Vastaus

käyttäjä-3779
Liittynyt12.5.2014
Viestejä1782

http://phys.org/news192693808.html

To quantum Darwinists, decoherence is a selection process, and the final, stable state is called a “pointer state.” Although pointer states are quantum states, they are “fit enough” to be transmitted through the environment without collapsing and can then make copies of themselves that can be observed on the macroscopic scale. Although everything in our world is quantum at its core, our classical view of the universe is ultimately determined by these pointer states.

Read more at: http://phys.org/news192693808.html#jCp

Phys Org:in tiedetoimittaja Lisa Zyga kirjoittaa yllä, että pointterit ovat kvanttidarwinismin mukaan  kestäviä makroskoopisia kvanttitiloja, jotka eivät romahda klassisiksi ympäristön vaikutuksesta, ja voivat myös tehdä kopioita itsestään.

Jos ihmiset ja ylipäänsä elävät olennot tulkitaan tällaisiksi pointtereiksi, voidaan spekuloida monen kysymyksen, johon nyt on vain Jus-So-Story -tyyppisiä ratkaisuja, ratkeavan ymmärtämällä ratkaisun piilevän pointterin kvantti-informaatiossa.

Oma vaikea ongelmansa lienee kvantti-informaatioperustaisten ratkaisujen (ilmiöiden syiden) uuttaminen ulos pointteritilasta 

Kovin vakavastihan kvanttidarwinismia ei vielä nykyisin voine ottaa, mutta jonkinlaiseksi ajatusleikiksi se voi joillekin sopia, ei varmaan kaikille.

Tunnustan, etten ole ymmärtänyt enkä pystykään ymmärtämään kvanttidarwinismia oikeasti. Jämäkkä selitys suomeksi olisi mukava kuulla.