Vastaus

Teppo T
Liittynyt5.1.2014
Viestejä3

Hyvästi.

Vain pieni toivomus koskien tuota "skeptikko" -titteliäsi:

Miksi ollakseen skeptinen pitää olla vakiintuneen "päälinja"tieteen ja suurten talousintressien mielipiteiseen varauksetta uskovainen?

Eikö skeptisismi tarkoita epäilevää, varauksellista? Miksi siis "skeptikko" julistaa omistaan eriävät mielipteet huuhaaksi?

Jos esimerkiksi puhutaan geenimanipoloiduist organismeista ja ruokakasveista, miksi ei skeptikko ole skeptinen niitä kohtaan, vaan on sitä mieltä, että niihin varautuneesti suhtautuvat ovat väärässä, ja vaarojen epäily olisi sitten "huuhaata"? Onhan lukuisia tutkimuksia, jotka viittaavat siihen, että GMO kasvit SAATTAVAT olla pitemmän päälle terveydelle haitallisia, ja VOIVAT aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa bilogisille systeemeille? Miksi olla yksipuolisesti varauksellinen - tai suorastaan varauksetta negatiivinen - ja toista osapuolta varauksetta kannattava? Onko sellainen "Skeptisyyttä"?

Yllä oleva on vain esimerkki, koska olem itse mieleltäni varauksellinen vättämien suhteen, ja sitenskeptinen ja tutkiva. Olen koulutukseni perustalta ja pitkän kokemuksen kautta oppinut sen, että kaikkeen tutkimukseen ei voi luottaa, ei suuntaan eikä toiseen. Olen myös nähnyt niin monta tapausta, joissa suurten erityisintressien rahoittamat tutkimukset ovat "optimoidut", ellei jopa manipuloidut, "todistamaan" rahoittajien olevan oikeassa. Esimerkkinä jo nyt melkein unohdetut tupakkateollisuuden rahoittamat tutkimukset siitä, kuinka tupakkatuotteet eivät olisi erityisen vaarallisia. Uudempiakin esimerkkejä on runsaasti siitä, kuinka tuloksia manipulodaan esimerkiksi tutkimuksen pituuden tai muiden reunaehtojen optimoinnin kautta, puhumattakaan suoranaisista väärennöksistä ja ei-toivottujen tulosten kätkemisistä.

Siksi, hyvä Skeptikko Hamilo, toivoin sinun tulevaisuudessa harkitsemaan tarkkaan, kenen tutkimuksia uskot, ja kenen epäilet. Vihje: Mitä enemmän rahaa, sitä paremmat mahdollisuudet manipulointiin ja vääristelyyn. Siksi epäile eniten niitä, joilla on iso kassa yhdistettynä erityisintresseihin tietyn suuntaisten tutkimustulosten tuottamiseksi!