Vastaus

Käyttäjä556_0
Liittynyt29.12.2009
Viestejä22001
Puuhevonen

Ei uskontoa pidä vihata sen takia että se olisi poliittisesti haitallista yhteiskuntarauhalle, vaan sen takia että se on älyllistä epärehellisyyttä ja laiskuutta. Uskonnon kritisoiminen tapahtuu siis norsunluutornissa, jossa kohottaudutaan arkisen elämän yläpuolelle. Siksi jokaisen itseään kunnioittavan filosofin pitää kääntää kategorisesti selkä uskonnolle.

Jos haluaa ymmärtää sotaa, uskonnollista fundamendalismia sekä terrorismia eli uskontoa haitallisena poliittisena ilmiönä, niin kannattaa lukea kirja Sex and War: How Biology Explains Warfare and Terrorism and Offers a Path to a Safer World

'

Eihän tossa ole nyt päätä eikä häntää. Tohtori Phil sanoo että elämästä ei voida ottaa mitään pois, vaan se pitää vaihtaa.  Joillain ihmisillä uskonto täyttää valtavan aukon, eikä siinä ole mitään pahaa, ellet halua tuomita ihmistä siitä kuka hän on. Ongelma muodostuu siinä vaiheessa kun uskonnosta tehdään palikka joka sopii kaikkiin reikiin, eikä tiede eroa tässä suhteessa millään tavalla uskonnosta. Se on vain jotain jonka Russel määritteli ensisijaisesti järjen käytön älylliseksi vähäisyydeksi.

 Tuolta s.113

http://www.vastapaino.fi/vp/ekirjat/valistus.pdf