Vastaus

Kaapelijehu
Liittynyt13.4.2009
Viestejä390
HuuHaata

Vasemmistoväitteeni revin niinkin yksinkertaisesti kuin: 1) Enemmistö yliopistotutkimuksen rahoituksesta Suomessa tulee julkiselta sektorilta lähinnä valtiolta, 2) Kuka olisi niin hölmö, että sahaisi omaa oksaansa. Eli, esimerkiksi yliopistoväen käyttäminen asiantuntijoina koskien yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten julkisen sektorin kokoa on melko naurettavaa.

 

Samasta syystä kumpuaa myös monien tieteenalojen, kuten vaikkapa naistutkimuksen ongelmat. Et voi tutkijana saada vastausta, jossa näet ettei merkittäviä ongelmakohtia olisi, koska tällöin alasi olisi turhaa ja näin sitä ei tultaisi jatkossa rahoittamaan. Eli, jos joku naistutkimusta suorittava alkaisi saada vääränlaisia tuloksia hänet savustettaisiin ulos tutkijayhteisöstä pikaista nopeammin. Eli, tutkimusalassa on dogmi, jota ei saa kyseenalaistaa. Ja kuten yleensä asia on, niin alaa tutkivien tulee  vaieta dogmin olemassaolosta koska sen myöntäminen jo vaurioittaisi mahdollisesti rahoituksen saamista.

 

Tottakai jokainen tutkija on huolissaan rahoituksesta, niin yksityisellä puolella kuin julkisellakin. Voi tietenkin kysyä, kumpi on parempaa: julkinen rahoitus joka johtaa siihen, että tutkijat eivät halua arvostella maksavaa kättä, eli valtiota, vaiko yksityinen rahoitus jolloin tutkijat eivät halua arvostella työnantajaansa. Ei millään pahalla, mutta olen vain sattunut panemaan merkille, että käytät monissa kirjoituksissasi homo-, vihenpiipero ja vasemmistolais-syytöksiä, jotka paljastavat kovasti tietyn ennekkoasenteen.

Kaapelijehu