Vastaus

Lentotaidoton

Huh huh. Järkytykseni oli suuri. Nämä Syksyn blogit ovat olleet selkeydessään ja järkähtämättömässä asiantuntevuudessaan oivallista ja opettavaista luettavaa. Popularisointia parhaimmillaan. Ja nyt se loppuu. En tiedä minkälaisia keskusteluja Tiede-lehden kanssa on käyty ja onko edes harkittu mahdollisuutta, että Hamilo lopettaisi – eikä Syksy.

Ihmetyttää, että tätä blogia vuosia lukeneet ja kommentoineet eivät suuremmin ole rientäneet Syksyn avuksi (no on täällä sentään muutama, mm Eusa, JyriT, MrrKat, Pentti S Varis ainakin) – siis ne joita asia lähinnä koskettaa. Kun en ole Hamilon blogia lukenut (joskus harvoin kursorisesti selannut), niin tämän kommentointiosaston täyttävät nyt minulle täysin vieraat nimimerkit. Ymmärrän tietenkin, että aihe on sellainen, jota on kvanttifyysisesti/kosmologisesti mahdoton lähestyä.

Kyllä Syksyn lähtö on suuri arvovaltatappio Tiede-lehdelle. Harkitsen vakavasti lehden tilauksen peruuttamista. Tietenkin on olemassa Ursa, mutta olisi toivonut nimenomaan fysiikan/kosmologian laaja-alaista kansantajuistamista. Tiede-lehti on kuitenkin ollut aikamoinen auktoriteetti alallaan. Kysymys: jäävätkö Syksyn kirjoitukset kuitenkin näille sivuille (niistä voi ammentaa vielä vuosikausia)?

Harmittaa, että ihmisen/kulttuurien luonnollinen erilaisuus (ei eriarvoisuus) saa tällaista aikaan. Kiitos kuitenkin Syksylle.