Vastaus

Mouho_2
Liittynyt4.1.2014
Viestejä471
BCK
Mouho
 

Niin, jos tarkemmin ajattelee, niin naisella ei ole mitään (evoluutiopsykologista) syytä olla mustasukkainen, vaikka mies jakaisi spermaansa kuinka monelle muullekin naiselle, kunhan pysyy omansa luona. Sitten jos ajattelee vielä tarkemmin, niin se, että useimmat naiset kuitenkin ovat mustasukkaisia ko. asiasta, johtunee siitä, että mukana tulee riski saada parempaa seksiä joltakin muulta naiselta ja ihastua tähän ja häippästä sen naisen mukaan.

Pahin petos, mitä miehelle (tai oikeastaan ihmiselle ylipäätään) voi tehdä, on se, että nainen pettää puolisoaan jonkun toisen kanssa ja väittää tuloksena syntyneen lapsen olevan kumppaninsa siittämä. Siis jos tämä petos tulee esiin vasta joskus parinkymmenen vuoden kuluttua.

 

Tuo voi olla yksi selitys mustasukkaisuudelle, kumppanin menettämisen pelko. Muita selityksiä voisi olla ihan psykologiset seikat (joille voi olla evoluutioon perustuvat selitykset). Voisikohan mustasukkaisuuteen liittyä molemmilla sukupuolilla jokin omistus"oikeuden" tunteen loukkaus? Tai varsinkin luottamuksen rikkoutuminen. Luulen, että tämä viimemainittu on monien avioerojen takana (arvaus). Joku voi myös paheksua pettämistä sukupuolitautiriskinkin takia.

Olisikohan pahin petos, mitä naiselle voi tehdä, olla jos mies näyttelee parisuhdehakuista, mutta häipyy kun nainen on synnytyslaitoksella synnyttämässä parin lasta, tai jo ennen sitä?

 

Joo, tuo luottamuksen pettäminen on tietysti suurin syy (yleensä kai myös miehelle) ja toisen loukkaaminen, jos siis on sovittu, että ollaan vain sen yhden kanssa.

Saattaa hyvinkin olla pahin, en tiedä, kun en ole nainen. Tuo pahin petos miestä kohtaankin on siis vain mun henkilökohtainen mielipide, jos miettii asiaa tapahtuvaksi omalle kohdalle. Ja siinäkin pahinta on se luottamuksen pettäminen. Jos on 20 vuotta rakastanut ja luottanut ja sitten kuulee tuollaista, niin kyllä se rakkaus ja luottamus loppuu siihen. Sitä lasta tietysti rakastaisi kuin omaansa. Tuossakin tapauksessa, jos kyseessä olisi joku kännitoilailu ja siitä kertoisi heti, niin suhde voisi ehkä jatkua ja ilman petosta.

”The first principle is that you must not fool yourself — and you are the easiest person to fool.”