Vastaus

HooFoo
Liittynyt30.9.2006
Viestejä813
SamikoKu

 

SamikoKu
Oliko se rakkaus vai himo joka siihen johti?

Kanattaa edelleenkin muistaa että ehkä valtaosa maailman ihmisistä on lisääntynyt vuosituhansia järjestetyissä avioliitoissa. Rakkaus ei siis ole mikään yksi ja ainoa metodi vaikka sekin on yksi metodi. Ehkä tässä ollaan lopultakin menossa siihen suuntaan että tunnustetaan useampia kuin yksi kehityspolku joka johtaa tiettyyn lopputulokseen. Kuulostais loogisemmalta että järjestelmiä on useampi.

HooFoo
Himo on kehityshistoriallisesti itsestäänselvästi ensimmäinen, lisääntyminen ilman parisuhdetta. Parisuhde löytyy monilta eläimiltä, joten senkin pohja on biologinen

Aikasemmin sanoin että parisuhteessa on kyseessä edunvalvonta. Eli eläimilläkin edunvalvonta toimii.

Tuntuu vähän kaukaa haetulta selittää asiaa abstraktilla omistusoikeudella, kun biologinen kiintymys emon ja pennun välillä on jo keksitty. Parisuhde syntyy pienellä muutoksella jo olemassaolevaan rakenteeseen.

HooFoo
...ja järjestettyä avioliittoa ei voi syntyä ilman kulttuuria ja abstraktia ymmärrystä sen tuomista eduista suvuille, joten se on kulttuurisidonnainen. Tosin tietysti järjestetyssä avioliitossa himo takaa lisääntymisen ja rakkaus voi syntyä jälkikäteen....

Jos puhutaan vuosituhansista, kymmenistä tuhansista vuosista tai jopa sadoistatuhansista. Järjestetyt avioliitot yltää todenäköisesti niin pitkälle kun ihminen on osannu puhua ja sopia asioista. 

Jos rakkaus syntyy järjestetyssä avioliitossa jälkikäteen onko se sillon adaptaatio vai sivutuote?

Mielenkiintoista olisikin jos kulttuurievoluution (puhua ja sopia asioista. )voisi  todistaa tässä tapauksessa tuottavan biologisia sopeutumia (rakastuminen ja parisuhde). Vaikea kuvitella tilannetta, jossa esi-isukit ei olisi välittäneet pennuistaan, mutta sukujen järjestetyä liiton ja pakotettua huolehtimaan pennuistaan, rupeaisi pikkuhiljaa sopetumaan asiaan biologisesti.

Jos ei ole kohtalaista varmuutta isyydestä, niin ei ole geneettisesti mielekästä huolehtia pennuista. Eli parisuhde ensin ja mitä paremmin huolehtii pennuistaan, sitä paremmin omat geenit pääsevät eteenpäin.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface