Vastaus

Jäitä hattuun
Liittynyt5.1.2014
Viestejä4

Täytyy myöntää, että aika lailla kyllä ihmetyttävät nuo muutamat edelliset kommentit ja niissä esitetyt kysymykset. Olinhan omassa tekstissäni aivan selkeästi kertonut, mistä tuossa viittaamassani lapsuksessa on kyse. Mutta siitä huolimatta asiaa kuitenkin tivataan, aivan kuin kirjoittamaani ei olisi ollenkaan luettu.

Se on tietysti totta, että suuri yleisö reagoi asioihin melko lailla toisella tapaa kuin tiedemiehet. Mutta tämäkään ei silti kelpaa minkäänlaiseksi selitykseksi tässä tapauksessa, koska tiedetoimittajana Markon edellyttäisi toimivan nimenomaan tuon jälkimmäisen ryhmän tavoin ja sen käytäntöjä noudatellen - eikä tietämättömäksi ja oppimattomaksi maallikoksi tekeytyen.

Mutta kas kummaa, Marko ei olekaan menetellyt näin, vaan on itsekin ottanut jonkinlaisen tieteenteon käytäntöihin ja vaatimuksiin perehtymättömän maallikon roolin tässä ilmastoasiassa, toistellen nimenomaan maallikoiden käyttäytymiskaavoja. Eli uskoo nahkoineen karvoineen kaiken sen, mitä "viralliset" ilmastotutkijat saarnaavat - vaikka yksikään heistä ei ole kyennyt esittämään minkäänlaisia tieteellisesti päteviä perusteluja väitteidensä tueksi.

Aikamoinen rimanalitus tiedetoimittajalta. Hyvällä syyllä moista voi kutsua myös lapsukseksi.