Seuraa 
Viestejä45973

Jallun kabinetti Iltalehdessä:

Niinistö saatava vaaleihin!
22.10.2006 20:31

1 KUN HÄNTÄ HEILUTTAA KOIRAA, tilanne on jo luisunut käsistä.

Kokoomuksen puoluesihteerikohussa on tapahtunut juuri näin. Puolueen kansanedustajat kauhistelevat, kun aiheesta riittää medialle tönkimistä loputtomiin. He eivät uskalla sanoa, että asia ei mene tuomioistuimeen saakka. Ja vaikka he vakuuttavat uskovansa Harri Jaskarin syyttömyyteen, he kiirehtivät toteamaan, että ensin on odotettava poliisitutkimusten lopputulosta. Yksikään poliitikko ei ole sentään mennyt julkisuudessa julistamaan, että koko hommahan on vain kupla ja merkitykseltään mitätön.

Puheenjohtaja Jyrki Katainen on sanonut, että skandaali ei vaikuta millään tavalla puolueen asemaan. Tosiasiassa jo tähän mennessä on tapahtunut melkoisesti vahinkoa. Kun lisäksi asian tiimoilta vuotaa yhä uusia skandaalinkäryisiä yksityiskohtia, aihe voi pysyä esillä vaaleihin saakka.

Puoluesihteeriksi valitaan kokoomuksessa miltei aina puheenjohtajan mies. Katainen on tuonut Jaskarin kuvioihin, ja siksi kritiikki on hänelle varsin kiusallista.

2 KOKOOMUKSEN TULISI NYT koota ajatuksensa ja miettiä, millä keinoin Jaskarin tapaus vaikuttaisi mahdollisimman vähän puolueen äänestäjiin. Olisi löydettävä niin vahva ja positiivinen vaaleihin liittyvä aihe, että vaalivoitto olisi edelleen mahdollinen.

Ainoa keino olisi taivutella Sauli Niinistö mukaan eduskuntavaaleihin.

Niinistön suosio pohjautuu hänen vahvoihin valtiovarainministerikausiinsa. Viimeksi käymissään eduskuntavaaleissa hän sai mahtavan äänisaaliin. Presidentinvaaleissakin hän menestyi loistavasti lyöden ylivoimaisesti esimerkiksi Matti Vanhasen.

Aika, jonka Niinistö on viettänyt pankinjohtajana Luxemburgissa, on lujittanut hänen suosionsa perustuksia.

Jos Niinistö lähtee eduskuntavaaleihin, vaalitaistelu pyörii valtakunnallisesti hänen ympärillään vilkkaampana kuin mihin Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma edes yhdessä pystyvät.

3 ASETELMA ON TIETYSTI Kataiselle monin tavoin hankala. Hänenhän voitaisiin katsoa menettävän puheenjohtajan arvovaltansa. Niinistön mukanaolo vaaleissa nostaisi automaattisesti esille ajatuksen, että hän on kokoomuksen pääministeriehdokas.

Vaalitaisteluasetelma, jossa puolueen puheenjohtaja ei olekaan ykkösenä, on niin outo ja ennen kokematon, että useimmat pitävät sitä mahdottomana. Jos sellainen ihme tapahtuisi, että kokoomus nousisi suurimmaksi puolueeksi ja pääministerin paikka tulisi heille, Niinistön auktoriteetti kestäisi vähäisemmänkin ministerinsalkun.

Katainen todistaisi vahvuutensa ja kypsyytensä, jos hän onnistuisi saamaan Niinistön eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Niinistön mukaantulolla kokoomus vahvistaisi jo nyt asemiaan 2011 eduskuntavaaleja ajatellen, ja seuraavana vuonna pidettävissä presidentinvaaleissa olisi näillä näkymin vahvin voittajaehdokas Sauli Niinistö.

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/200 ... 0_ko.shtml

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Mestariampuja PiPi
Jallun kabinetti Iltalehdessä:

2 KOKOOMUKSEN TULISI NYT koota ajatuksensa ja miettiä, millä keinoin Jaskarin tapaus vaikuttaisi mahdollisimman vähän puolueen äänestäjiin. Olisi löydettävä niin vahva ja positiivinen vaaleihin liittyvä aihe, että vaalivoitto olisi edelleen mahdollinen.

No käyttäkööt Niinistön massatyöttömyyden ylläpitoa valttina.
Tuossa tapauksessahan voisi ihan hyvin vedota siihen kunnioitettavaan yrittäjyyteen sekä työllistämiseen vaikka 8e/päivä miinus nettimainoskulut....

Motoksi: Yrittänyttä ei laiteta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niinhän se on, että "RAHALLA SAA JA HEVOSELLA PÄÄSEE!".

Toiset yrittää, toiset ei.....

Tulee mieleen Rauli Badding Somerjoen laulu: "VIILATEN JA HÖYLÄTEN"

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat