Vastaus

xe

Pirkko: "Kuka meistä ei muka olisi ottanut 700k EUR rahoitusta jos sellaista olisi tarjottu? Kuka mukamas olisi ruvennut kyselemään että millä tavalla tämä on kilpailutettu ja missä järjestyksessä päätökset on tehty?"

Luulenpa, että olisin itsekin tietysti "nöyrtynyt" varsin nopsasti ottamaan moisen rahan vastaan. Kritiikin kärki lieneekin siinä, ettei tällaisia rahoja ole tarjolla kuin harvoille "hyville ystäville" (tai Tupee-Pekkarisen aikaan maakuntien miehille). Kun on itse pyrittänyt parikymmentä vuotta hakemus- ja anomusrumbaa eikä ole ikipäivänä saanut euroakaan ilman hikeä ja kyyneliä, niin ottaahan se vähän (ja ihan oikeutetusti) päähän, kun jollekin varsinaiselta luikuria laskevalta pillipiiparilta vaikuttavalle tyypille itse pääministeri käy hoitamassa rahat SA:lta ja Tekesiltä.

Mitä taas tulee Himasen meriitteihin ja kykyihin, niin vaikka asiaa yritetään kovasti muuksi puhua, Himasen teksti osoittaa, ettei hänellä joko ole mitään sanottavaa tai ettei hän pysty sitä ymmärrettävästi ilmaisemaan. Lopputuloksen kannalta on ihan se ja sama kumpi tapaus pitää paikkansa - tutkimuksen tuloksista kun kukaan ei kuitenkaan kostu.

Sinänsä surullista, että tietyissä piireissä tällaista vaikeaselkoisuutta ja sekavuutta pidetään oppineisuuden ja älykkyyden korkeimpana indikaattorina...