Vastaus

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
Mouho
 

Niin, jos tarkemmin ajattelee, niin naisella ei ole mitään (evoluutiopsykologista) syytä olla mustasukkainen, vaikka mies jakaisi spermaansa kuinka monelle muullekin naiselle, kunhan pysyy omansa luona. Sitten jos ajattelee vielä tarkemmin, niin se, että useimmat naiset kuitenkin ovat mustasukkaisia ko. asiasta, johtunee siitä, että mukana tulee riski saada parempaa seksiä joltakin muulta naiselta ja ihastua tähän ja häippästä sen naisen mukaan.

Pahin petos, mitä miehelle (tai oikeastaan ihmiselle ylipäätään) voi tehdä, on se, että nainen pettää puolisoaan jonkun toisen kanssa ja väittää tuloksena syntyneen lapsen olevan kumppaninsa siittämä. Siis jos tämä petos tulee esiin vasta joskus parinkymmenen vuoden kuluttua.

 

Tuo voi olla yksi selitys mustasukkaisuudelle, kumppanin menettämisen pelko. Muita selityksiä voisi olla ihan psykologiset seikat (joille voi olla evoluutioon perustuvat selitykset). Voisikohan mustasukkaisuuteen liittyä molemmilla sukupuolilla jokin omistus"oikeuden" tunteen loukkaus? Tai varsinkin luottamuksen rikkoutuminen. Luulen, että tämä viimemainittu on monien avioerojen takana (arvaus). Joku voi myös paheksua pettämistä sukupuolitautiriskinkin takia.

Olisikohan pahin petos, mitä naiselle voi tehdä, olla jos mies näyttelee parisuhdehakuista, mutta häipyy kun nainen on synnytyslaitoksella synnyttämässä parin lasta, tai jo ennen sitä?