Vastaus

Zaibowski
Liittynyt5.3.2011
Viestejä1387
Japetus
Epätoivoista. "Alkuperäisessä" eli Markuksen evankeliumissa on vielä tarkempi kuvaus tapahtumista (Mark. 7):

 

Alkuperäinen evankeliumi on muuten Matteuksen evankeliumi, joka myös aloittaa koko UT:n, sitä on kristikunnan alkuajoista pidetty varhaisimpana evankeliumina, eikä ole syytä olettaa muuta (occamin partaveitsi).

 

BCK
^^ Liittyvätkö nuo fysiikkaan ja kvanttimekaniikkaan liittyvät asiat mielestänne tähän keskustelunaiheeseen, eli evoluutiopsykologiaan, ja sen kritiikkiin? Miten? Luulisi, että kvanttitaso on aivan väärä tarkkuustaso tarkastella evoluutiopsykologisia ilmiöitä, saatikka siitä käytävään keskustelua. (Ei silti, edellisellä sivulla olleet Raamattuun liittyvät asiat kuuluvat vielä kvanttimekaniikkaakin vähemmän tähän keskusteluun.)

 

Niin, toin vain esille savuverhon, ignoratio elenchin, jota Markus J. Rantala käytti kirjoituksessaan:

 

Kritiikki muistutti suuresti tapaa, jolla uskovaiset ovat vuosien ajan hyökänneet evoluutiota vastaan. Heidän tarkoituksensa on saada asiaan perehtymätön epäilemään evoluution todenperäisyyttä. 

 

Eli kristityt eivät ole erityisemmin hyökänneet evoa vastaan, vaan ovat pitäneet kiinni tuhansia vuosia vanhasta kristillisestä todellisuuskäsityksestä, eli kristillinen todellisuuskäsitys evoa paljon vanhempana ei ole voinut hyökätä evoa vastaan, vaan evo on hyökännyt kristillistä totuutta ja sen edustajia vastaan. Nyt, kun kristityt rakentavasti arvostelevat evoteoriaa sen biologisen puolen puitteissa, niin on järjetöntä arvostella evosadusta johdettua evopsykoa, mikä on sanomattakin roskaa, kuten evouskomus itsessään.