Vastaus

Mika

Ei ole oleellista, että ei ole todisteita, että afrikkalaisten olisivat perinnöllisesti vähemmän älykkäitä kuin eurooppalaiset, koska pelkästään aiheen nostaminen kysymykseksi vaikuttaa siihen, miten asioihin suhtaudutaan.

Tähän voisin sen verran kommentoida, että asian tutkimista vaikeuttanee sen herättämät tunteet ja mielikuvat. Onhan sitä yrittäneet, taannoin suomalaisetkin, tutkia ja tuoda tuloksiaan julkisuuteen, mutta ainakin minusta vaikutti siltä että - koska tulokset eivät olleet poliittisesti korrekteja - tutkimukset ja tutkijat leimattiin samantien epäkelvoiksi. Jotkut puheenvuorot jopa esittivät ettei tällaista asiaa saisi tutkia lainkaan.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tieteessä ei saisi juurikaan tabuja olla vaan asiaa kuin asiaa pitäisi olla mahdollista tutkia. Tuloksista voidaan sitten kiistellä ja tutkimuksia toistaa, mutta lähtökohtaisesti aivan kaikkea pitäisi saada tutkia. Tieteellinen metodi kun on toistaiseksi paras tunnettu tapa saada edes jossain määrin varmaa tietoa maailmasta ja minusta kaikki tieto on hyvästä, vaikka se ei aina mieleistä olisikaan.