Vastaus

Jyri T.

"Roduista", älykkyydestä ja rasismista
Täällä on inisty paljon sen perään, että miten eri rotujen välisten älykkyyserojen tutkiminen voisi olla rasistista. Tässä muutama huomio:
1) Ihmisten niputtaminen yhteen pakettiin jonkin leiman tai "rodun" alle on aina rasistista, jos/kun siinä kohdellaan yksilöitä vain jonkin ryhmän edustajina.
2) Nykyisillä mittareilla mitattavaan "älykkyyteen" vaikuttaa hyvin paljon kaikenlaiset muut tekijät kuin genetiikka, esim. ympäristö, koulutus ja ravintotilanne. Silti tuloksia käytetään kaiken maailman hommafoorumeilla "todistamaan", että ihmisryhmä X on muita huonompi/parempi.
3) Kaikki vähänkään asiaan perehtyneet tietävät, että Afrikassa ihmisryhmien väliset genettiset erot ovat paljon suuremmat kuin mitä on afrikkalaisten ja ei-afrikkalaisten välillä. Siten "rotuja" tutkittaessa pitäisi olla yhden "afrikkalainen" "rodun" sijaan enemmistö afrikkalaisia "rotuja". Esim. euraasialainen "rotu", Australian-Tyynenmeren "rotu", amerikkalainen "rotu" ja neljä-viisi afrikkalaista "rotua". Todellisuudessa kaikki afrikkalaiset tungetaan samaan "rotuun".
4) Kannattaa myös muistaa, että "puhdasrotuisia" suomalaisia ei ole olemassa. Suomalaiset kun ovat varsinaista "monirotuista" bastardikansaa.