Vastaus

Tomi

Itse työskentelen yrityksessä jossa on monia kansallisuuksia edustettuina ja sanottakoon vaikka Turkkilaiset vs Somalit eroksi se että vaikka kummatkin maat ovat erittäin korkeasti muslimi maita (Turkki 98%, Somalia "Vuonna 2012 Somalian kristittyjen johtajat arvioivat maassa olevan alle 200 kristittyä" yli 98%) niin lähes kaikki Somalit rukoilevat ja harjoittavat uskonnolleen kuuluvia riittejä sekä pitävät niiden oikeuksista kiinni kynsin ja hampain vaikka menettäisivät työpaikkansa tästä syystä, Turkkilaisia en ole koskaan nähnyt rukoilemassa, enkä kuule heidän juuri uskonnostaan puhuvan.
Suomalaisissa on semmoinen vika että kun me täällä koto suomessa ollaan totuttu siihen että uskonto on kristinusko johon meidät pienenä kastetaan ja sitten me hyvinä uskovaisina käydään ehkä rippikoulu ja jos jaksaa niin omiin hautajaisiimme saavumme, niin tätä tapauskovaisuutta ei pidä koskaan sekoittaa oikeaan uskovaisuuteen, ei varsinkaan fundamentalistiseen islamiin. Islamin uskossa itsessään ei ole vikaa, niinkuin muissakaan uskonnoissa jos sitä ei tehdä hampaat irvessä, mutta tosiasia on että esim somaleissa on fundamentalistejä lähes jokainen (oma arvioni on yli 95%).
Mitä te tekisitte esimiehen asemassa suomessa minulle jos päättäisin kesken työpäivän pyyhkäistä paikalliseen piruntorjuntabunkkeriin rukoilemaan samalla kun somalit rukoilevat kun aurinko laskee? Saisinko varoituksen vai antaisitteko asian olla?