Seuraa 
Viestejä511

USA on konkurssissa.

Milloin tämä tosiasia myönnetään julkisesti?

USA:n valtionvelka on yli 15 triljoonaa dollaria (noin 15 800 000 000 000 dollaria).

Jos valtionvelka jaetaan kansalaisten kesken, niin jokaisella USA:n kansalaisella on velkaa noin 51 000 dollaria.

http://www.usdebtclock.org/

USA:n kohdalla kapitalismin satu on loppu.

USA:n vakavista virheistä tulee muiden maiden ja maanosien ottaa todella opikseen ja jo mahdollisimman pian, kuten etelä-Amerikassa on tehty.

Mitä USA voi tehdä, että selviää tästä?

1. Tuleeko USA:n valtiollistaa, kansallistaa yksityiset pääomat?

2. Jatkaa perusteettomia hyökkäyssotia muihin maihin?

3. Lainata tai huijata rahaa muilta maanosilta?

4. Painaa lisää rahaa?

5. Saada muu maailma mukaan suunnitteltuun uuteen maailmanjärjestykseen (NWO)?

6. Tehdä samansuuntaiset asiat, mitkä on tehty esim. Argentiinassa ja Islannissa, kun maat olivat konkurssikypsiä?

7. Tehdä jotain muuta?

Mitkä muut suuret maat ovat vastaavassa konkurssitilassa maailmassa?

Japani?

Euroopan on lopetettava USA:n myötäily ja USA:n pillin tahtiin tanssiminen.

USA:n on lopetettava Euroopan (ja muiden maiden ja maanosien) aiheeton syyllistäminen.

Eurooppa ei ole vielä konkurssikypsä maanosa.

Euro-maiden ajaminen konkurssitilaan on lopetettava.

EU:n ja Euroopan maiden on irtisanottava ja vapautettava itsensä USA:n määräysvallasta, kuten etelä-Amerikan maat ovat tehneet.

Nykyinen talouskriisi Euroopassa on USA:n yltiökapitalsimista ja USA:sta lähtöisin.

EU:n liittovaltiosuunnitelma ja Uusi maailmanjärjestys (NWO) eivät ole toimivia tulevaisuuden ratkaisuja.

EU:n talousunioni ei ole toimiva ratkaisu.

Euro on kuopattava raha- ja valtaeliittien epäonnistuneena hankkeena.

Euroopan on nyt itse pelastettava itsensä.

Jokaisen Euroopan maan on pelastettava itsensä ja mielellään mahdollisimman oikeudenmukaisilla tavoilla - kaikkia kansalaisia ajatellen.

Viimeisen 15 vuoden aikana tehdyt vakavat virheet on oikaistava ja korjattava. Tämä tarkoittaa mm. ihmisten taloudellisen eriarvoisuuden kumoamista ja korjaamista.

Nykyisillä pelastuspaketeilla pelataan vain lisäaikaa, jotta vääryydellä rikastetut ökyt saisivat omaisuutensa ja rahansa jotenkin turvaan.

USA on konkurssissa. Milloin tämä tosiasia myönnetään julkisesti?

Kansalaisille valehtelun ja totuuksien kiertelyn aika on oltava ohi.

Sivut

Kommentit (40)

Lähes kaikkien "länsimaiden" ja esim. Japanin probleema... joillakin suurempi ja joillakin pienempi ongelma.

Velkaa kuitenkin niin paljon, ettei sitä ilman vippaskonsteja pystytä koskaan maksamaan.
Eli olemme kaikki kusessa enempi ja vähempi. Mitä tuohon nyt sanoisi. Semmosta sattuu.

Heittelit vain ison litanian asioita, jotka mielestäsi eivät ole vastauksia tai ovat suoraan probleemia. Mitään erityistä konkreettista ratkaisua tuossa ei itse asiassa ollut, vaikka tekstiä oli paljon. Kovin on ympäripyöreetä sen jälkeen, kun olet USAn erottanut suurimmaksi ongelmaksi.

"virheet oikaistava".. "eriarvoisuus korjattava" jne. jne. Heh. Ei kukaan tule vastaankaan sanomaan on sitten vasemmalla tai oikealla. Ja kaikki tietävät jo että pelastuspaketeilla ostetaan vain lisäaikaa.

"Mitä USA voi tehdä, että selviää tästä?"
Muuttaa pelisääntöjä "luovasti". Noista veloista ei selviä kukaan, koskaan. Tai sitten vain antaa ikiliikkujan eli lisävelanoton jatkua... tuntuu homma pyörivän noinkin ei sillä tuossa vaiheessa enää kamalasti väliä ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Denzil Dexter
Kokeeneena valtiomiehenä sanon: Jos sinulla ei ole rahaa, aloita sota.Saattaapa mennä siihenkin.
Vaikkei rahasta olisikaan kyse, niin yleisestikin sisäpoliittisten ongelmien ratkaiseminen onnistuu löytämällä ulkoinen uhka.... ihan toimiva kikka. Toimii Venäjälläkin, miksei siis jenkeilläkin.

Onhan siellä toki "teekutsuliikettä" ja mitä vielä, jotka haluavat velanoton kuriin.... vaaditut säästötoimet ovat jotain sellaista, mikä voisi viedä kansalaiset kaduille... kuten esim. kreikassa. Teekutsulaiset vain taisivat korruptoitua jo republikaanien junttijatkeeksi...
Etenivät kovalla innolla ja vauhdilla ja saivat todella monia ihmisiä valtaan (vähän kuin persut Suomessa)... sitten todellisuudessa homma vähän lässähtää, kun asioiden muuttaminen ei onnistukaan helpolla tai nopeasti...
Occupy-porukkakin on sen verran surkeeta ettei siitä mitään tule. Ovat kummatkin porukat taitavia löytämään ongelmia, vaan tarjoavat surkean vähän ratkaisua (se on ihan yleistä se..... tämänkin ketjun aloitusviesti kertoo ongelmista, vaan mitään toimivaa ratkaisua ei ole antaa)

http://www.newsday.com/opinion/oped/daw ... -1.3829986

Yhdysvaltojen ongelma ei ole niinkään sen velka, jota rahoittaa isoksi osaksi Kiina niin kauan kuin siitä seuraa, että Kiinan vienti Yhdysvaltoihin vetää. Kiina rahoittaa Yhdysvaltain likviditeettiä, joka viime vuosikymmenen puolen välin jälkeen salli mm. asuntokuplan syntymisen.

Kiinan juanin arvo on yhä n. 15 prosenttia alempana kuin sen reaaliarvo. Tuolla aliarvolla on sama merkitys kuin tuontitulleilla eili protektionismilla: Kiina tukee omaa ulkomaankauppaansa ja kilpailukykyään juanin aliarvolla.

Yhdysvaltain suurin ongelma on vaihtotaseen vaje, joka pakottaa velkarahoitukseen. Kun ja jos tuo kääntyy positiiviseksi noin suuri talous pystyy nopeastikin korjaamaan velkaongelmansa.

Japanin julkinen velka on pääosin sisämarkkinavelkaa, jolla ei ole samoja uhkia kuin kansainvälisellä markkinavelalla; siihen hyvin vähän vaikuttavat esim. luottoluokitukset - tarkoittaa, että velan korko ei nouse velan suhteesta bruttokansantuotteeseen vaan pysyy alhaalla. Toisekseen; Japanin julkinen velka on rahoitettu aika pitkälti järjestelmän omista instrumenteista, joita hallitus lainsäädännöllä säätelee - kuten eläkerahastoista. Ja kolmanneksi; Japanin yksityisen sektorin velka on matala ja kotimainen säästäväisyysaste korkea.

Ai että Japani konkurssissa?

Japan is the world's largest creditor nation,[11] generally running an annual trade surplus and having a considerable net international investment surplus. As of 2010, Japan possesses 13.7% of the world's private financial assets (the 2nd largest in the world) at an estimated $14.6 trillion.[12]

Japanin julkisen sektorin velka on kyllä todella suuri, mutta se on lähes täysin halpakorkoista kotimaista eikä maalla ole nähtävissä olevassa tulevaisuudessa mitään ongelmia maksaa lyhennyksiä tai korkoja. Ja jos sellaisia tulee, niin ainahan voi korottaa vaikkapa ALVia joka Japanissa on muhkeat 5 % .

Edit, piti vielä jatkaa toisella postauksella, mutta Pubi teki sen jo.

thxgg
Seuraa 
Viestejä581

USA:n velka ei myöskään johda "konkurssiin" ellei käy niin että velkojat vaativat velkoja maksuun ja USA ei pysty maksamaan. Tästä ollaan vielä hyvin kaukana koska kukaan iso velkoja ei todellakaan halua pistää USA:ta liian pahaan välikäteen.

Toope
Seuraa 
Viestejä26006

USA:lla ja Japanilla on kuitenkin sama rakenteellinen ongelma, raha siirtyy yksityisille rahoittajille, pois valtiolta. Kummatkaan valtiot, samoin kuin pääosa eurooppalaisista valtioista, eivät nauti nykytilanteesta, jossa budjetit ovat kärsimässä (osittain tosin budjettien paisuttamisen vuoksi hyvinä aikoina). Olisi muuten kiva joskus nähdä demokraattisen länsimaan tekevän budjetin, jossa avoimesti varataan jokunen miljardi ihan pahan päivän varalle. Mutta kun ei, kaikki rahat pitää käyttää nyt. No joo, Norja on poikkeus.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

thxgg
USA:n velka ei myöskään johda "konkurssiin" ellei käy niin että velkojat vaativat velkoja maksuun ja USA ei pysty maksamaan. Tästä ollaan vielä hyvin kaukana koska kukaan iso velkoja ei todellakaan halua pistää USA:ta liian pahaan välikäteen.

Pakko myöntää, ettei minkään maan rahkeet kestä mennä väkisin velkomaan, jos USA jättää kaikki velvoitteensa hoitamatta.

Toope
USA:lla ja Japanilla on kuitenkin sama rakenteellinen ongelma, raha siirtyy yksityisille rahoittajille, pois valtiolta. Kummatkaan valtiot, samoin kuin pääosa eurooppalaisista valtioista, eivät nauti nykytilanteesta, jossa budjetit ovat kärsimässä (osittain tosin budjettien paisuttamisen vuoksi hyvinä aikoina). Olisi muuten kiva joskus nähdä demokraattisen länsimaan tekevän budjetin, jossa avoimesti varataan jokunen miljardi ihan pahan päivän varalle. Mutta kun ei, kaikki rahat pitää käyttää nyt. No joo, Norja on poikkeus.Valtion budjetin hoito eroaa yksityisen ihmisen varainhallinnasta. Valtion on järkevämpää investoida tässä hetkessä, mikä johtaa tulevaisuudessa suurempaan tuottavuuteen. Jos ne investoidut rahat vaihtoehtoisesti pistettäisinkin "sukanvarteen", olisi tuottavuus huonompaa kaikkina aikoina.

Toope
USA:lla ja Japanilla on kuitenkin sama rakenteellinen ongelma, raha siirtyy yksityisille rahoittajille, pois valtiolta. Kummatkaan valtiot, samoin kuin pääosa eurooppalaisista valtioista, eivät nauti nykytilanteesta, jossa budjetit ovat kärsimässä (osittain tosin budjettien paisuttamisen vuoksi hyvinä aikoina). Olisi muuten kiva joskus nähdä demokraattisen länsimaan tekevän budjetin, jossa avoimesti varataan jokunen miljardi ihan pahan päivän varalle. Mutta kun ei, kaikki rahat pitää käyttää nyt. No joo, Norja on poikkeus.Japanin rakenteellinen ongelma (jos sellaisesta voidaan puhua) on julkisen talouden kannalta vain alhainen veroaste. ALV on 5 % ja konstikas tuloverotuskäytäntö monine vähennyksineen johtaa useiden pieni- ja keskituloisten kohdalla jopa nollaverotukseen.

Bloombergia kun katselin, niin asiantuntijat siellä analysoivat Eu:n tilannetta todella pahana. Perään todettiin huojentuneina, että onneksi Amerikassa ei olla näin pahassa tilanteessa.

hamppi
yo23h
USA:n velka 15,8 biljoonaa dollaria."Maailman rikkaat sijoittaneet 32 biljoonaa dollaria veroparatiiseihin"
http://www.hs.fi/talous/Maailman+rikkaa ... HS_Nelonen

Noi Ökythän vois maksella usa:velan pois ja jäis viä rahaa silti ruokaan.


Ei velka ole USA:lle mikään ongelma. Sitä on noin 100 000 € per kansalainen - saman verran kuin suomalaisilla. Ero on siinä että amerikkalaisilla on varaa - suomalaisilla ei ole.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1748

Dollari on edelleen maailmanvaluuta ja on sitä luultavasti vielä seuraavallakin vuosikymmenellä. Niin kauan kuin tuo pitää paikkaansa, jenkkilällä ei ole suurempaa hätää. USAn velkakin on enimmäkseen kotimaisten sijoittajien hallussa, ei suinkaan ulkomaiden.

Euro ei kyllä voi mitenkään enää kauaa elää, ei ainkaan nykyisen EUn voimin. Välimeren oliivi-maat ovat konkurssissa kohta kaikki, mutta jos ne eroavat niin euro vahvistuu ja se taas on myrkkyä Saksalle (ja Suomelle). Eli voi käydä niinkin että Saksa lähtee ja eurolla voi sen jälkeen pyyhkiä vaikka pyllyä.
Mikä sitten nostaisi etelä-euroopan suosta? Enpä kyllä keksi mitään, jos joku keksii niin kertokaa ihmeessä.

Vielä kun Kiina kunnolla kyykkää, niin se on sitten menoa.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

Vierailija
amakela
hamppi
yo23h
USA:n velka 15,8 biljoonaa dollaria."Maailman rikkaat sijoittaneet 32 biljoonaa dollaria veroparatiiseihin"
http://www.hs.fi/talous/Maailman+rikkaa ... HS_Nelonen

Noi Ökythän vois maksella usa:velan pois ja jäis viä rahaa silti ruokaan.


Ei velka ole USA:lle mikään ongelma. Sitä on noin 100 000 € per kansalainen - saman verran kuin suomalaisilla. Ero on siinä että amerikkalaisilla on varaa - suomalaisilla ei ole.Ja tämähän pitää paikkansa koska? ..Suomen korot ovat negatiiviset? Ihmiset maksavat saadakseen lainata Suomelle rahaa, toisin kuin USA:lle? ..Suomella on kolmen A:n luottoluokitus, kun USA:lla ei ole?

Vaiko kaikki syyt yhteensä?

Toope
Seuraa 
Viestejä26006
Rere
Toope
USA:lla ja Japanilla on kuitenkin sama rakenteellinen ongelma, raha siirtyy yksityisille rahoittajille, pois valtiolta. Kummatkaan valtiot, samoin kuin pääosa eurooppalaisista valtioista, eivät nauti nykytilanteesta, jossa budjetit ovat kärsimässä (osittain tosin budjettien paisuttamisen vuoksi hyvinä aikoina). Olisi muuten kiva joskus nähdä demokraattisen länsimaan tekevän budjetin, jossa avoimesti varataan jokunen miljardi ihan pahan päivän varalle. Mutta kun ei, kaikki rahat pitää käyttää nyt. No joo, Norja on poikkeus.Japanin rakenteellinen ongelma (jos sellaisesta voidaan puhua) on julkisen talouden kannalta vain alhainen veroaste. ALV on 5 % ja konstikas tuloverotuskäytäntö monine vähennyksineen johtaa useiden pieni- ja keskituloisten kohdalla jopa nollaverotukseen.

Jos Japanin valtion suhteellinen velka on yli 200% BKT:stä, maassa on todellinen ongelma. Pelkään sitä, että rikkaat maat ovat rakentaneet hyvinvointiaan liiaksi "korttitalokapitalismin" varaan, eli luottaneet liiaksi jatkuvaan nousuun, jolla velat kyllä maksetaan hyvinä aikoina. Kreikallekin tervein vaihtoehto olisi elintason selvä laskeminen valtion kyvylle sitä elintasoa ylläpitää. Kreikka vaan ei ole yksin ongelmissaan, enemmän tai vähemmän koko länsimaailma on samassa tilanteessa. Jonkinlainen romahdus voisi jopa tervehdyttää tilannetta, vaikken sitä toivokaan "Taavi-tavallisen" vuoksi.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat