Vastaus

Puuhevonen
Liittynyt9.1.2011
Viestejä5372
Tuomas Aivelo

Mustavalkoisuus luo viihdyttävämpää keskustelua, mutta erityisen rakentavaa se ei ole.

Tuo on täyttä roskaa. Olet patologinen persoonallisuus jos koet sen viihdyttäväksi.

Tuomas Aivelo

Markus myös toteaa, että nykyisen tutkimuksen perusteella parinvalinnassa "biologiset tekijät ovat merkittävämpiä kuin kulttuuriset". Tähänkin suhtaudun epäilevästi.

Tuomas olet oikeassa tuossa että Markus ei ollut tarkka terminologian käytössä, koska tieteellisesti ei ole merkittävää sanoa että "lukuisten tieteellisten tutkimuksen valossa näyttää siltä, että biologiset tekijät ovat merkittävämpiä kuin kulttuuriset", koska jo pelkästään meillä ei ole mitään tieteellisesti hyväksyttyä menetelmää, jolla "kulttuuri" ja "geenit" voitaisiin erottaa. Edward Wilson käytti sellaista termiä kuin gene-culture co-evolution. Siihen termiin, Tuomas, sinunkin kannattaisi tutustua. Ei biologiaa ja kulttuuria voida erottaa toisistaan ja varsinkaan niitä ei voida polarisoida geenit vs. kulttuuri väittelyksi.

Kulttuuriin saadaan kyllä aika merkittävästi perspektiiviä, jos tutkitaan simpanssien ja bonobojen kulttuureja. Simpanssille kulttuuri on täsmälleen yhtä tärkeää kuin ihmisellekin, koska ilman kulttuuria yksikään simpanssi ei löytäisi ruokaa — eikä ihminen suoriudu paljon sen paremmin.

Kritiikki on ikävää, koska yleensä jotta voidaan esittää järkevää kritiikkiä, niin pitäisi lukea alalta parisataa kirjaa ja review-artikkelia että saat asioista järkevän kuvan aiheesta. Tämäkään ei usein riitä jos ei ole riittävää motivaatiota pohtia asioita itsenäisesti, koska pelkästään kirjoista ei opi näkemään metsää yksittäisiltä puilta — pitää itse samoilla siellä metsässä, jotta metsän näkee ja metsän tuntee. Mutta esim. viimeksi alalta lukemani Daniel Liebermanin kirja "The Story of Human Body" on hyvä alan perusteos. Siinä käydään myös tuota sinun esille nostamaasi "paleo-filosofiaa" puoltamaan sitä, että ihminen kehittyi kävelemään paljain jaloin ja tiede tosiaan tukee sitä, että se on terveellisempää.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»