Vastaus

HuuHaata
Liittynyt8.11.2012
Viestejä6666
Kaapelijehu

Tottakai jokainen tutkija on huolissaan rahoituksesta, niin yksityisellä puolella kuin julkisellakin. Voi tietenkin kysyä, kumpi on parempaa: julkinen rahoitus joka johtaa siihen, että tutkijat eivät halua arvostella maksavaa kättä, eli valtiota, vaiko yksityinen rahoitus jolloin tutkijat eivät halua arvostella työnantajaansa. Ei millään pahalla, mutta olen vain sattunut panemaan merkille, että käytät monissa kirjoituksissasi homo-, vihenpiipero ja vasemmistolais-syytöksiä, jotka paljastavat kovasti tietyn ennekkoasenteen.

Niin käytänkin. Mielestäni julkisella puolella keskinkertaisella tai huonolla tutkijalla ei tee juuri mitään.

Yksityisellä sektorilla sellainen, joka ei saa aikaan saa yleensä potkut. Jos ei saa, niin ei ole minun häpeäni koska en kustanna lystiä.

Julkisella sektorilla tutkijana taas on monesti se yksi ihmistyyppi jota vihaan yli kaiken. Kuvittelee tietävänsä kaiken, on melko laiska, ajaa politiista agendaansa jota työssään tutkii keinoja kaihtamatta, ja ei kanna koskaan mitään vastuuta yhtään mistään. Ylläolevan lauseen kuvaukseen kuuluu jo määritelmällisesti se, ettei mitään kritiikkiä heille ole omassa, ja heitä ei voisi muiden ihmisten elämien pilaantuminen heidän ajamallaan politiikalla vähempää kiinnostaa. Yksityisellä puolella tuollainen ihminen pärjää aika heikosti, julkisella paremmin kun on kyynerpäät ylhäällä ja kiivitään vilauttelemalla aina sopivia kortteja tarpeen tullen.

Tuosta tuleekin siis se mistä eniten olen kiinnostunut evoluutiopsykologian osalta: Mikä tulee olemaan se "tosiasia" jota sillä aletaan ajamaan toisten ihmisten pään menoksi?

Voi olla ettei mitään, mutta aika vaikeaa on sitä kieltää jo historiaakin tarkastelemalla etteikö riski siihen nimenomaan tuollaisessa tutkimuskohteessa olisi potenttiaalisesti kohtuullisen korkea.