Vastaus

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
SamikoKu

Osassa näistä "vapaamielisistä" kuitenkin haisee pahasti läpi oma suvaitsemattomuus. Jotenkin tuntuu siltä että sitä vapaamielisyyttä käytetään omien asetelmien pönkittämiseen ja henkilökohtaseen peliin. En usko että nää ihmiset oikeesti on vapaamielisiä vaan huippu konservatiivisia loppupelissä. Vapaamielisyys on laillinen ase jonka nimissä saa purkaa omaa agressiivisuuttaan ihmiskohteisiin.

 

(Ite olen käsittääkseni realisti jolla on myös oikeeta kokemusta "ulkomaalaisista".
Mielestäni ymmärrän niitten kansallisominaisuuksia, mutta käsittelen ihmisiä aina yksilöinä.
Ei kansallisuuksien ja kultuurierojen myöntämisessä mitään pahaa mun mielestä ole, eikä se tee kenestäkään rasistia. Hyvin on tultu kaikkien kanssa toimeen). 

Helkkarin hyvin sanottu. Itseäni ei kiinnostaneet tippaakaan ulkomaalaiset missään mielessä vuosikausiin, mutta joskus vuoden 2005 paikkeilla tuntui netissä alkavan jokin ihmeellinen hys-hys-kampanja islamin suhteen, ja silloin pamahti ärsyttämään. Nimittäin "äärisuvaitsevaiset". Ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Tietty maailmassa tapahtuu kaikenlaista paskaa ja siitä mieluusti raportoin koska olen sillä tavalla vittumainen ihminen (ja samaan aikaan idealisti ja naivisti joka toivoo että joskus pääsisimme ns. Star Trek -maailmaan), mutta loppujen lopuksi, siis ihan finaalisti, täällä Suomessa ainakaan en ihan ensimmäisenä jaksa olla uskomassa että ulkomaalaisista on mitään kauhean suurta ja merkittävää haittaa. En jaksa uskoa että tähän maahan tullaan puuhastelemaan islamilaista vallankumousta tai että täkäläiset venäläisetkään haluaisivat että Suomi liitetään Venäjään. On varmaan suurin osa heistäkin tullut tänne nimenomaan saadakseen olla jossain muualla kuin Venäjällä (mutta on kuitenkin tarpeeksi lähellä että voi käydä visiteeraamassa sukua).

Mutta suvaitsevaiset. "Vapaamieliset". Tuntuu ettei mitään asiaa voi käsitellä ilman että se vedetään heti siihen suuntaan että olet rasisti. Jos haluaisi tarkastella jotain semmoista missä näppärästi tulee esille kahden eri ihmisryhmän kummankin nurkkakuntalaisuus ja "luontainen rasismi", eli siis että eri kulttuureista olevat tahi tulevat törmäävät vastakkain, ja haluaisi nähdä ettei kumpikaan ryhmä ole toistansa parempi, niin se käsittely hyvin äkkiä lähtee siihen suuntaan että et muka hyväksy kuin "oman ryhmäsi", eli olet rasisti.

Inhoan yli kaiken sitä että on asioita joista ei muka saa puhua. Ei pelkkä puhuminen ketään mitenkään haittaa, jos ei ihan vittuiluksi mene.

- En ole Hamilon "rasistisia"(???) juttuja lukenut tai ei ole jäänyt niitä mieleen, joten siihen en voi ottaa kantaa. Meinasin tulla ketjuun piruilemaan että onpas pitkät jäähyväiset, mutta huomasin sitten tämän kommenttisi. Aina sinulla ei mene putkeen, mutta tämä oli hyvä komma ja varsinkin kun ulkomailla asuvana olet nähnyt sitä "suurta maailmaa", niin varsin varteenotettava.