Seuraa 
Viestejä16844

(Käytän termiä "jumalat" koska vaikuttaa siltä että pallolta ei kahta ihmistä löydy joilla oikeasti olisi täsmälleen sama jumala...)

Kun ihmisenä kohtaa kaikenlaisia vastoinkäymisiä, suruja ja murheita, on ehkä kauhean vaikea sietää kaikkea sitä shaissea pelkästään sillä asenteella että "shit happens". Elämän kokeminen niin sanotusti "raakana" eli sellaisenaan, olettamatta että kaikessa on takana joku suurempi suunnitelma tai että viisaammalla taholla on langat käsissään voi olla ylivoimaisen vaikeaa. Ja jos oikein huonosti menee ja tietää että ei niin huonosti voi mennäkään etteikö voisi mennä vieläkin huonommin, kyllähän sitä voi vilahtaa mielessä että itsemurhan avulla pääsisi kaikesta tästä rääkistä lopullisesti eroon. Siis mikäli "pelkuruutta" ei kosteta helvetillä eikä karmalla...

Ihminen joka hädän tullen ajattelee että "Jumala koettelee, vaan ei hylkää" ehkä pitää yllä sellaista toivoa mikä ei oikeasti perustu yhtään mihinkään. "Kyllä tässä vielä hyvin käy" ei yksinkertaisesti ole ehkä ollenkaan totta. Tai että "jokaiselle annetaan vain sellainen taakka minkä hän jaksaa kantaa". Joskus ihmisten usko positiivisuuden voimaan on suorastaan liikuttavaa. Sattuu vaikka mitä, ja silti vain jaksetaan uskoa joko parempaan tai edes siihen että jonkinlainen jumala jossakin kyllä varjelee ja pitää tiliä siitä mitä kullekin käy, ja tällä jumalalla on jokin mystinen, rakastava suunnitelma jokaisen ihmisen hyväksi.

Kun ajattelee sitä miten panttivangeille usein käy kuulema niin että he alkavat mielistelemään sieppaajiaan ja lopulta kääntyvät kokonaan näiden puolelle (alkavat ehkä jopa kannattamaan näiden agendaa, mikäli sieppaajat ovat jonkinlaisia "hyvän aatteen puolesta" taisteleviä marttyyreja tms.), tulee väkisinkin mieleen että olisiko jumaliin uskomisessakin samanlainen idea. Mielistellään ja rakastetaan sitä tahoa jota oikeasti pitäisi vihata, pelätä ja karttaa (jos siis sellainen taho oikeasti olisi olemassa kuin jumala tai jumalat).

Ne ihmiset, jotka ovat väittäneet tulleensa UFOjen abduktoimiksi päätyvät yleensä vuosien varrella siihen näkemykseen että nämä ihqun ihanan humanoidit jotka ovat tunkeneet sondia jokaiseen kehonaukkoon ja kohdelleet muutenkin uhrejaan yhtä "kunnioittavasti" kuin ihminen kohtelee laboratoriorottia, ovatkin maailman pelastajia ja ihmiskunnan ylimpiä ystäviä. Vaikea sanoa ovatko kaikki kokemukset autenttisia vai tapahtuvatko ne kokijoidensa korvien välissä, mutta jälleen kerran kehityskulku on sama.

a) Ihmetellään miksi minulle tapahtuu tämä kamala asia.
b) Ehkä kapinoidaan ja huomataan että vastarinta on turhaa.
c) Rakastutaan palavasti siihen tahoon joka kärsimyksen aiheuttaja on.

Ihmismieli on sitten kumma juttu. Mutta kaiketi tuo kaikki pitää käydä läpi että ihminen kykenee elämään siitäkin huolimatta että päivittäinen elämä voi olla järjetöntä tuskaa. Pahimmillaan tuo vain johtaa myös niihin iänikuisiin perhedraamoihin joissa ei päästä tuhoavasta perheenjäsenestä eroon.

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Anomalia++
Vertautuu väkisin vääntämällä.Jos ei usko jumaliin, ei tietenkään voi näitä syyttää pahasta tai kärsimyksestä. Mutta jos uskoo jumaliin, herää vääjäämättä kysymys että miksi nämä antavat pahan ja kärsimyksen olla olemassa, jos ovat niin kaikkivoipia että pelkällä sormien napsautuksella kaikki voisi muuttua toiseksi.

Valinnan vapaus tässä asiassa tuntuu varsin naurettavalta selitykseltä.Jos Pekka valitsee vapaasti tappaa Matin, niin missä on Matin vapaa valinta olla tulematta tapetuksi?

Jumalan hyvyyteen uskominen pahassa maailmassa juontunee joko äärimmäisestä naivismista tai kyseessä on kaupankäynti jossa pyritään saamaan palkkio siitä että uskoo eli miellyttää sadistista tahoa.

RuaAlguem
Voi olla, että otsikon kaksi vertailikohdetta sisältää samoja aivotoiminnan muotoja, muuten kyseessä on kaksi aivan erillaista psykologista tapahtumaa/ilmiötä !Millä tavalla asiat oikeasti eroavat toisistaan? Ihminen alkaa mielistelemään sitä tahoa joka aiheuttaa hänelle kärsimystä. Erona on vain se onko taho oikeasti olemassa vai pelkkä kuviteltu taho.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2648

Olen itse tullut siihen tulokseen että tältä planeetalta ikään kuin puuttuu Jumala, mutta demoneja on kiusaamassa meidän sieluja sitäkin enemmän. Just puoli tuntia sitten havahduin uudelle linjalle skitsofreenikkoja kiusaavien tahojen asiassa. Ne ei voi nimittäin olla ihmisiä ne hahmot skitsojen riesana. Jopa Hitler ja Stalin olivat ihmisarvoisia jos mietitään että kuinka jopa nämä monster-diktaattorit olisivat jo taipuneet skitsojen saarnojen jälkeen.

Jos skientologiaan on uskominen niin ihmisiä riivaavat humanoidien kuolleet sielut jotka Xenu tai mikä sen nimi olikaan, tappoi ja lähetti tänne tellukselle. Vaikka kuulostaa humpuukilta niin tämä kummiskin pistää miettimään. Ei kai tarvi rautalangasta vääntää kun voi väittää että ei meitä ole siunattu kokemaan ihaanteellista elämää, hyvine fiiliksineen. Jos nyt muutama päivä kuukaudessa monella hyvä päivä ja loput päin pyllyy.

Juu - Jumalat sais tulla korvaamaan nämä Demonit jotka planeettamme ihmisiä kiusaa. En itse varsinaisesti ole uskovainen mutta parmpi olis jos sitten ei olisi näitä k*sipää demonejakaan - koska omakohtaisen kokemukseni perusteella he ainakin ovat olemassa.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

RuaAlguem
Seuraa 
Viestejä689

Rousseau...Jumala on olemassa niille, jotka niin uskovat...Hän on heille todellinen ! Jos jumaliin uskominen aiheuttaa sinulle syndrooman, luovu uskosta. Nähdäkseni panttivankisundroomaan ei liity tallaista uskon elementtiä.

Biff Fib
Seuraa 
Viestejä138
Rousseau

Millä tavalla asiat oikeasti eroavat toisistaan? Ihminen alkaa mielistelemään sitä tahoa joka aiheuttaa hänelle kärsimystä. Erona on vain se onko taho oikeasti olemassa vai pelkkä kuviteltu taho.

Minähän en näistä uskonasioista mitään tiedä, mutta kyllä noissa joitain samankaltaisuuksia näyttäisi olevan: uhrin kuolemanpelko ja aivopesu sekä kaappaajan / jumalan mielistely, mutta erona on se että panttivankien kuolemanpelko on välitön. Uskovaiset eivät pelkää sitä että jumala tappaa, vaan sitä että mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. (Siksi muuten tarvitsemme maallisia lakeja, koska useimpia ei oikeasti kiinnosta tuonpuoleiset "rangaistukset", kunhan elämä jatkuu kuoleman jälkeen joko taivaassa tai helvetissä tai jotenkin muuten).

Lisäksi on kaappaajan ja papiston toimien yhdenmukaisuus. Saattamalla ihmisiä valtansa alle nämä saadaan maksamaan lunnaita / kirkollisveroja ja tarpeeksi aivopesdyt tekevät mitä ehdollistaja vain halajaa: uskoo, julistaa ja ääritapauksessa vaikka itsemurhapommittaa. (Sitäkö se pyhä ehdollistaminen tarkoittaa?)

Kirkko aivopesee uhrit herkässä lapsuuden iässä, kun näillä ei näennäisesti ole vaihtoehtoja, kaappaajat saavat uhrit aivopestyä aikuisina koska näillä ei oikeasti ole muuta vaihtoehtoa. Jälkimmäisessä tapauksessa "minä" ensin murretaan, kun taas ensimmäisessä tapauksessa se ei ole vielä kokonaan rakentunut.

Tästä syystä valtio ja kirkko pitäisikin erottaa toisistaan, kuten Ruotsissa, ja uskon opetus kieltää alaikäisiltä. Ruotsissa onkin opittu jotain Tukholma syndroomasta. Kirkon toimet ovat opportunistista aivopedofiliaa. Mutta sehän ei olekaan synti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholma-syndrooma

Pals use Jesus' lap!?

Japetus
Seuraa 
Viestejä12403
Rousseau
a) Ihmetellään miksi minulle tapahtuu tämä kamala asia.
b) Ehkä kapinoidaan ja huomataan että vastarinta on turhaa.
c) Rakastutaan palavasti siihen tahoon joka kärsimyksen aiheuttaja on.

Onko joku todella tullut uskoon tuolla tavoin? Ennemminkin jumalaa puolustellaan pahojen tekojen jälkeen, koska häneen oltiin lääpällään jo niitä ennen.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Japetus
Rousseau
a) Ihmetellään miksi minulle tapahtuu tämä kamala asia.
b) Ehkä kapinoidaan ja huomataan että vastarinta on turhaa.
c) Rakastutaan palavasti siihen tahoon joka kärsimyksen aiheuttaja on.

Onko joku todella tullut uskoon tuolla tavoin? Ennemminkin jumalaa puolustellaan pahojen tekojen jälkeen, koska häneen oltiin lääpällään jo niitä ennen.Voihan sitä kapinoida vaikka olisi ollut uskossa jo 50 v. En siis ajatellut varsinaisesti tässä uskoontuloa, vaan sitä että uskova alkaa suorastaan maanisesti vakuuttelemaan itselleen että paskat asiat ovat ihan okei koska ne laittoi hänelle jumala joka tietää kaiken aina paremmin kuin ihminen.

Se keskeinen pointti siis, mitä en ehkä osannut aloituksessani tuoda selkeästi esille, on se että ihminen aivopeseytyy uskomaan että negatiivinen asia onkin positiivinen asia.

Japetus
Seuraa 
Viestejä12403
Rousseau
Voihan sitä kapinoida vaikka olisi ollut uskossa jo 50 v. En siis ajatellut varsinaisesti tässä uskoontuloa, vaan sitä että uskova alkaa suorastaan maanisesti vakuuttelemaan itselleen että paskat asiat ovat ihan okei koska ne laittoi hänelle jumala joka tietää kaiken aina paremmin kuin ihminen.

Se keskeinen pointti siis, mitä en ehkä osannut aloituksessani tuoda selkeästi esille, on se että ihminen aivopeseytyy uskomaan että negatiivinen asia onkin positiivinen asia.


Ei tuokaan oikein Tukholma-syndoormaa muistuta. Tilanne on hieman sama kuin jos rikosta vähäteltäisiin, koska tekijänä oli oma sukulainen tai ystävä. Panttivankisyndroomassa taas tekijää pitäisi ensin vastustaa, sitten kääntyä puolustamaan.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Japetus
Rousseau
Voihan sitä kapinoida vaikka olisi ollut uskossa jo 50 v. En siis ajatellut varsinaisesti tässä uskoontuloa, vaan sitä että uskova alkaa suorastaan maanisesti vakuuttelemaan itselleen että paskat asiat ovat ihan okei koska ne laittoi hänelle jumala joka tietää kaiken aina paremmin kuin ihminen.

Se keskeinen pointti siis, mitä en ehkä osannut aloituksessani tuoda selkeästi esille, on se että ihminen aivopeseytyy uskomaan että negatiivinen asia onkin positiivinen asia.


Ei tuokaan oikein Tukholma-syndoormaa muistuta. Tilanne on hieman sama kuin jos rikosta vähäteltäisiin, koska tekijänä oli oma sukulainen tai ystävä. Panttivankisyndroomassa taas tekijää pitäisi ensin vastustaa, sitten kääntyä puolustamaan.Sitähän tässä olen hakenut takaa, että kun ihmiselle sattuu joku kamala asia, nin ensin hän vastustaa sitä asiaa ja/tai sen asian tekijää, mutta sitten kummasti pikkuhiljaa meneekin tekijän puolelle ja kuvittelee että koko juttu on hänelle itselleen hyväksi. Esim. liikenneonnettomuuteen joutunut ihminen uhkaa katkeroitua asiasta, mutta sitten yhtäkkiä alkaakin kaikkialla määkymään siitä kuinka kyseessä oli Jumalan tahto ja kuinka hän nyt on siihen Jumalaan lääpällään.

En näe siinä yhtään mitään eroa että kääntää takkinsa Jumalan suhteen tai kidnappaajan suhteen. Kummassakin tapauksessa ihminen alkaa höyrypäisesti olemaan kiduttajansa puolella. Toisessa tapauksessa kiduttaja eli Jumala tosin on mielikuvitusolento ja toisessa aito ihminen, mutta ehkäpä alitajunta ei osaa nähdä asiassa mitään eroa.

Mikä selittäisi sen että joillakuilla on niin vimmainen tarve uskoa ihmismäisiin jumaliin.

Siinä hötäkässä sitten viitataan kintaalla tuollaisen ihmisjumalan sadistisiin edesottamuksiin (lue Vanha Testamentti), ja päädytään hymistelemään tämän suurta kunniaa, kaikkivoipuutta ja herra ties mitä ihmeellisyyttä ja erinomaisuutta. Vain ja ainoastaan sen takia että saisi tarpeeksi nuoleskeltua itselleen kaikenlaista kivaa. Jos ei tässä ja nyt, niin edes tuonpuoleisessa.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
eskimo
Loistoajatelmia Rousseaulta.

Ei mulla muuta lisättävää ollutkaan
Tänks. Kiva jos edes joku ymmärtää mikä se yhdistävä tekijä on, toisia ilmeisesti hämää se että jumala on "ihan eri juttu" kuin ihminen. Ei ole, sillä jumala on ihmisen kuva.

***

Tietenkään en tässä ketjussa käsittele millään tavalla omaa katsomustani.

Ihmiset ovat tässä yhteiskunnassa niin kuin henkisessä kuristusotteessa. Henkeä saa vedettyä juuri sen verran, että pysyy jotenkin tajuissaan, mutta ei niin paljon, että ajatus luistaisi kirkkaasti ja voisi tarkastella objektiivisemmin omaa ja yhteiskunnan tilannetta. Siinä asemassa ihminen takertuu helposti kuristavaan auktoriteettiin, sen sijaan että kapinoisi sitä vastaan. Vääryyttä puolustetaan, koska kuvitellaan, että se estää joutumasta itse vääryyden kohteeksi.

Uskonnon kohdalla tulee mieleen, että seurakunta kunnioittaa äärimmäisen vastenmielisenä egomaniana esiintyvää jumaluutta ja heittäytyy täysin sen valtaan, eli kaiketi siinäkin toimii jollain tavalla panttivankisyndrooman psykologia. Ajattele ikuista elämääsi. Ole voittajien puolella, älä häviäjien. Ilman tätä pelkomomenttia ihminen olisi vapaa tarkastelemaan jumalansa luonnetta ja tajuaisi, ettei sellaista kosmista öykkärimahtia kannata olettaa olevaksi, saati sitten perustaa moraaliaan sen varaan.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7106
naturesson
Ihmiset ovat tässä yhteiskunnassa niin kuin henkisessä kuristusotteessa. Henkeä saa vedettyä juuri sen verran, että pysyy jotenkin tajuissaan, mutta ei niin paljon, että ajatus luistaisi kirkkaasti ja voisi tarkastella objektiivisemmin omaa ja yhteiskunnan tilannetta.Ja se yhteiskunta olemme ME. Yhteiskunta pyritään mieltämään passiivissa ja yleistämään yli kaikkien ihmisten. Molemmat suuren luokan mokia kehittymättömiltä ajattelijoilta. Jos ihmiset voi pahoin ei se pahoinvointi tule jostain ylhäältä. Se tulee ihmisistä itsestään.

Vapaasta tahdosta yleisesti: Ei tahto ole vapaa, jos se on rajoitettu. Jos, on vapaus tulee olla myös vastuu. Jos ei ota vastuuta saa maksaa seuraamuksista.

Kirjekuori
Seuraa 
Viestejä2144

Ei ne vapausasteet ihan sellaisia on/off-katkaisijajuttuja ole. Pikemminkin kyseessä on kuin portaaton valaistuksensäädin, tai näiden kahden yhdistelmä. On hyvä esim. olla selvillä siitä, miten näköjään joissakin tilanteissa aina käyttäytyy. Jos käyttäytyminen on jonkinlainen ongelma ja johtaa ei-toivottuihin seurauksiin, ei tilanteeseen ole muutosta luvassa jollei kaavaansa tiedosta. Vasta tiedostamisen jälkeen voi tehdä muutoksia käyttäytymiseensä. Silloin on tietoisesti ottanut vapautensa mahdollistaman vastuun käyttäytymisestään.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7106
Kirjekuori
Ei ne vapausasteet ihan sellaisia on/off-katkaisijajuttuja ole. Pikemminkin kyseessä on kuin portaaton valaistuksensäädin, tai näiden kahden yhdistelmä. On hyvä esim. olla selvillä siitä, miten näköjään joissakin tilanteissa aina käyttäytyy. Jos käyttäytyminen on jonkinlainen ongelma ja johtaa ei-toivottuihin seurauksiin, ei tilanteeseen ole muutosta luvassa jollei kaavaansa tiedosta. Vasta tiedostamisen jälkeen voi tehdä muutoksia käyttäytymiseensä. Silloin on tietoisesti ottanut vapautensa mahdollistaman vastuun käyttäytymisestään.Tiedostamattomuuskin on aikuisilla hyvin pitkälle oma valinta. Jos tekee valinnan olla tiedostomatta, niin on ihan yhtä lailla vastuussa, kuin täysin tiedostetusti asiat tekevä. Nykyinen yhteiskunta hymistelee ihan liikaa ääliöille, jotka pistää haisemaan tiedostetusti tai tiedostamattaan aiheuttaen muille ihmisille paljon tuhoa. (Toki rajansa siinäkin miten paljon ihminen pystyy edes halutessaan tiedostamaan)

Lapset ja holhouksen alla elävät sitten asioina erikseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat