Seuraa 
Viestejä45973

Akku- ja paristotekniikkaan on tulossa mullistus radioaktiivisesta tekniikasta. Minikokoinen paristo voi olla vain sentin kolikon kokoinen. Sen energiatehokkuus on miljoona kertaa suurempi kuin perinteisessä paristotekniikassa. Vaikka akussa on radioaktiivista materiaalia, tutkijat vakuuttavat että tekniikka on turvallista.

Missourin yliopiston tutkijat kertovat saavuttaneensa läpimurron paristotekniikassa. Radioaktiivisia ydinakkuja on käytetty aiemminkin esimerkiksi sydämentahdistimissa sekä sotilas- ja avaruustekniikassa. Radioaktiivinen aine luo hiukkasvirtaa, ja puolijohteen avulla siitä saadaan aikaiseksi paristo.
Uudella keksinnöllä pieniä superakkuja

Tutkijat ovat rakentaneet tekniikasta uuden version, jossa käytetään nestemäistä puolijohdetta kiinteän sijaan. Näin on saatu pois perinteinen ongelma, jossa radioaktiivisuus vaurioittaa puolijohdetta.

Uudella tekniikalla akun koko on saatu erittäin pieneksi ja energiatiheys valtavan suureksi. Pariston koko liikkuu nyt sentin kolikon kokoluokassa. Paristo voisi periaatteessa olla yhtä ohut kuin ihmisen hius.

Minikokoiset voimakkaat paristot voivat mahdollistaa uudenlaisia sovelluksia, esimerkiksi mikroskooppisen pieniä laitteita ja uudenlaisia sensoreita.
http://www.tietokone.fi/uutiset/mullist ... ehokkaampi

http://nextbigfuture.com/2009/10/liquid ... -have.html

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat