Vastaus

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
BCK

SamikoKun koira-esimerkistä: miten niin tuo esimerkkisi todistaisi omistamisesta, enemmän rakkaudesta? Voihan olla, että mies murtui siksi, että mies rakasti koiraansa, siksi että koira oli perheenjäsen ja uskollinen ja ehkä ainoa ystävä, ja koska mies jäi ypöyksin vieraassa maassa, kun koira kuoli.

Selitinkö huonosti?

Siis ajan sitä takaa että se mies on satsannut siihen koiraansa vuosia. Pannut aikaa ja tarmoa likoon, se oli siis kasvattanut sitä rakkauttaan siihen koiraan vuosien saatossa. Ja oman tulkintani mukaan se rakkaus VOI olla seuraus juuri siitä panostamisesta. Tuskin mies olisi murtunut jos se pentu olisi ollut viikko sittten hommattu tai jos se koira olisi ollut vain vuosia tontilla ollut "ulkokoira".

En siis väitä että näin olisi ehdottomasti, mutta väitän että juuri "panostaminen" luo kiintymystä ja rakkautta. Siis se on yksi tapa rakkauden syntymiselle, voi olla muitakin tapoja. Eli ei tässäkään ole kysymys siitä että joku asia syntyis vain yhden prosessin tuloksena vaan siihen voidaan päättyä useampaa kautta.

Jos rakkaus tässä tapauksessa olisi syntnyt juuri panostamisen ja omistautumisen tuloksena niin silloin se olisi oheistuote, vai?