Vastaus

Juoni

"Toki tieteessä voidaan selvittää ja pyrkiä selittämään mitä tahansa ilmiöitä, mutta täysin eri kysymys on, onko meillä tuloksista mitään todellista hyötyä."

Mitä hyötyä on estää Suomea tai osaa maasta muuttumasta Afrikan tai Lähi-idän kaltaiseksi??? Siinäpä sinulle miettimistä.

"Minne jäivät ne ympäristötekijät, eli integroituminen ympäristöön tietyllä aikavälillä?"

Eivät minnekään. Perimä selittää 50+% äo:n vaihtelusta, ei 100%.

"Sitä paitsi, millä tavalla perimä voi olla muuttumaton vakio?"

Siinäpä sinulle lisää mietittävää.

"Tarkoitatko siis, että enemmistö heistä/”ihmisryhmä Y:stä” elää myös lähtömaassaan slummeissa rikollisina ja työttöminä?"

Tarkoitan.

"Toki johtopäätöksesi voivat olla oikeat mikäli lähtöoletuksena on kaiken muuttumattomuus."

Vaikka ihmisen evoluutio geenikulttuuri-koevoluution ansioista onkin melko nopeaa, muutokset tapahtuvat parhaimmillaankin tuhansissa vuosissa, eli näiden asioiden 'muuttumattomuus' vaikkapa meidän elinaikanamme on fakta.

"Minusta historia osoittaa, että esim. tietynlaisella sosiaalipolitiikalla voidaan vaikuttaa kaikkiin kansalaisiin, niin työllisyyteen, terveyteen kuin intresseihin"

Ei kukaan muuta ole väittänytkään, mutta mikään sosiaalipoliittinen toimenpide ei (valitettavasti) nollaa geenien vaikutusta.

"Minusta tästä voidaan vetää sellainen johtopäätös, että mainitsemasi asiat – rikollisuus, työttömyys ja slummiutuminen – liittyvät niin kantaväestöllä kuin maahanmuuttajilla enemmänkin sosiaalis-taloudellisiin tekijöihin kuin etnisyyteen."

Sinä oletkin väärässä.

"Eli slummiutuminen ym. ei nähdäkseni lisäänny mitenkään automaattisesti maahanmuuttajien tänne tullessa (eli ei ole synnynnäinen ominaisuus)"

Ei 'maahanmuuttajien' sinänsä, kuten vaikka japanilaisten, ruotsalaisten tahi amerikkalaisten, mutta suur-lähi-idän ja Afrikan suunnalta tulevien ennuste on surkea.

"Mikäli ryhmä suomalaisia esim. sijoitettaisiin täysin vieraaseen yhteiskuntaan ilman yhteiskunnan tukea ja riittävää koulutusta selvitä siinä kyseisessä yhteiskunnassa (esim. sosiaaliset/käytännön tiedot/taidot, viime peleissä kieli), niin heistä etenee yhteiskunnassa aika harva."

Suomalaiset pärjäsivät siinä kuin muutkin esim. Amerikassa, Australiassa ja Ruotsissa, saamatta yhtään minkäänlaista tukea vastaanottavalta yhteiskunnalta. Eli olet jälleen väärässä.

"Lopuksi, miksi kantaväestöä ei ehdotuksessasi kohdeltaisi tasaveroisesti. Eli miksi kaikkia rikollisia tai köyhiä ei lähetettäisi pois maasta, nehän saattavat lisääntyä?"

Lähetettäisi mihin? Tiedätkö jonkin maan (Suomen ja muiden länsimaiden lisäksi) joka suostuu ottamaan muiden maiden rikollisia riesakseen?

Selvennyksenä mainittakoon että en kannata Suomessa jo oleville ihmisille minkäänlaista syrjintää suuntaan enkä toiseen etniteetin tai äidinkielen tai minkään muunkaan suhteen.

"Tai miksi ei tehtäisi muitakin vertailuja vaikkapa Suomen sisällä, esim. minkä läänin asukkaat ovat älykkäimpiä, laiskimpia?"

Ks. vastaukseni yllä.