Vastaus

J.N.

Harmi, että sinä Syksy lopetat bloggaamisen Tiede-lehdessä. Kukaan meistä ei ole immuuni omien arvojensa ilmaisuille teksteissään, ja minusta sinun ja Hamilon hyvin eri tyyppiset elämänkatsomukset ovat edustaneet aidosti moniarvoista yhteiskuntaa niin pitkälle, kun sellainen voi blogistanissa ilman tilanteen kärjistymistä kehittyä, ts. ettei aleta suorastaan riitelemään.

Itse olen hyvin huolissani ääri-islamilaisuuden lisääntymisestä Euroopassa, sillä sen kannattajat eivät tunnusta länsimaisia ihmisoikeuksia, kuten oikeutta valita seksuaalinen suuntautumisensa, sananvapautta, uskonnonvapautta, naisten ja miesten tasa-arvoa jne. Me elätämme heitä, mutta he opettavat lapsensa sylkemään silmillemme, koska olemme vääräuskoisia (samanlaista asennetta on nähtävissä erään suomalaisenkin kristityn lahkon piirissä, joka uskoo olevansa parempi kuin muut). Ääri-islamilaisuuteen kuuluu myös suurperheiden perustaminen: radikaalit imaamit ovat todenneet, että heidän tärkein "aseensa" on kohtu.

Toisaalta on paradoksaalista, että ääri-islamilaisesta maahanmuutosta huolissaan olevat tahot ovat pahimpia suomalaisia sovinisteja, ns. miesasiamieihiä, joiden mielestä nainen aiheuttaa raiskatuksi tulemisensa esim. pukeutumalla väärin ja että naisten yliedustus lähihuoltajissa on muka tulosta miehiä vastaan suunnatuista ennakkoluuloista (kun todellinen syy on naisten toimiminen lasten pääasiallisina hoitajina). Samaten ääri-islamilaisuuden kriitikot munaavat asiansa todellisten ongelmien (kuten raiskausrikostilastot) esille tuomisen huuhaalla, kuten Tatu Vanhas -tasoisilla äo-"tutkimuksilla". En tunne yhtään ihmistä itseni lisäksi, joka tunnistaisi ongelmat molemmissa leireissä.

Mutta siis: kiitoksia ainutlaatuisesta kosmologiablogistasi ja odotan innolla jatkoa.