Sivut

Kommentit (309)

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Sophia
Jos pakkoruotsista halutaan todella irti, ei Joutunimainen huuto ja hurriviha ole kuin haitaksi. Pittää miettiä ja ratkaista asioita winwin-oivalluksin.Sekös on hurrivihaa, että kannattaa muille samanlaisia kortteleita ja terveyskeskuksia kuin suomenruotsalaisilla on?

Mielestäni pää on nyt avattu myöntämällä yhdelle etniselle ryhmälle oma kortteli ja terveyskeskukset.

Nyt on aika kehittää toimintaa. Esimerkiksi suomenruotsalaiset vanhukset, joista kirjoitis Sophia, voitaisiin sijoittaa suomenruotsalaisille varattuun kortteliin ja hoitaa vain suomenruotsalaisille varatuissa terveyskeskuksissa.

Lisätään sitä kaikkea hyvää mitä on jo aloitettu. Uskon että vain-suomenruotsalaisille varattuja alueita ja osia voidaan kasvattaa ja lisätä.

Toisaalta on tietenkin huolehdittava tasa-arvon nimissä myös muista etnisistä ryhmistä.

Suomalaisilla pitää olla omat alueet, jotka on varattu heille. Samoin suomensomaleilla ja muilla ryhmillä.

Se olisi tasa-arvoa.

Luonnollinen tulos Helsingin viitoittamalle politiikalle on, että kukin etninen ryhmä asuu omilla alueillaan, jos Helsingin hyvää halutaan oikeasti edistää ja laajentaa. Se on vain suvaitsevaisuuden lisäämisestä kiinni.

Tänne tulleista vastauksista jo arvaan, että suomenruotsalaiset eivät halua, että muilla ryhmillä olisi samanlaisia oikeuksia. Miksi? Eiväthän muiden oikeudet ja mahdollisuus käyttää äidinkieltään omiensa parissa ole suomenruotsalaisilta pois. Päin vastoin. Se tukee suomenruotsalaisuuden elinvoimaa, jos he ovat samassa paikassa ja muut omissaan.

Myös meidän koulutuspolitiikka lähtee siitä perusajatuksesta, etteivät suomenruotsalaiset ja muut saa käydä samaa koulua. Se on todettu vallan mainioksi systeemiksi poliitikkojen toimesta. Ei siinä voi olla mitään väärää. Nyt on vain laajennettava hyvää muillekin ryhmille. Omat suomensomalien koulut, omat suomalaiskoulut jne.

-.-

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4819

Viimeaikaisissa keskusteluissa on mielestäni enemmän tai vähemmän unohdettu ihmiset asian ytimessä. Haluaisin nähdä ne Suomenkieliset jotka ovat suomalaisia eli suomenruotsalaisia vastaan, kokemuksesta veikkaan että lähellä nollaa, puolue voi olla hyvästä syystäkin eri. Pieni maa ja täysin järjetöntä lietsoa vihamielisyyttä oman porukan kesken

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä26570
bergepanther
Viimeaikaisissa keskusteluissa on mielestäni enemmän tai vähemmän unohdettu ihmiset asian ytimessä. Haluaisin nähdä ne Suomenkieliset jotka ovat suomalaisia eli suomenruotsalaisia vastaan, kokemuksesta veikkaan että lähellä nollaa, puolue voi olla hyvästä syystäkin eri. Pieni maa ja täysin järjetöntä lietsoa vihamielisyyttä oman porukan kesken

Ainoa asia, joka Suomessa kieliryhmien välillä luo ristiriitoja, on pakkoruotsi. Ainoa ongelmallinen puoluekin taitaa olla RKP. Mitään muuta ongelmaa ei sinänsä ole. Pakkoruotsin poistamisvaatimus on vain vanhan, edesmenneen yhteiskuntamallin hylkäämistä, ei hyökkäystä ruotsinkielisiä tai ruotsinkieltä vastaan. Ruotsinkielen asema periytyy vain sieltä 1900-luvun alulta, kun heitä oli 20-25% väestöstä. Nyt heitä on 5%, joten asiaa tulee ajatella uudestaan.
Sophia
Maahanmuuttajien kielenopetuksen ja toisaalta äidinkielen osaamisen tasoa on tutkittu paljon. Minäkin olen ollut näissä mukana, tosin aika pienellä panoksella, mutta olevani jkl asiantuntija saralla..

Onko sopeutumisen suhteen siis mielestäsi järkevämpää opettaa ensisijaisesti valtakieltä vai omaa kieltä? Itse olen vahvasti sen puolella, että valtakielen opiskelu olisi järkevintä ja tehokkainta. Lapset toki, mutta kyllä aikuisetkin, valtakieltä oppivat jos haluavat ja jos on pakko sopeutua.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
Toope
. Ruotsinkielen asema periytyy vain sieltä 1900-luvun alulta, kun heitä oli 20-25% väestöstä. Nyt heitä on 5%, joten asiaa tulee ajatella uudestaan.Osuudet ovat turhan suuria. Koskaa ei Suomessa ole ollut 20-25 % ruotsinkielisiä eikä nykyään ole 5 %:ia, koska äidinkielimerkintä ei kerro kielen osaamisesta.

Ruotsin asema periytyy Ruotsin vallan ajalta eikä 1900-luvun alusta.

Toope
Onko sopeutumisen suhteen siis mielestäsi järkevämpää opettaa ensisijaisesti valtakieltä vai omaa kieltä? Itse olen vahvasti sen puolella, että valtakielen opiskelu olisi järkevintä ja tehokkainta. Lapset toki, mutta kyllä aikuisetkin, valtakieltä oppivat jos haluavat ja jos on pakko sopeutua.Maahanmuuttajat opiskelevat omaa äidinkieltään, pakkoruotsia ja suomea ja lopulta varmaan englantia.

Pitäisi ehkä miettiä onko maahanmuuttajille liikaa opiskella noin montaa kieltä ja mahdollisesti vapauttaa heidät pakollisesta ruotsin opiskelusta. Ulkomaalaiset työntekijät saavat vapautuksen pakkoruotsista joka tapauksessa joten mikseivät Suomessa jo asuvat saisi?

-.-

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
bergepanther
Haluaisin nähdä ne Suomenkieliset jotka ovat suomalaisia eli suomenruotsalaisia vastaan, kokemuksesta veikkaan että lähellä nollaa, puolue voi olla hyvästä syystäkin eri. Pieni maa ja täysin järjetöntä lietsoa vihamielisyyttä oman porukan keskenSamaa olen monta kertaa itsekin miettinyt. Missä he ovat? Suomenruotsalaisilla on kielikiintiöt yliopistoihin, omat yliopistot, omat ammattikorkeakoulut, omat peruskoulut, lukiot, tarhat, vanhustenhoito, varuskunta, psykiatria, terveyskeskukset, oma hallinto, kiintiöpaikka hallituksessa, professorikiintiöt, oma kortteli tulossa (siirtolapuutarha jo on), tulossa omat leikkausjonot, oma itsehallinnollinen maakunta jne.

Silti puhutaan ruotsivihasta.

Ei suomensomaleilla eikä suomenvenäläisillä ole tuollaista, mutta ei koskaan puhuta somalivihasta tai venäjävihasta.

Ei ole suomalaisilla eikä saamelaisillakaan.

Tuo kaikki on vain suomenruotsalaisilla ja väitetään, että heitä vihataan! Mitä oikein vielä pitäisi olla?

Tasa-arvon vuoksi muillekin etnisille ryhmille on järjestettävä samaa kuin suomenruotsalaisilla on. Se olisi oikein ja reilua ja lisäksi ihmisoikeus.

Stefan Wallin sanoin osuvasti, että oma suomenruotsalainen varuskunta on perusoikeus. Meiltä puuttuvat muiden etnisten ryhmien perusoikeuksiin kuuluvat varuskunnat. Pitäisi olla ainakin joukko-osasto tai ryhmä kullakin etnisellä ryhmällä.

-.-

[quote="Jotuni"]
Haluat maahanmuuttajat eroteltaviksi etnisiksi ryhmiksi, mutta miksi?

Ei, en ole sellaista ehdottanut. Mutta maahnamuuttajat nyt vain eivät ole samaa etnistä ryhmää. Ainoastaan he kaikki ovat olematta suomalaisia. Muutoinhan etnine ryhmä, johon kuuluu muuttuisi muutaessa maasta toiseen. Somali on somali Somaliassa, mutta Suomessa maahanmuuttaja. Samoin suomalinenko onkin muualla asuessaan maahanmuuttaja, ei enää suomalainen?

pinklin1
Seuraa 
Viestejä3346
BCK
pinklin1, väitätkö, että nuo ovat yksittäisesimerkikit ovat osoitus suomenruotsalaisten "terrorista" suomenkielisiä kohtaan, ja että ne nimenomaan johtuvat kielestä, eikä siitä että on yksittäisiä kusipäisiä ihmisiä, aivan kaikissa ihmisryhmissä? Väitätkö, että suomenkileisissä ei yhtälailla ole kusipäisiä yksilöitä?

Tiedätkö, mitä sana "terrori" tarkoittaa?


Yksittäistapaukset kirjoituksessani olivat antamassa kuvaa yleisestä, joka on niin tavallinen, että siltä on ollut tarpeen suojautua tulemalla sille kuuroksi, sokeaksi ja tunnottomaksi.
Suojautuminen on tarpeen jo siitäkin syystä, kun aistien ja järjenkäytöstä rangaistaan esimerkiksi lopettamalla rangaistavalta työsuhde tai ottamalla tämän lapset lyömävälineiksi.

Kaikki, keillä on tv, lehtiä tai edes tuttuja keiden kanssa jutella, tietävät kuitenkin näistä ja varoittelevat toisiaan, mutta monet tuntevat olevansa ulkopuolisia, sanovat, ettei asia heille kuulu.

Johtavatko suomenruotsalaisten kiintiöt yliopistoihin siihen, että he ovat vallan huipulla ja ainoana tehtävänään on valvoa oman valtansa laajenemista?

Mutta äidinkielestä riippumattomasti paskapäitä ovat ne, jotka luonteensa puolesta ovat sopivia toimeksipanemaan kiduttamisen. Heidän toimeksiantajansa ovat vastuuseen saatettavia terroristeja.

Tässä yhteydessä tarkoitan terrorismilla niitä toimia, joilla estetään lasten kehittyminen päiväkodeissa, kiusaamista koulussa ja työelämässä, vanhana eritteidensä seassa makuuttamista ja epäämällä vanhuksilta asianmukainen hoito ja siihen liittyvä kivunlievitys.

Valitettavasti tämäkin osui asian sisäpuolelle, kun pitäisi keskustella asian ulkoseinistä, korttelista ja portin lukosta, joka tunnistaa etnisesti oikeat ihmiset.

Sophia
Maahanmuuttajien kielenopetuksen ja toisaalta äidinkielen osaamisen tasoa on tutkittu paljon. Minäkin olen ollut näissä mukana, tosin aika pienellä panoksella, mutta olevani jkl asiantuntija saralla..Ahvenenmaalta lopetettiin pakkosuomi, perusteena oli että se edistää kielien oppimista.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Toope
[
Sophia
Maahanmuuttajien kielenopetuksen ja toisaalta äidinkielen osaamisen tasoa on tutkittu paljon. Minäkin olen ollut näissä mukana, tosin aika pienellä panoksella, mutta olevani jkl asiantuntija saralla..

Onko sopeutumisen suhteen siis mielestäsi järkevämpää opettaa ensisijaisesti valtakieltä vai omaa kieltä? Itse olen vahvasti sen puolella, että valtakielen opiskelu olisi järkevintä ja tehokkainta. Lapset toki, mutta kyllä aikuisetkin, valtakieltä oppivat jos haluavat ja jos on pakko sopeutua.Ruotsinkielisillä pikkupaikkakunnilla voi olla hankala pärjätä suomeksi. Siksi siellä asuvien maahanmuuttajien on järkevämpää opetella ensin ruotsi ja vasta sitten suomi, koska he tarvitsevat ruotsinkieltä töissä ja vapaa-aikana. Näissä tapauksissa olisi aika pöhköä ensin opetella suomea, eikä mitenkään "järkevintä tai tehokkainta". Jos niinku sopeutumista ajatellaan.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Jotuni
Toope
. Ruotsinkielen asema periytyy vain sieltä 1900-luvun alulta, kun heitä oli 20-25% väestöstä. Nyt heitä on 5%, joten asiaa tulee ajatella uudestaan.Osuudet ovat turhan suuria. Koskaa ei Suomessa ole ollut 20-25 % ruotsinkielisiä eikä nykyään ole 5 %:ia, koska äidinkielimerkintä ei kerro kielen osaamisesta.
-.-Ei kerrokaan. Minäkin, vaikka olen äidinkieleltäni suomenkielinen, osaan aika hyvin ruotsia. Tiedän paljon muitakin kielitaitoisia suomenkielisiä.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Miksi ruotsinkielisille pitää olla kaikkea ikiomaa? Miksi heidän pitäisi eristäytyä, eikä olla samoissa oppilaitoksissa ja muutenkin samalla tasolla kuin suomenkielisten? Laitetaanko ruotsinkielisille turpaan paikoissa joissa he eivät voi olla oman väen kesken?

Siksikö ruotsinkieliset ovat kärkkäämmin maahanmuuttajia tänne haalimassa, että olettavat saavansa näistä automaattisesti liittolaisia joiden kanssa ja avulla tapella Suomen suomenkielisiä vastaan?

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
pinklin1
BCK
pinklin1, väitätkö, että nuo ovat yksittäisesimerkikit ovat osoitus suomenruotsalaisten "terrorista" suomenkielisiä kohtaan, ja että ne nimenomaan johtuvat kielestä, eikä siitä että on yksittäisiä kusipäisiä ihmisiä, aivan kaikissa ihmisryhmissä? Väitätkö, että suomenkileisissä ei yhtälailla ole kusipäisiä yksilöitä?

Tiedätkö, mitä sana "terrori" tarkoittaa?


Yksittäistapaukset kirjoituksessani olivat antamassa kuvaa yleisestä, joka on niin tavallinen, että siltä on ollut tarpeen suojautua tulemalla sille kuuroksi, sokeaksi ja tunnottomaksi.
Suojautuminen on tarpeen jo siitäkin syystä, kun aistien ja järjenkäytöstä rangaistaan esimerkiksi lopettamalla rangaistavalta työsuhde tai ottamalla tämän lapset lyömävälineiksi.

Kaikki, keillä on tv, lehtiä tai edes tuttuja keiden kanssa jutella, tietävät kuitenkin näistä ja varoittelevat toisiaan, mutta monet tuntevat olevansa ulkopuolisia, sanovat, ettei asia heille kuulu.

Johtavatko suomenruotsalaisten kiintiöt yliopistoihin siihen, että he ovat vallan huipulla ja ainoana tehtävänään on valvoa oman valtansa laajenemista?

Mutta äidinkielestä riippumattomasti paskapäitä ovat ne, jotka luonteensa puolesta ovat sopivia toimeksipanemaan kiduttamisen. Heidän toimeksiantajansa ovat vastuuseen saatettavia terroristeja.

Tässä yhteydessä tarkoitan terrorismilla niitä toimia, joilla estetään lasten kehittyminen päiväkodeissa, kiusaamista koulussa ja työelämässä, vanhana eritteidensä seassa makuuttamista ja epäämällä vanhuksilta asianmukainen hoito ja siihen liittyvä kivunlievitys.

Valitettavasti tämäkin osui asian sisäpuolelle, kun pitäisi keskustella asian ulkoseinistä, korttelista ja portin lukosta, joka tunnistaa etnisesti oikeat ihmiset.

Kirjoituksesi on käsittämätöntä sekavaa ja epäloogista horinaa, joka ei mitenkään eikä millään tavalla todista alkuperäistä väitettäsi suomenruotsalaisten harjoittamasta terrorista suomenkielisiä kohtaan. Se sisältää korkeintaan joitakin henkilökohtaisia kokemuksiasi tai kuulopuheina kuulemiasi turinoita, jotka eivät välttämättä edes ole totta. Elätkö jossain harhoissa? Onko sinua kohdellut joku ruotsinkielinen kaltoin, ottanut lapsesi huostaan, erottanut töistä, ja siksi nyt näet suomenruotsalaisia salaliittoja kaikkialla? Tuolle on oma käsitteensä psykiatriassa, se on vainoharhaisuutta. Tuollaisia salaliittoteoreetikoita yleensä kehoitetaan hankkimaan foliohattu, tai hakeutumaan asianmukaiseen psykiatriseen hoitoon, mikäli kyseessä on paranoidiselta skitsofrenialta vaikuttava tila. Jos olet selvinpäin, etkä huumeissa tai alkoholin vaikutuksen alaisena, tai unettomuuden tai jonkin fyysisesn sairauden kuten munuaisten vajaatoiminnan aiheuttamassa sekavuustilassa, niin aika huolestuttavalt tuo kirjoituksesi vaikuttaa näin ihan maallikon silminkin.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Jotuni
bergepanther
Haluaisin nähdä ne Suomenkieliset jotka ovat suomalaisia eli suomenruotsalaisia vastaan, kokemuksesta veikkaan että lähellä nollaa, puolue voi olla hyvästä syystäkin eri. Pieni maa ja täysin järjetöntä lietsoa vihamielisyyttä oman porukan keskenSamaa olen monta kertaa itsekin miettinyt. Missä he ovat? Suomenruotsalaisilla on ...
-.-Ei tarvitse kauan miettiä, sen kus vaan kurkkaiset peiliin, jos uskallat.

BCK
Jotuni
Toope
. Ruotsinkielen asema periytyy vain sieltä 1900-luvun alulta, kun heitä oli 20-25% väestöstä. Nyt heitä on 5%, joten asiaa tulee ajatella uudestaan.Osuudet ovat turhan suuria. Koskaa ei Suomessa ole ollut 20-25 % ruotsinkielisiä eikä nykyään ole 5 %:ia, koska äidinkielimerkintä ei kerro kielen osaamisesta.
-.-Ei kerrokaan. Minäkin, vaikka olen äidinkieleltäni suomenkielinen, osaan aika hyvin ruotsia. Tiedän paljon muitakin kielitaitoisia suomenkielisiä.

Minäkin tiedän paljon kielitaitoisa suomenkielisiä, vaikka eivät osaa ruotsia vaan monia muita hyödyllisiä kieliä. Meinaatko, että ruotsinkielen osaaminen on kielitaidon merkki vai mitä tarkoitat?

Väität olevasi suomenkielinen, mutta silti puolustat ruotsinkielisten erioikeuksia ja -vapauksia ja olet puolueellinen heidän suhteensa ja hyväksyt suomenkielisten syrjimisen. Väitätkö myös itseäsi ateistiksi,kuitenkin puolustat muslimien erio-oikeuksia ja -vapauksia ja olet puolueellinen heidän suhteensa verrattuna muihin uskontoihin, suorastaan kritiikitön.

BCK
Jotuni
bergepanther
Haluaisin nähdä ne Suomenkieliset jotka ovat suomalaisia eli suomenruotsalaisia vastaan, kokemuksesta veikkaan että lähellä nollaa, puolue voi olla hyvästä syystäkin eri. Pieni maa ja täysin järjetöntä lietsoa vihamielisyyttä oman porukan keskenSamaa olen monta kertaa itsekin miettinyt. Missä he ovat? Suomenruotsalaisilla on ...
-.-Ei tarvitse kauan miettiä, sen kus vaan kurkkaiset peiliin, jos uskallat.

Ei tarvitse tosiakaan kauaa miettiä, noudataisitpa itse neuvoasi, mutta et taida uskaltaa. Kuka se on vouhkaamsta natinalismista ja vihanlietsonnasta, samalla kun itse on yksi pahimmista vihanlietsojista ja syrjinnän kannattajista.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Rousseau
Miksi ruotsinkielisille pitää olla kaikkea ikiomaa? Miksi heidän pitäisi eristäytyä, eikä olla samoissa oppilaitoksissa ja muutenkin samalla tasolla kuin suomenkielisten? Laitetaanko ruotsinkielisille turpaan paikoissa joissa he eivät voi olla oman väen kesken?Tällaista olen kuullut. Esimerkiksi lapset uskaltavat julkisissa kulkuvälineissä nykyään harvemmin käyttää omaa äidinkiletään. Jos suhtautuminen on niin vihamielistä kuin mitä esimerkiksi täällä Tiede-lehden keskusteluissa, ei ole ihme, jos vanhemmat haluavat suojella lapsiaan.

BCK
Rousseau
Miksi ruotsinkielisille pitää olla kaikkea ikiomaa? Miksi heidän pitäisi eristäytyä, eikä olla samoissa oppilaitoksissa ja muutenkin samalla tasolla kuin suomenkielisten? Laitetaanko ruotsinkielisille turpaan paikoissa joissa he eivät voi olla oman väen kesken?Tällaista olen kuullut. Esimerkiksi lapset uskaltavat julkisissa kulkuvälineissä nykyään harvemmin käyttää omaa äidinkiletään. Jos suhtautuminen on niin vihamielistä kuin mitä esimerkiksi täällä Tiede-lehden keskusteluissa, ei ole ihme, jos vanhemmat haluavat suojella lapsiaan.

Joopa joo, olen kuullut monesti ruotsinkieltä julkisisa kulkuvälineissä eikä kukaan ole siihen sanonut mitää tai kiinittänyt huomiota, tyypillistä bck:ta taas.
Miten täällä on syrjitty ruotsinkielisiä tai suhtauduttu heihin vihamielisesti? Ei pakkoruotsin vastustaminen ole syrjintää eikä vihamielisyyttä, on tyhmä edes väittää sellaista

Älä sinä enää jatka vihanlietsontaasi ja vastakkaisasettelun korostamista.

Pahimmat väkivalla uhkaajat ja hekumoijat ovat tällä foorumilla olleet nimenomaan penni, ingen ja muutamat muut pakkoruotsittajat.

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
BCK
Ei tarvitse kauan miettiä, sen kus vaan kurkkaiset peiliin, jos uskallat.Te suomenruotsalaiset olette todella kärkkäitä syyttelemään suomalaisia, vaikka teille on järjestetty asiat todella hyvin.

Mitä teiltä puuttuu enää?

Tämän ketjun aiheena on pitäisikö muillakin etnisillä ryhmillä olla samoja etuja mitä valtio ja Helsingin kaupunki ovat luovuttaneet suomenruotsalaisille.

Näyttää että suomenruotsalaiset vastustavat saamiensa etujen laajentamista muille etnisille ryhmille.

-.-

Jotuni
Seuraa 
Viestejä9534
BCK
Ei tarvitse kauan miettiä, sen kus vaan kurkkaiset peiliin, jos uskallat.Te suomenruotsalaiset olette todella kärkkäitä syyttelemään suomalaisia, vaikka teille on järjestetty asiat todella hyvin.

Mitä teiltä puuttuu enää?

Tämän ketjun aiheena on pitäisikö muillakin etnisillä ryhmillä olla samoja etuja mitä valtio ja Helsingin kaupunki ovat luovuttaneet suomenruotsalaisille.

Näyttää että suomenruotsalaiset vastustavat saamiensa etujen laajentamista muille etnisille ryhmille.

-.-

pinklin1
Seuraa 
Viestejä3346
BCK
Toope
[
Sophia
Maahanmuuttajien kielenopetuksen ja toisaalta äidinkielen osaamisen tasoa on tutkittu paljon. Minäkin olen ollut näissä mukana, tosin aika pienellä panoksella, mutta olevani jkl asiantuntija saralla..

Onko sopeutumisen suhteen siis mielestäsi järkevämpää opettaa ensisijaisesti valtakieltä vai omaa kieltä? Itse olen vahvasti sen puolella, että valtakielen opiskelu olisi järkevintä ja tehokkainta. Lapset toki, mutta kyllä aikuisetkin, valtakieltä oppivat jos haluavat ja jos on pakko sopeutua.Ruotsinkielisillä pikkupaikkakunnilla voi olla hankala pärjätä suomeksi. Siksi siellä asuvien maahanmuuttajien on järkevämpää opetella ensin ruotsi ja vasta sitten suomi, koska he tarvitsevat ruotsinkieltä töissä ja vapaa-aikana. Näissä tapauksissa olisi aika pöhköä ensin opetella suomea, eikä mitenkään "järkevintä tai tehokkainta". Jos niinku sopeutumista ajatellaan.

Vastaavasti Itä-Suomessa on järkiperusteet oppia Venäjän kieli.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat