Vastaus

käyttäjä-3779
Liittynyt12.5.2014
Viestejä1761

Ihmisen näköaistiin liittyy eräs harvemmin mainittu ilmiö, johon olen törmännyt kahdesti. Tämä on valveilla nähty uni. Kuvailen nyt lyhyesti toista näkemääni valveunta.

Heräsin aamulla hyvin nukkuneena ja olin juuri nähnyt kiinnostavaa unta. Vaikka olin täysin valveilla, uni ei päättynytkään, vaan jatkui värikkäänä. Katselin sitä kiinnostuneena silmät kiinni. Vähän ajan kuluttua (3-4 s) uni kuitenkin loppui ja nyt alkoi merkillinen vaihe. Unen loputtua (lakattua näkymästä) havaitsin sen olleen projisioituneena ikään kuin tärkkelyslevylle, joka siis oli toiminut unen "valkokankaana". Ja tämä tärkkelyslevy näytti sijaitsevan silmissä, silmien etupuolella.

Sekunnin kuluttua tämä levy alkoi liueta silmän nesteeseen - siltä ainakin tuntui ja näytti. Se ensin ikään kuin oheni ja sitten murtui pienemmiksi paloiksi, jotka pian liukenivat näkymättömiin. Tämä vaihe kesti noin 3 sekuntia. Samalla näkyi nesteen pyörimistä (tärkkelyskappaleet pyörivät liuetessaan.)

Tämä silmissä nähty "valkokangas" ja "filminpätkä" oli aivan erilainen kuin tavanomaisesti näkemäni unet tai vaikkapa syvässä väsymystilassa näkyvät hallusinaatiot (esim. armeijan sotaharjoituksessa kartat).

Kokemuksen kiistattomuus herättää kysymyksen, voisiko nähty aines todella olla aivoperäistä, silmiin kohdistuvaa, ja vielä merkillisempää, silmiin muodostuneelle tärkkelyksen tapaiselle levylle aivoista
projisioituvaa.  Tämä olisi mahdollista, jos silmähermoon tuon tuostakin avautuisi hetkellisesti ikkuna, josta aivojen epäkypsä RW-aihio (Roska-Werblin -aihio) pujahtaisi verkkokalvolle uutta RW-käsittelyä varten tullakseen vasta sitten varsinaisesti näkyväksi (Tärkkelyslevy oli ennen yleisesti käytössä kauluksen ja hihojen kovetuksessa. Se liuotettiin silloin veteen.)