyvin minimaaliset haittavaikutukset satojen vuosien kokemuksella. Kaiken lisäksi huomioin astmasi tyypin. Siis nikotiinilla. Ei tässä nyt mistään nortista puhuta.

Täällä taistellaan vähän samanlaisten asioiden kanssa ja kokeiltu monia asioita .Itsellä lähinnä krooninen nuha ja keliakia.Yllätys yllätys paras tähän astistisa kokeilusta liikunta ja D-vitamiini .Kalaöljy ehkä vain lisää mulla hirveitä aivastuspuuskia .Sinkki ja seleeni saattavat panettaa ehkä mutta ei apua tähän.B-vitamiinit auttavat muuhun hermokipuiluun .Nuorempana kun koin astmakohtauksen en itse kyllä sitä sillon tietänyt,auttoi juoksu itsensä läkähdyksiin pari kertaa viikossa.Lääkäri ei ole antanut vielä astma diagnoosia.Olen sitä mieltä kyllä jos ihminen ollut aliravitsemuksessa (keliakia)45.vuotta sitä ei korjata millään parinviikon kuurilla.Ainiin multitabsista tulee pahaolo ja vältän näiden em.aineiden yhteiskäyttöä.Aikaisemmin sain tämän tavallisen räkätaudin lisäksi superräkätaudin jolloin ei voinut katsoa ihmisiä silmiin,kun silmät vuotivat kyneleitä valtoimenaan siihen auttaa iso-D.

Haaveilija
Olen sitä mieltä kyllä jos ihminen ollut aliravitsemuksessa (keliakia)45.vuotta sitä ei korjata millään parinviikon kuurilla.Ainiin multitabsista tulee pahaolo ja vältän näiden em.aineiden yhteiskäyttöä.Aikaisemmin sain tämän tavallisen räkätaudin lisäksi superräkätaudin jolloin ei voinut katsoa ihmisiä silmiin,kun silmät vuotivat kyneleitä valtoimenaan siihen auttaa iso-D.JÄTÄ multitabs. Hirveetä skeidaa ja osta joku luonnollinen vitamiinivalmiste. Maksaa muutaman euron enemmän.

Viljoissa ei ole mitään ravinnetta, mitä ei muualta saisi, joten viljaton ruokavalio on täysin ok, vaikka olisi mikä vaiva.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Olen talvisin syönyt kaikenlaisia vitamiineja, ja olettaisi että jos ne jotain vaikuttavat, ne ennaltaehkäisisivät keväästä syksyyn kestävän yskän. Mutta ennemmin vaikka kesälläkin niitäkin kuin että alan nikotiinin kanssa touhuamaan, en nyt sentään syöpäriskiä halua kasvattaa (nikotiini kai pysynee myrkkynä vaikka sen nauttisi miten hyvänsä). Tupakointikin vaikuttaa oireiden poistajalta kehoa tuhotessaan - parannusta sillä ei oikeasti saisi aikaiseksi. Enkä halua haista itse pahalta, meinaa välillä tulla yrjö jos oleskelen tupakoivan henkilön seurassa ja sattuu jo valmiiksi huippaamaan päätä lihasjumien takia.

Vaikea tietysti kaikkien aineiden kanssa tietää että kuinka nopeasti tai hitaasti vaikutus tulee. Muuan saksalainen TK-lääkäri väitti minulle että hänen lapsensa oli saanut allergiaoireita ruoasta puoli vuotta sen jälkeen kun oli sitä syönyt. Tai ehkäpä ymmärsin vähän väärin ja hän oli puoli vuotta sitten aloittanut sellaisen ruoan syömisen josta sitten allergisoitui. Mene tiedä näiden ulkomaalaisten kanssa aina miten se juttu meni, vaikka suomea puhuisivatkin.

Voihan se toisaalta olla niinkin että täydelliseen terveyteen uskominen on hölynpölyä, eli voi olla että joistakin jutuista ei vaan pääse vaikka mitä tekisi (ainakin jos ei halua toista vaivaa tilalle, kuten minulle joskus on käynyt jotakin sairautta virallisilla lääkkeillä lääkitessäni). Jokatapauksessa muista syistä yritän nyt ainakin vähentää taas hiilareiden käyttöä, joten katsotaan että mitä iloa siitä on. Tosin yskäkautta kun ei enää ole kuin puolet jäljellä, en tiedä ehtiikö moinen vaikuttaa siihen.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Unohdinko tosiaan mainita että tuntemani astmaatikko vuosikausia polttamatta oltuaan alkoi jälleen polttamaan ja on sen koommin ollut pari kertaa ensiavussa saamassa avaavaa lääkitystä kun meinaa mennä happiröörit kokonaan tukkoon. Että se siitä että tupakalla astma hoidetaan...

Ja mitä eksoottisuuteen tulee, niin eräs naapurini on valittanut aivan samoja vaivoja kuin minä, eli yskii tuon tuostakin ja niin edelleen. Ei tässä edes kovin monella bussillakaan tarvitse körötellä kun aina sieltä joku köhijä löytyy keskellä kesää, minun lisäkseni.

Noh, ehkä tämä paska laji tästä harvenee kun tulee semmoiset säpinät että ei ihan jokainen kuppainen ukko ja akka hengissä kestä ja lisääntymään pääse.

Vierailija
Rousseau
Unohdinko tosiaan mainita että tuntemani astmaatikko vuosikausia polttamatta oltuaan alkoi jälleen polttamaan ja on sen koommin ollut pari kertaa ensiavussa saamassa avaavaa lääkitystä kun meinaa mennä happiröörit kokonaan tukkoon. Että se siitä että tupakalla astma hoidetaan..Siis niiku mitä vittua sä lässytät Emmä oo mistään tupakasta puhunut.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
jees
Rousseau
Unohdinko tosiaan mainita että tuntemani astmaatikko vuosikausia polttamatta oltuaan alkoi jälleen polttamaan ja on sen koommin ollut pari kertaa ensiavussa saamassa avaavaa lääkitystä kun meinaa mennä happiröörit kokonaan tukkoon. Että se siitä että tupakalla astma hoidetaan..Siis niiku mitä vittua sä lässytät Emmä oo mistään tupakasta puhunut.jees
Ainiin. Paradoksaalisesti yksi ystävä sanoo tupakoinnin helpottavan astman oireisiin. Itselläni ei, mutta astmani onkin rasitusastmaa. Tosin astmani hellitti aloittaessani tupakoinnin.

Sattumaa, tai ei, niin eipä se nikotiinilaastarin tms. kokeilu nyt ainakaan haittaa tee.
On nikotiiniagonistien käytöstä jotain netissäkin.
Samoin Spirivan kaltaisista muskariiniantagoneista.
Ai sinä tupakoit nikotiinilaastareilla. En ihan äkkiseltään ymmärtänyt että joku voi ajatella asian noinkin.

Vierailija
Rousseau
jees
Rousseau
Unohdinko tosiaan mainita että tuntemani astmaatikko vuosikausia polttamatta oltuaan alkoi jälleen polttamaan ja on sen koommin ollut pari kertaa ensiavussa saamassa avaavaa lääkitystä kun meinaa mennä happiröörit kokonaan tukkoon. Että se siitä että tupakalla astma hoidetaan..Siis niiku mitä vittua sä lässytät Emmä oo mistään tupakasta puhunut.jees
Ainiin. Paradoksaalisesti yksi ystävä sanoo tupakoinnin helpottavan astman oireisiin. Itselläni ei, mutta astmani onkin rasitusastmaa. Tosin astmani hellitti aloittaessani tupakoinnin.

Sattumaa, tai ei, niin eipä se nikotiinilaastarin tms. kokeilu nyt ainakaan haittaa tee.
On nikotiiniagonistien käytöstä jotain netissäkin.
Samoin Spirivan kaltaisista muskariiniantagoneista.
Ai sinä tupakoit nikotiinilaastareilla. En ihan äkkiseltään ymmärtänyt että joku voi ajatella asian noinkin.Hienosti taas vänkäät vitun typerästä asiasta. Siellä kyllä puhuin inhalaattorista. Toi oli pelkästään motivaattori tutkimaan asiaa saatanan juntti.

Sulle se on ihan saatanan hyvä tilaisuus tuoda itseäsi jälleen esiin kun toinen yrittää antaa vaihtoehtoja. Mitä helvettiä mua kiinnostaa sun astmasi? Mikä helvetin kiero motiivi tässä nyt taas on?

Kuole astmaasi juntti.

Nii joo, nyt kun ollaan päästy muodollisuuksista eroon, niin todellisuudessa veikkaan että sä imppaat niitä saatanan lääkkeitä niin paljon että sulla on kehittynyt toleranssi, mutta ethän sä nyt niin idiootti olisi, ethän?
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=alg00210

Vierailija

Kato urpo:

To ascertain the effects of nicotine on allergy/asthma, Brown Norway rats were treated with nicotine and sensitized and challenged with allergens. The results unequivocally show that, even after multiple allergen sensitizations, nicotine dramatically suppresses inflammatory/allergic parameters in the lung including the following: eosinophilic/lymphocytic emigration; mRNA and/or protein expression of the Th2 cytokines/chemokines IL-4, IL-5, IL-13, IL-25, and eotaxin; leukotriene C4; and total as well as allergen-specific IgE. Although nicotine did not significantly affect hexosaminidase release, IgG, or methacholine-induced airway resistance, it significantly decreased mucus content in bronchoalveolar lavage; interestingly, however, despite the strong suppression of IL-4/IL-13, nicotine significantly increased the intraepithelial-stored mucosubstances and Muc5ac mRNA expression. These results suggest that nicotine modulates allergy/asthma primarily by suppressing eosinophil trafficking and suppressing Th2 cytokine/chemokine responses without reducing goblet cell metaplasia or mucous production and may explain the lower risk of allergic diseases in smokers. To our knowledge this is the first direct evidence that nicotine modulates allergic responses.

Received December 13, 2007.
Accepted March 27, 2008.
Copyright © 2008 by The American Association of Immunologists

http://www.jimmunol.org/content/180/11/7655.abstract

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat