Seuraa 
Viestejä45973
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ehdottaa blogissaan, että Suomessa perustettaisiin poliisin tueksi kodinturvajoukot.http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 74853.html

Paateron mukaan Isossa-Britanniassa on tästä hyviä kokemuksia. Saarivaltiossa on Iltasanomien jutun mukaan kuitenkin paljon kritisoitu Neighborhood Watchin toimintaa. Jutussa ei kerrota mistä tarkkaan ottaen tuota toimintaa on kritisoitu.

En pidä yhtään tuosta ajatuksesta. Mitä nämä vapaaehtoiset naapuriensa kyttääjät saisivat siis käytännössä tehdä? Olisiko heidät koulutettu tehtäviinsä?
Poliiseja sitoo lait yksityisyydensuojasta, olisiko näillä viranomaisten siunauksen saaneilla maallikoilla sitten rajattomat mahdollisuudet kuunnella naapurien puheita, raportoida heidän vaatetuksestaan tai muista yksityisasioista, vaikkapa netissä, koska naapureina ja yksityishenkilöinä heidän ei tarvitse noudattaa lakeja toisten yksityisyydensuojasta?

Poliisiylijohtajan mukaan vapaaehtoisia kodinturvajoukkoja tarvittaisiin erityisesti haja-asutusaluilla, jonne poliisin tuleminen kestää keskimääräistä kauemmin.Jos ollaan tilanteessa, jossa poliiseja tarvitaan paikalle, niin miten kukaan maallikko voi korvata heitä silloin? Poliisit kutsutaan juuri siksi, että heillä on viranomaisten valtuudet.

Sivut

Kommentit (68)

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Ei tuo toimi Suomessa koskaan. Suomessa onnistuu vain valtion virallisistakin virallisin virallinen valvonta. Ei suomalaiset suostu koskaan mihinkään muuhun kuin valtion virallisista virallisimpaan viralliseen turvaan ja valvontaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Meinasin sanoa että jos taloyhtiöissä tai tietyn omakotialueen (vaikkapa yksittäisen kadun varrelle keskittyvien talojen kesken) vaaleilla valittaisiin nämä turvajoukkojen edustajat, niin sittenhän pahimmat hullut ja kyttääjät eivät valikoituisi turvajoukkoihin kun ei heitä kukaan äänestäisi. Mutta sitten muistinkin erään taloyhtiön jossa aikoinaan asuin ja mihin lie talotoimikuntaan pesiytyneen perheen joka oli onnistunut haalimaan itselleen varmaan ainakin kolme eri saunavuoroa eri taloista. Tämä klaani kehtasi mennä omin päin minun talouteni saunavuorolla saunaan koska "olivat tulleet matkoilta ja olivat myöhästyneet omalta vuoroltaan". Toisenkin kerran heistä oli riesaa, mutta en jaksa sitä tapausta käydä tässä läpi. Pointtihan on siinä että aina joku on tasa-arvoisempi kuin toinen ihminen, ja öykkärit saattavat kavereidensa tuella hankkia itselleen kaikki sellaiset hommat ja arvot joiden kanssa pääsevät polkemaan muiden oikeuksia.

Hivenen omituiselta kyllä tuntuisi että esim. ulkopuolisten hiipparien valvomisen ja väkivaltatilanteisiin puuttumisen sijaan kytättäisiinkin "rehellistä ja viatonta" asukasta, mutta eipä kai kannata olla turhan sinisilmäinen ylempänä olevaan tekstiinkin viitaten. Ja ainahan tavikset keksivät mukamas tarpeeksi hyviä syitä alkaa savustaa naapureitaan vaikka yhtiöstä pihalle tai laittaa näistä juoruja liikkeelle vaikka miten olisi vannotettu että virallisen The Kyylän toimessaan ei levitellä toisten asioita.

Kai se on sitten pantava pessimistisesti kolmosta silmään.

Systeemi ehkä toimisi jos turvajoukot eivät itse olisi sen alueen asukkaita joita he turvaavat, mutta johan sitä varten on se... poliisi.

Poliisi rekrytoi jo nyt siviilejä kyttäystehtäviin. Todenäköisesti jokaikinen kioskimyyjä on niiden listoilla.
Ajatuksen lento saa ilmaa alleen vanhusväestön lisääntyessä ja samoin pelokkuuden naapureita kohtaan. Järjestelmä pyrkisi ilmeisesti kanavoimaan ilmoitukset nin ettei poliisi itse tarvitsisi seuloa höperöimpiä dementikkoviestejä vaan tuttu naapuri kävisi kurkkaamassa onko siellä oikeasti kuolaava hupparinuori sorkkaraudan kanssa vai ei.

mluluke
tietää
Poliisi rekrytoi jo nyt siviilejä kyttäystehtäviin. Todenäköisesti jokaikinen kioskimyyjä on niiden listoilla.Niin varmaan. Ja sun naapuris.

Kolahtiko kipeesti?

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

tosi hyvä idea. helvetin enkelit ja cannonballs varmaan mielellään keräisivät suojelusrahaa vapaaehtoisina oikeudenpuolustajina.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Toope
Seuraa 
Viestejä25692

En äänestänyt, koska ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa. Paateron ehdotushan kertoo siitä, ettei Suomen poliisilaitos kykene valvomaan enää koko maata. Varsin ikävä tilanne. Jos poliisi ei ole se voimatekijä ja lainvalvoja, joku muu noussee tilalle. Joko nostetaan poliisien määrää tai annetaan syrjäseuduille sheriffivaltuuksia kunnan palveluksessa oleville henkilöille. Ikävä sanoa, mutta kyllä tietynlainen kuri pitää joka paikassa takahikiöitä myöten olla. Kehitys toki saattaa mennä siihen suuntaan, että tietyillä alueilla ihmiset joutuvat vastaamaan turvallisuudestaan nykyistä enemmän itse. Eivät nuo naapurustopartiot sinänsä mitään uutta ole maailmassa, vain Suomessa. Me vain emme ole ennen Schengeniä ja globalisaatiota tottuneet siihen, että niitä oikeasti tarvittaisiin.

Itse asun kaupunkialueella, jossa poliisi toimii, mutta voisin täysin ymmärtää sen, että omakotitaloalueilla toimisi yhteisön itse luomia vapaaehtoisia järjestyksenvalvojia. Jos poliisilla ei ole resursseja valvoa, jonkun kuitenkin pitää se tehtävä hoitaa. Ikävä tulevaisuudenkuva se on, mutta mieluummin niin, kuin jättää alueita valvomatta!

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880

Kaiutinautoja kiertämään Suomen kaupunkien, taajamien ja maaseutujen katuja joissa kuulutetaan, että Suomessa ei koskaan tule olemaan mitään muuta järjestyksenvalvontaa kuin valtion virallisesti hyväksymää virallistettua virallista poliisivalvontaa. Muuten menee kansalaisilta pierunkierto sekaisin kuten nyt on jo lyhyessä ajassa huomattu

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Lapissa on kuulema alueita joilla poliisia saa odottaa enimmäkseen turhaan, kun on yleensä 100 km päässä. Paikalliset ovat jo tottuneet taltuttamaan myymälävarkaita yms. omatoimisesti. Ilmeisesti suomalaisiin rötöstelijöihin useimmiten tehoaa hienovaraisemmat otteet kuin esim. USA:ssa missä fiktion perusteella kauppiaan kuuluu suorastaan teloittaa tussarilla voro keskelle kauppaa yhdeksi veriseksi sotkuksi.

Äänestin "Huono idea, kerrostalokyttääjät ovat hulluja, ei valtaa hulluille", kun asuinkerrostalooni muutti eräs, joka kuulee paljon enemmän kuin tavalliset asukkaat.

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Eikös Amerikoissa joku hepuleissaan ollut omakotiasuja juuri ampunut hengiltä jonkun nuoren pojan, ohikulkijan? Siellä "kodinturvajoukko" taitaa jo olla olemassa, jokaisessa kodissa. Ja aseina jotain järeämpää kuin pesäpallomaila.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Vierailija

Siis mitä ihmeen panikointia nyt kommenteissa ilmenee?
Miten ihmeessä internetkyttääminen ym. sälä tähän asiaan liittyy?

Jos joku yhteisö katsoo että esim. kaduilla on iltaisin turvatonta ja jos joku organisoi siitä yhteisöstä vapaaehtoisjoukon joka partioi yöllä ja huolehtii järjestyksestä niin mikä perkeleen pelko siinä on? Hyvä systeemi.

Toisaaltaan jos kyläyhteisössä jossain korvessa on konflikti tai perheriita niin kai sen voi käydä selvittämässä kylän "luottomiehet". Monesti tutut osaa homman paremmin selvittää tai rauhottaa kun tuntevat taustojakin, eikä ulkopuolinen poliisi.

Täällä thaikusissa noita vapaaehtosia käytetään paljon esimerkiks turistipoliisissa.
Hyvä apu ne on. Tietenkään hörhöjä ei pidä hommaan päästää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat