Sivut

Kommentit (28621)

sigfrid
Judas I. Käkriäinen
sigfrid
30 lähintä "widegene" osumaani MDS-kartalla. Osumista noin puolet suomalaisia ja toinen puoli muita, suurin osa Hollannin ja Norjan alueilta... Muutamat löydetyt antavat odottaa jatkossa kohtalaisen suurta samankaltaisuutta, joten "kuumat pisteet" olisivat Suomi-Baltia-Hollanti-Norja/Irlanti. Omituisesti Ruotsi jää väliin, eikä toinenkaan rakkaista naapureistamme ole korkealla.

Tämähän tuli kuin tilauksesta, liittyen kommenttiisi kuppari-ketjussa. Jos olen ymmärtänyt oikein, liittyy iso(-hko) osa Suomen I-haploista silti kuitenkin Ruotsista tulleeseen perimään historiallisena aikana. Sitten on vielä kolttaosasto jne.Olet ymmärtänyt väärin. I-haplo ei liity historialliseen muuttoon Ruotsista, eikä välttämättä ollenkaan Ruotsiin.

Kolmanneksi tässä ei ollut kysymys haploista ensinkään.

Kuvaisin, että 100%:sti väärin tulkittu.


En ole hämmästynyt. En ole oikein viime aikoina jaksanut seurata perimäkeskustelua kovin tarkalla tasolla, odotan että Jaskan peräänkuuluttamana ajallinen ulottuvuus on kuvassa mukana. On kuitenkin kiinnostavaa tietää, etä pidät Suomen I-haploja ilmiönä joka ei liity Ruotsiin. En ole kuitenkaan oikein varma siitä miksi näin on.

Pertinax
Seuraa 
Viestejä1783
Genetic Relationship between Finno-Ugric, Slavic, and Germanic Populations as Estimated from Anthropogenetic Data

A. F. Nazarova
Presented by Academician I.F. Zhimulev July 10, 2008
Received October 8, 2008

We have calculated genetic distances from data on the loci of enzymes, blood group antigens, and other proteins and drew dendrograms to demonstrate close genetic relationships between the Slavic, Finno-Ugric, and Germanic groups of Caucasoid populations. This conclusion is supported by anthropological data and contributes to the proof of a Paleoasian origin of Caucasoid, a concept published earlier.

Calculation of genetic distances with respect to the loci of enzymes, blood group antigens, and other proteins between 55 human populations belonging to four major races and construction of a population dendrogram on the basis of the resultant matrix allowed us to demonstrate close genetic relationships between Slavic, Finno-Ugric, and Germanic populations. For example, Russians fell into the same subcluster as Poles, Iranians, Komi, Chuvashes, Udmurts, Nenets, Ossetians, and Azeri [1]. Some historians consider Russians to be descendants of Rus (Scythian tribes); this explains why other descendants of Scythes (Iranians and Ossetians) are included in the same subcluster. The inclusion of Nenets in this subcluster may be explained considering Paleolithic migrations of the ancestors of Russians from the center of Asia (southern Siberia) through northern Siberia to northern Europe, which we demonstrated earlier; Nenets are likely to be a trace of this migration [2–4]. The inclusion of Komi, Chuvashes, and Udmurts in this subcluster may be related to the fact that the Russian ethnic group assimilated, about 1000 years ago, a number of Finno-Ugric tribes: Merya, Muroma, Meshchera, and some others. The presence of the Finno-Ugric anthropological substrate in Russian populations was demonstrated in [5, 6].
......
http://www.springerlink.com/content/65472jj418p54222/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhden yhteenvetosivun perusteella tyypiilisiä ison talon hommia.
Tuossa pätkässä ehkä mielenkiintoisinta väite että Baikalin länsipuolisella alueella olisi asunut myös sumerien ja japanilaisten esi-isiä.
Venäläisten esi-isät olivat sitten läsnä "melkein kaikkialla Euraasiassa " paleoliittisella kaudella ja heillä oli oma riimukirjoituksensa ( runic script).
Vielä ei kerrota opettivatko he sen sumereille vai kehitettiinkö sitä yhdessä.

Kirjan "History of the Goths" mukaan herulien elinkeino oli kaukokauppa Volgan kansojen kanssa:

http://books.google.com/books?id=xsQxcJ ... li&f=false

This time the Origo Gothica describes in detail the bitter battles Ermanaric had to wage against the Herulian king Alaric. The movements of the Goths, who first swung far into the northeast and then turned back to defeat the Heruli close to the Gothic homeland, may have been prompted by the need to destroy the economic base of the Heruli (by depriving them of the long-distance trade with the Volga peoples) before they could be brought to their knees.Tuo sopisi siihen teoriaan, että rusit polveutuivat heruleista.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692

Jutas


En ole hämmästynyt. En ole oikein viime aikoina jaksanut seurata perimäkeskustelua kovin tarkalla tasolla, odotan että Jaskan peräänkuuluttamana ajallinen ulottuvuus on kuvassa mukana. On kuitenkin kiinnostavaa tietää, etä pidät Suomen I-haploja ilmiönä joka ei liity Ruotsiin. En ole kuitenkaan oikein varma siitä miksi näin on.On tietenkin hiukan vaikea selittää asiaa sellaiselle joka ei jaksa olla kiinnistunut. Lyhyesti; suomalaista I-bothniaa ei ole vielä voitu kiinnittää täysin aukottomasti mihinkään muualle, tosin Ruotsissa yleinen Norse on sitä nykyisin tunnetuista lähinnä.

Virhenäkemyksesi ei ollutkaan em. asiassa, vaan siinä, että oletit suomalaisen I:n tulleen historiallisena aikana Ruotsista. Ehkä sinulla oli jokin juutasmainen lehmä ojassa

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
untamo
Yhden yhteenvetosivun perusteella tyypiilisiä ison talon hommia.
Tuossa pätkässä ehkä mielenkiintoisinta väite että Baikalin länsipuolisella alueella olisi asunut myös sumerien ja japanilaisten esi-isiä.
Venäläisten esi-isät olivat sitten läsnä "melkein kaikkialla Euraasiassa " paleoliittisella kaudella ja heillä oli oma riimukirjoituksensa ( runic script).
Vielä ei kerrota opettivatko he sen sumereille vai kehitettiinkö sitä yhdessä.Ison talon juu, siinä ei ole suomalaisille tilaa kuin korkeintaan eteisessä. Ei kerro mitään nykypäivän suomalaisista. Tyypillistä jenkki-venäjä -tason hutkintaa. .

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Jaska
Sigfrid
Hyvä Arkkis! Minun on myönnettävä etten useimiten ymmärrä todistustesi pääälle, mutta olen myös tullut muutamien havaintojeni vuoksi varautuneemmaksi "virallisen" tieteen suhteen.

Mihin tämä liittyy? Mistä virallisesta tieteestä on kyse? Miksi yleistät vaikka eri tieteenalat eivät ole sidoksissa toisiinsa?

Arkkis
ENGLANNIN BALTTIKIELTEN KANSSA YHTEINEN KAUPPASANASTO ON KIELEN KELTTILÄISTÄ(/ITAALISTA) EIKÄ GERMAANISTA SANASTOA.

Jaskan ja Koivulehdon mukaan siis baltit ovat suhanneet kauppaa Englantiin ja germaanit ristiin Suomeen. Uskokoon ken tahtoo...
Väärin meni molemmat taas. Nuo englannin sanathan ovat latinasta kuten itse näet, ja jos mitään todellista yhteyttä balttikieliin on, se on joko 1) vanhaa yhteisindoeurooppalaista perua, tai 2) latinasta myös balttiin kulkeutunutta.

Aivan käsittämättömän perättömiä väitteitä laitoit taas minun ja Koivulehdon suuhun. Opettelisit hyvä ihminen ymmärtämään ensin suomea, ja sitten niitä kieliä joita lainauksissasi esiintyy, niin välttyisit näin noloilta virhetulkinnoilta ja -väittämiltä.
On megaääliöluokan virhetulkinta, että kaikki indoeurooppalaisten heimojen leiri-, paimennus- ja vaihtosanastosta seuraavat sanat, joiden yhteenliittyminen tunnustetaan, seuraisivat yksinomaan roomalaisten metsään taistelutantereeksi ja kauppatoriksi raivaamaa aukiota tarkoittavasta sanasta "campus". (Ja sille haetaan sitten tietysti vielä "varmuudeksi" "etruskiselitys"...)

Tuo sanasto on monissa kielissä kuten baltissa tuhansia vuosia vanhempaakin kuin (uus)latina. Tosin germaani ei kuulu noihin vanhoihin kieliin, mutta mm. baltti- ja kelttikielet kuuluvat.

Eivät esimerkiksi cameronit ja campbellit ole "seuranneet latinasta", vaan he tappelivat nyrkit savessa (Rooman) loppuun asti Roomaa ja sen perillisiä vastaan aivan kuten preussilaiset ja kuurilaiset "kaupikit" ja "kampsteritkin". Eivätkä he tulleet itselleen sopimattomilla säännöillä roomalaisten campuksille, vaan pysyivät metsissä, merellä, arolla ja muissa roomalaisille epäotollisissa ympäristöissä. Ja Rooma kaatui paljon ennen.

Tuo paavillinen taittovirhe estää lisäksi tunnistamasta 4/5 - 9/10 kyseisestä sanastosta varsinkin vähän kauempana Roomasta sijaitsevissa ja muissa kuin IE-kielissä.

untamo

Venäläisten esi-isät olivat sitten läsnä "melkein kaikkialla Euraasiassa " paleoliittisella kaudella ja heillä oli oma riimukirjoituksensa ( runic script).
Vielä ei kerrota opettivatko he sen sumereille vai kehitettiinkö sitä yhdessä.Pitipä oikein käydä koppaamassa tuo tutkielma springerlinkistä. Koko tutkimus sinällään sisältää kyllä tiettyä yksisilmäistä venäläisyyttä mutta on siinä asiaakin. Venäläisten esi-isät tässä tapauksessa pitää ymmärtää ehkä enemmän suuren kansan monien eri juurien kautta. Tekstissä mm. puhutaan venäläisten suomalais-ugrilaisista juuristakin (merjat, metserät).

Tutkimuksen pääpointit:

1) Suomalais-ugrilaiset, slaavit ja germaanit ovat läheisiä sukulaisia
2) Kaikki kuuluvat kaukasoidiseen rotuun
3) Kaikkien kolmen esi-isät asuivat Siperiassa/Pohjois-Aasiassa paleoliittisella jääkaudella.
4) Myös intiaanien ja pohjois-aasialaisten esi-isät kuuluvat samaan alkujoukkoon vaikka sittemmin ovat rodullisesti loitonneet.

Löytyipä sieltä vielä tällainen hieno kuvakin:

Löytyyhän jotain ideaa varmaan kun kyseessä on akateeminen tutkimus vanhassa sivistysmaassa.
Venäläisyyttä ei olisi olemassa ilman sen muodostaneita osia kuten merjalaisia ja metseroita.
Jotkut kohdat vaikuttavat heti selvästi kiistanalaisilta. Germaanien ei yleensä ajatella tulleen Eurooppaan Siperian kautta- Kaspianmeren länsi- ja eteläpuolelta ehkä mutta suorempaan.
Kun venäläiset on sijoitetettu keskelle, ovat Amerikan intiaanit geneettisesti melko lähellä heitä ja ainakin paljon lähempänä kuin mustat afrikkalaiset. Ihan ensimmäinen haarautuminen on kuitenkin ollut Afrikkaan jääneiden ja sieltä poistuneiden kesken.

Jaska
HMV
Tästä tulikin mieleeni Laatokan nimi. Mistä se voisi tulla? Tiedän että Laatokasta ovat suomalaiset (ja kai muutkin ims-kieliset) käyttäneet ainakin nimityksiä Aallokas ja Nevajärvi. Onko naapurikieltemme Ladoga skandinaavis-slaavilais-balttilainen mukaelma Aallokkaasta ja suomen Laatokka taas kieleemme mukautunut versio Ladogasta?Vieraalta Laatokka kuulostaa, sillä ei ole mitään yhtymäkohtaa mihinkään tunnettuun meikäläiseen sanaan. Jos Laatokka on alkuaan esim. pohjoisvenäläinen nimiasu, se voi olla väännös tai käännös jostain vanhemmasta itämerensuomalaisesta nimestä, joka voi periaatteessa olla tai olla olematta jotain perua jostain paleoeurooppalaisesta nimestä. Varmuutta ei saada, koska nimi ei ole läpinäkyvä millään kielellä.

Rusien nimestä on esitetty jo niin monta selitystä, että jokaisen todennäköisyys olla oikea on enää hyvin pieni. Ehkä pitää kysyä Alpo Rusilta suvun perimätiedosta...
Hyvin luultavasti Laatokka (Ladoga) ja Ääninen (Onega) seuraavat samasta kielimuodosta, vaikka Laatokka onkin ennen ollut Neva-järvi.

"Ääninen/Onega" näyttäisivät molemmat sanat seuraavan rinta rinnan samasta vähän yllättävästä mutta ei mahdottomasta kielestä, nimittäin liivistä. Molemmat sanat tarkoittavat "äänekästä": "ēĺńi"/"ēńńi", gen. "ēĺise/ēĺise" tai "ỗĺeg"/"ỗńeg", gen. "ỗĺega"/ỗnega". "Ńi-" ja "-eg" ovat adjektiivin päättitä, jotka vataavat suomen ja viron päätteitä "-inen" ja "-ine" sekä "ikas/-ekas" ja "-iga/-ega", joissa edelleen e:llinen muoto aina kertoo omaperäisestä sanasta tai balttilainasta (vaikka Jaska muuta väittääkin).

Ĺ:lliset muodot liittyvät viron sanaan "hääl = ääni, häly, hälinä, helinä, joka on balttilaina ja samaa kantaa kuin liettuan

"šėlti...šėlsta...šėlo" = hälistä, raivota, bilettää jne.

http://www.windictionary.com/lithuanian ... fault.aspx

> "šėlioti...šėlioja...šėliojo" = olla meluisa jne. (jatkuva aspekti)

http://www.windictionary.com/lithuanian ... fault.aspx

Ń:lliset muodot liittyvät suomen sanaan "ääni", ja seuraavat samasta sanasta kuin liettuan sanasta

"siautėti...siautėja...siautėjo" = huutaa (täyttä kurkkua), houralilla, raivota, riehua, bilettää äänekkäästi jne.

http://www.windictionary.com/lithuanian ... fault.aspx

< lt. "*žiauti...žiauna(žiauma)...žiove(žiaume) = "kidustella", "repiä kiduksiaan, kitaansa", "jauhaa", "puhkua", "huutaa" > "žiaunos" = leuat kidukset, "žiaumoti" = jauhaa suussaan (mm. purukumia). Sanat ovat olleet ennenkin esillä:

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/lalli-ja-erik-t20237.html?start=21719

Tuosta muodosta "žiauna" lainautuisi liiviin muoto "*ỗń", gen. "*ỗńә", kun taas esimerkiksi muodosta "šėli(oja)" lainautuisi muoto
"ēĺ", gen. "ēĺә".

(Nuo muodot saatoivat nyt mennä väh'än väärinkin, liivin sanasto ja kielioppi on tilapäisesti häviksissä, mutta kunhan periaate on oikea.)

Vatjan kielessä ovat molemmat sanat sekä "ẵni" että "ẵli" = ääni.

Nimi "Onega" vaikuttaa toisaalta heimotaustaiselta, koska Viennmerellä on Oneganlahti ja -kaupunki, ja lahteen laskee Onega-joki, joka ei tule Äänisjärvestä vaan pienestä Lača-järvestä.

Voisiko olla mahdollista, että jokin hallakausi olisi ajanut liiviläisetkin pohjoisesta etelään?

"Onega" voi toisaalta olla myös saamelainen laina ("Uonega") muotoa "*änega" ("äänekäs") olevasta itämertensuomalaisesta esimerkiksi vepsäläisestä sanasta.

Kuitenkin sekä n:llinen että l:llinen huutaa-verbi on myös balttikielissä, ja ne kelpaisivat äänteellisesti "*(h)ään(i)" ja "*(h)ääl(i)", kuten myös "*(h)oo(i)"/"*(h)öön(i)" -muotoisten ääntä, melua, hälinää jne. merkitsevien sanojen kantamuodoiksi. "Hälistä" ja "helistä"-verbien kohdalla ei tuossa suhteessa lienekään epäselvyyttä, ne ovat < "šėlsta". Viron taannoinen euroviisu oli "Kaulakorun helinä" (hääl, ei silti mikä tahansa ääni). "Ääni on epävarmempi.

Neva on muuten virtaamaltaan Euroopan kolmanneksi suurin joki Volgan ja Tonavan jälkeen, se on syvä ja virtaa nopeasti.

Tuossa kai ajatellaan asiaa enemmän pitkien geneettisten juurten (y- ja mtdna) ja fyysisten piirteiden (veriryhmät jne) kautta, ei niinkään kielitieteen.

Venäläiset, puolalaiset ja itäisemmät suomalais-ugrilaiset muodostavat oman alaryhmänsä, saksalaiset ryhmittyvät unkarilaisten ja tsekkien kanssa kun taas suomalaiset kuuluvat samaan alaryhmään ruotsalaisten ja latvialaisten kanssa. Germaaneilla viitataan tuohon keski-eurooppalaiseen poppooseen.

sigfrid
Seuraa 
Viestejä8692
murmelimafia
untamo

Venäläisten esi-isät olivat sitten läsnä "melkein kaikkialla Euraasiassa " paleoliittisella kaudella ja heillä oli oma riimukirjoituksensa ( runic script).
Vielä ei kerrota opettivatko he sen sumereille vai kehitettiinkö sitä yhdessä.Pitipä oikein käydä koppaamassa tuo tutkielma springerlinkistä. Koko tutkimus sinällään sisältää kyllä tiettyä yksisilmäistä venäläisyyttä mutta on siinä asiaakin. Venäläisten esi-isät tässä tapauksessa pitää ymmärtää ehkä enemmän suuren kansan monien eri juurien kautta. Tekstissä mm. puhutaan venäläisten suomalais-ugrilaisista juuristakin (merjat, metserät).

Tutkimuksen pääpointit:

1) Suomalais-ugrilaiset, slaavit ja germaanit ovat läheisiä sukulaisia
2) Kaikki kuuluvat kaukasoidiseen rotuun
3) Kaikkien kolmen esi-isät asuivat Siperiassa/Pohjois-Aasiassa paleoliittisella jääkaudella.
4) Myös intiaanien ja pohjois-aasialaisten esi-isät kuuluvat samaan alkujoukkoon vaikka sittemmin ovat rodullisesti loitonneet.

Löytyipä sieltä vielä tällainen hieno kuvakin:
Tällaiset puurakenteet sisältävät olettujen muinaiskansojen suhteita. Epätarkkuus löytyy sekä näistä oletuksista että niiden samaistamisesta nykykansoihin. Kielet, geenit ja valtiot eivät osu samoille paikoille. Mitä ja minkälaisia kuvioita sitten on tutkijan päässä liikkunut, kuka sen tietää.

Takuutestattu suomalainen. Aboriginaali Finlandian asukas.

Blogi: http://terheninenmaa.blogspot.fi

Jaska
Seuraa 
Viestejä2765

Tuon mukaan suomalaisten lähimmät sukulaiset olisivat: virolaiset, valkovenäläiset, ruotsalaiset; seuraavassa tasossa unkarilaiset, tshekit, kroaatit, ukrainalaiset, saksalaiset, serbi; seuraavassa tasossa bulgarialaiset ja skotit... No joo, vai ovat bulgarialaiset ja skotit läheisempää sukua keskenään kuin muille?! Nyt meni uskottavuus tuohon kyllä! Kaikki muu geneettinen data on tietääkseni kyllä tämän kanssa ristiriidassa.

Jaakko Häkkisen puolikuiva alkuperäsivusto http://www.elisanet.fi/alkupera/
Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto https://blogit.kansalainen.fi/author/jaakkohak/

Jaska
Tuon mukaan suomalaisten lähimmät sukulaiset olisivat: virolaiset, valkovenäläiset, ruotsalaiset; seuraavassa tasossa unkarilaiset, tshekit, kroaatit, ukrainalaiset, saksalaiset, serbi; seuraavassa tasossa bulgarialaiset ja skotit...Eikös tuo pikemminkin tunnu aika loogiselta ja järkeenkäyvältä ?


No joo, vai ovat bulgarialaiset ja skotit läheisempää sukua keskenään kuin muille?! Nyt meni uskottavuus tuohon kyllä! Kaikki muu geneettinen data on tietääkseni kyllä tämän kanssa ristiriidassa.Mustanmeren rannoilla ja Skotlannilla on ainakin selkeä mtdna yhteys. Eihän tuo tutkielma mikään miljoonia snippejä käyttävä käyttävä ole vaan pikemminkin ns. klassisia locuksia.

Tästä sinä ainakin riemastut:

Apparently, the division of the protopopulation
into clusters was promoted not only by
biological factors, but also by the subdivision of the
Nostratic protolanguage into major language families
(Indo-European, Finno-Ugric, and languages of the
ancestors of Amerindians)
, which afterwards subdivided
into language groups and individual languages.Tämä sen sijaan on mielestäni täyttä totta:

Thus, anthropogenetic data have led us to the
assumption that modern Slavic, Finno-Ugric, and Germanic
Caucasoid populations have originated from the
same protopopulation as the ancestors of northern
Asian peoples and Amerindians. This protopopulation
inhabited southern Siberia in the Paleolithic Age.
murmelimafia
Jaska
Tuon mukaan suomalaisten lähimmät sukulaiset olisivat: virolaiset, valkovenäläiset, ruotsalaiset; seuraavassa tasossa unkarilaiset, tshekit, kroaatit, ukrainalaiset, saksalaiset, serbi; seuraavassa tasossa bulgarialaiset ja skotit...Eikös tuo pikemminkin tunnu aika loogiselta ja järkeenkäyvältä ?


No joo, vai ovat bulgarialaiset ja skotit läheisempää sukua keskenään kuin muille?! Nyt meni uskottavuus tuohon kyllä! Kaikki muu geneettinen data on tietääkseni kyllä tämän kanssa ristiriidassa.Mustanmeren rannoilla ja Skotlannilla on ainakin selkeä mtdna yhteys. Eihän tuo tutkielma mikään miljoonia snippejä käyttävä käyttävä ole vaan pikemminkin ns. klassisia locuksia.

Tästä sinä ainakin riemastut:

Apparently, the division of the protopopulation
into clusters was promoted not only by
biological factors, but also by the subdivision of the
Nostratic protolanguage into major language families
(Indo-European, Finno-Ugric, and languages of the
ancestors of Amerindians)
, which afterwards subdivided
into language groups and individual languages.Tämä sen sijaan on mielestäni täyttä totta:

Thus, anthropogenetic data have led us to the
assumption that modern Slavic, Finno-Ugric, and Germanic
Caucasoid populations have originated from the
same protopopulation as the ancestors of northern
Asian peoples and Amerindians. This protopopulation
inhabited southern Siberia in the Paleolithic Age.Onhan tämä viimemainittu yhteys jossaain määrin totta geneettisenä ryhmänä IJK jossain Kaspianmeren eteläpään-eteläisen Siperian välillä. Sen jälkeen on ollut paljon erilaisia seikkailuja ja jälkeläisiä kertynyt reilu enemmistö ihmiskunnasta.

Jaska
Seuraa 
Viestejä2765
murmelimafia
Jaska
No joo, vai ovat bulgarialaiset ja skotit läheisempää sukua keskenään kuin muille?! Nyt meni uskottavuus tuohon kyllä! Kaikki muu geneettinen data on tietääkseni kyllä tämän kanssa ristiriidassa.

Mustanmeren rannoilla ja Skotlannilla on ainakin selkeä mtdna yhteys. Eihän tuo tutkielma mikään miljoonia snippejä käyttävä käyttävä ole vaan pikemminkin ns. klassisia locuksia.

Ai Mustallamerellä ja Skotlannilla on sellainen yhteys, jota ei ole siinä välissä olevilla kansoilla? Salli mun epäillä... Tai korjaa tietämättömyyteni heittämällä viite tai linkki.

murmelimafia
Tästä sinä ainakin riemastut:
"Apparently, the division of the protopopulation
into clusters was promoted not only by
biological factors, but also by the subdivision of the
Nostratic protolanguage into major language families
(Indo-European, Finno-Ugric, and languages of the
ancestors of Amerindians)
, which afterwards subdivided
into language groups and individual languages."

Jeeeee, joulu on sittenkin kahdesti vuodessa! Antropologeja jotka ottavat nostraattisen kantakielen vakavasti! No, muistutan että toki kaikki ihmiskielet ovat todennäköisesti alkusukua keskenään. Ongelma on vain siinä, että tuota kieltä ei voida enää tavoittaa koska sanasto on uusiutunut kaikkialla moneen kertaan ja äänteenmuutokset sekä merkityksenkehittymät ovat tehneet mahdollisesti parissa suunnassa sattumalta 100 000 vuotta säilyneistä vastineista tunnistamattomia.

Eli todellisuudessa suomen sana räkä (lempiesimerkkini) ja rämenahuatlin sana pskojoing 'hiirenpesä' (nimi muutettu intimiteettisyistä) voisivat hyvinkin palautua samaan "kantamaailman" sanaan, mutta aineistoa ei ole riittävästi esittämään uskottavia paralleeleja eli muita samoin äännevastaavia sanoja. Ja tutkija joka esittää tällaista rinnastusta täysin ilman lisätodisteita ansaitsee kyllä naurut.

HUOM! Huolimatta siitä että olisi oikeassa. Tiedettä ei tehdä onnella eikä yliaistillisella vaistolla vaan pätevällä metodilla - se on ainoa tapa saada muut uskomaan argumentaatioon. Esimerkkitapauksessamme metodia ei ole, vaan "tutkija" joutuisi vetoamaan siihen, että "kundit hei, oikeesti, tää on totta koska mä oon emeritusprofessori kauppatieteissä ja unessani Suuri Jättipää sekä Bulibubu, Suuri Kaniini, kertoivat että tämä on Totuus."

Ja sellainen ei ole tiedettä.

(Jatkan ettei Moseksen tarvitse kysyä tätä:) ...paitsi siinä vaiheessa jos unimetodi toimii laboratorio-olosuhteissa ja Skepsis ry:n luotettuina toimihenkilöinä toimiville sokkoutetuille kaksosille ilmestyvät säännöllisesti ja toistensa tietämättä Suuri Jättipää ja Bulibubu kertomaan, että suomen räkä ja rämenahuatlin pskojoing 'hiirenpesä' palautuvat samaan kantamaailman sanaan.

untamo
murmelimafia
Tämä sen sijaan on mielestäni täyttä totta:
"Thus, anthropogenetic data have led us to the
assumption that modern Slavic, Finno-Ugric, and Germanic
Caucasoid populations have originated from the
same protopopulation as the ancestors of northern
Asian peoples and Amerindians. This protopopulation
inhabited southern Siberia in the Paleolithic Age."

Onhan tämä viimemainittu yhteys jossaain määrin totta geneettisenä ryhmänä IJK jossain Kaspianmeren eteläpään-eteläisen Siperian välillä. Sen jälkeen on ollut paljon erilaisia seikkailuja ja jälkeläisiä kertynyt reilu enemmistö ihmiskunnasta.

Epäilemättä kaikki Eurooppaan tulleet ihmiset ovat alkuaan sukua. Ja kun taaksepäin mennään, niin kaikki Afrikan ulkopuoliset, ja lopulta tietysti kaikki ihmiset. Mutta minä luulin että se tulos oli saavutettu jo kauan sitten...

Isälinja IJK on tuohon taas liian suppea, ei sitä ole mennyt esimerkiksi Amerikkaan eikä tullut Siperian kautta.

Jaakko Häkkisen puolikuiva alkuperäsivusto http://www.elisanet.fi/alkupera/
Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto https://blogit.kansalainen.fi/author/jaakkohak/

Jaska
Epäilemättä kaikki Eurooppaan tulleet ihmiset ovat alkuaan sukua. Ja kun taaksepäin mennään, niin kaikki Afrikan ulkopuoliset, ja lopulta tietysti kaikki ihmiset.

Äitilinja.

Alussa oli N määrä Kansoja (ei 'rotuja') jotka koostui Kansan Kanta-Äidistä ja Kansan Kanta-Isästä.

A Kansan Kanta-Äiti
D ja
A Kansan Kanta-Isä

M ja he saivat lapsia

Arkkis
Ń:lliset muodot liittyvät suomen sanaan "ääni", ja seuraavat samasta sanasta kuin liettuan sanasta

"siautėti...siautėja...siautėjo" = huutaa (täyttä kurkkua), houralilla, raivota, riehua, bilettää äänekkäästi jne.

http://www.windictionary.com/lithuanian ... fault.aspx

< lt. "*žiauti...žiauna(žiauma)...žiovė(žiaumė) = "kidustella", "repiä kiduksiaan, kitaansa", "jauhaa", "puhkua", "huutaa" > "žiaunos" = leuat kidukset, "žiaumoti" = jauhaa suussaan (mm. purukumia). Sanat ovat olleet ennenkin esillä:

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/lalli-ja-erik-t20237.html?start=21719
Ja tämä "huutaa" olisi sitten myös samaa juurta kuin englannin "shout" = huutaa, JA EHKÄ MYÖS SUOMEN "HUUTAA"!

http://www.etymonline.com/index.php?sea ... hmode=none

" shout = huutaa

c.1300, schowten "to call or cry out loudly," of unknown origin; perhaps from the root of shoot, on the notion of "throw the voice out loudly," or related to O.N. skuta "a taunt." The noun is first recorded late 14c. "

http://www.etymonline.com/index.php?sea ... hmode=none

shoot (n.) = verso

"young branch of a tree or plant," 1450, from shoot (v.). Meaning "conduit for coal, etc." is from 1844. Shoot-out is from 1953.

shoot (v.) = ampua

O.E. sceotan "to shoot" (class II strong verb; past tense sceat, pp. scoten), from P.Gmc. *skeutanan (cf. O.S. skiotan, O.N. skjota, O.Fris. skiata, Du. schieten, Ger. schießen),

from PIE base *skeud- "to shoot, to chase, to throw, to project"

(cf. Skt. skundate "hastens, makes haste", O.C.S. iskydati "to throw out," Lith. skudrus "quick, nimble"). "

Sana "skudrus" = kuurismi, tarkoittanee verbiä

(kr.) "*skūti...*skūda...*skūdoi" = hosua, kiirehtiä (koheltaa)

= (lt.) "skubėti...skuba...skubėjo"

Asiaan liityvät balttisanat ovat

skiautis (lt) = ṥḳemba = nuolenkärki, iskoskivi, sanat ovat vankasti samaa juurta ja luultavsti sitä myös suomen sanojen "kimmota" ja "ampua" kanssa, ja ikivanhaa perua...

http://www.letonika.lv/groups/default.a ... dra&h=1071

Ruotsin "skjuta" tulee täältä eikä sieltä.

Jotvingin sanat edelleen vakaasti samaa parvea, vaikka eri näköisiä:

http://www.suduva.com/virdainas/

" skabis = sharper, more sour = terästetty
skabrūstas = quick = nopeutettu (kuurismi)
skabt = to carve (Inf) = teroittaa "

Sana "ṥauti" = ampua voidaan nyt erottaa niin sanasta "džiauti" = "asettaa kuivumaan, hautumaa, savustumaan" kuin myösanojen "*žiau(m)ti" = "hengittää kiduksilla, jauhaa leuoillaan, huutaa kurkku putkella, huokua, huohottaa" yhteydestä, josta jälkimmäisestä siis ilmeisimmin tulee englannin "shout", eikä se väliitömästi liity ampumiseen, "shoot".

post1050383.html?hilit=%20%C5%A1auti%20#p1050383

Balttisanat ovat taas PIE-sanoja VANHEMPIA, koska kehityksessä "-en-", "-em-" muttuvat mm. "-eu-":ksi, mutta EI PÄIN VASTOIN.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Jaska
Esimerkkitapauksessamme metodia ei ole, vaan "tutkija" joutuisi vetoamaan siihen, että "kundit hei, oikeesti, tää on totta koska mä oon emeritusprofessori kauppatieteissä ja unessani Suuri Jättipää sekä Bulibubu, Suuri Kaniini, kertoivat että tämä on Totuus."

Ja sellainen ei ole tiedettä.
Sulla on normaali nettikeskustelun olkinukke. Keksit oman äärimmäisyyksiin menevän naurettavuuden, joka muka osoittaa alkuperäisestä asiasta jotain.

Et keksinyt mitään tieteellistä argumenttia, koska et osaa, eiks niin?

-

rcislandlake
Seuraa 
Viestejä2683
Arkkis
Jaska
HMV
Tästä tulikin mieleeni Laatokan nimi. Mistä se voisi tulla? Tiedän että Laatokasta ovat suomalaiset (ja kai muutkin ims-kieliset) käyttäneet ainakin nimityksiä Aallokas ja Nevajärvi. Onko naapurikieltemme Ladoga skandinaavis-slaavilais-balttilainen mukaelma Aallokkaasta ja suomen Laatokka taas kieleemme mukautunut versio Ladogasta?Vieraalta Laatokka kuulostaa, sillä ei ole mitään yhtymäkohtaa mihinkään tunnettuun meikäläiseen sanaan. Jos Laatokka on alkuaan esim. pohjoisvenäläinen nimiasu, se voi olla väännös tai käännös jostain vanhemmasta itämerensuomalaisesta nimestä, joka voi periaatteessa olla tai olla olematta jotain perua jostain paleoeurooppalaisesta nimestä. Varmuutta ei saada, koska nimi ei ole läpinäkyvä millään kielellä.

Rusien nimestä on esitetty jo niin monta selitystä, että jokaisen todennäköisyys olla oikea on enää hyvin pieni. Ehkä pitää kysyä Alpo Rusilta suvun perimätiedosta...


"Ääninen/Onega" näyttäisivät molemmat sanat seuraavan rinta rinnan samasta vähän yllättävästä mutta ei mahdottomasta kielestä, nimittäin liivistä. Molemmat sanat tarkoittavat "äänekästä": "ēĺńi"/"ēńńi", gen. "ēĺise/ēĺise" tai "ỗĺeg"/"ỗńeg", gen. "ỗĺega"/ỗnega". "Ńi-" ja "-eg" ovat adjektiivin päättitä, jotka vataavat suomen ja viron päätteitä "-inen" ja "-ine" sekä "ikas/-ekas" ja "-iga/-ega", joissa edelleen e:llinen muoto aina kertoo omaperäisestä sanasta tai balttilainasta (vaikka Jaska muuta väittääkin).

Nimi "Onega" vaikuttaa toisaalta heimotaustaiselta, koska Viennmerellä on Oneganlahti ja -kaupunki, ja lahteen laskee Onega-joki, joka ei tule Äänisjärvestä vaan pienestä Lača-järvestä.

Voisiko olla mahdollista, että jokin hallakausi olisi ajanut liiviläisetkin pohjoisesta etelään?

"Onega" voi toisaalta olla myös saamelainen laina ("Uonega") muotoa "*änega" ("äänekäs") olevasta itämertensuomalaisesta esimerkiksi vepsäläisestä sanasta.
Niin tai näin. Kirjanen Liivin virret, jonka ostin Petroskoilaisesta kirjakaupasta, kertoilee sellaista tarinaa, että liiviläiset, livvit ja lyydit olisivat samaa porukkaa.. Taisi näiden kolmen eroon kirjan mukaan liittyä jokin ikävä tapahtumakin...

Voi olla, että muutto on suuntautunut etelästä pohjoiseen (oma arvioni), pohjoisesta etelään (Arkkiksen arvio) tai sitten idästä Moskovan seuduilta sekä pohjoiseen että länteen balttiaan.. (Suomen suvun tiet)... Tai sitten muuttoja on ollut monta eriaikoihin ja eri suuntiin.. Tuota seikkaa olisi mielenkiintoista tutkia.. Itse uskon, että samaan porukkaan kuuluvat vielä lopilaiset (eli Valgetjärven lappalaiset alias saamelaiset).. Siis, että jonniimoinen Pohjoisvenäläinen suomalaisryhmä olisi hajaantunut erilleen Äänisen ja Laatokan ympäristössä... kenties hyökkäilevien skandinaavien/rusien johdosta ennen 1000-lukua...

Mielenkiintoista olisi selvittää näin myöden myös se, kumpaan suuntaan Kalevala kulki Karjalasta Balttiaan vai toisin päin. Minusta Varsinais-Suomen Kalevala tuli kyllä Balttiasta, mutta tarvitseeko Karjalan Kalevalan alkuperä olla Varsinais-suomalainen ?

Nyt minulla on Lyydiläisiä kirjoituksia kirjasarjan osat I-III kotona, joissa on rinnakkaisesti lyydiläinen ja suomalainen kirjoitus. Kirjat kertovat Karjalan historiaa... Palailen myöhemmin astialle, jos niistä on jotain oivaltavaa kerrottavaa.

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat