Vastaus

Japetus
Liittynyt20.6.2009
Viestejä11405
Zaibowski
Japetus
Epätoivoista. "Alkuperäisessä" eli Markuksen evankeliumissa on vielä tarkempi kuvaus tapahtumista (Mark. 7):

Alkuperäinen evankeliumi on muuten Matteuksen evankeliumi, joka myös aloittaa koko UT:n, sitä on kristikunnan alkuajoista pidetty varhaisimpana evankeliumina, eikä ole syytä olettaa muuta (occamin partaveitsi).

Evankeliumien järjestys Raamatussa ei tietenkään ole todiste niiden kirjoitusajankohdista. "Kristikunnan alkuaikoina" erilaisia evankeliumeja taas on ollut tuhatpäin. Ei todennäköisesti saada koskaan tietää, mikä jeesussatu sepitettiin ensimmäisenä. Raamatun evankeliumeista Markus kuitenkin on nykytutkimuksen mukaan lähes kiistattomasti vanhin. Q-spekulaatiota on myös, mutta Q ei ole raamatullinen lähde, ja siitä tapellaankin paljon enemmän. 

Kauanko muuten vielä aiot vältellä vastaamista Jeesuksen lapsentappofanitukseen? Koska sinun mukaasi kyseistä sankaria tulee totella jumalana, ja hän haluaa kurittomat lapset hautaan, olet sinä varmasti jo lahdannut kiroilijakakaroita päiväkotikaupalla. Vai oletko sittenkin sitä mieltä, ettei tätä jumalaa tarvitse totella? Jokohan nyt voisit viimein kertoa, kummin päin asia on?

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"