Vastaus

Vaari
Liittynyt22.3.2005
Viestejä3331

Ensivaikutelman merkityksellisyydelle on kenties juurensa evoluutiossa. En tiedä. Voi olla, että nopeasti tuntemattomien vaarallisuuden tai vaarattomuuden tunnistaneet jäivät henkiin jatkamaan geenistöä, joka nyt harhauttaa helposti. Ensivaikutelmasta on työlästä päästä eroon. Näin julisteen, jossa muistutettiin asiakaspalvelupisteen työntekijöitä siitä, että heillä on kohta viimeinen tilaisuus korjata tuottamaansa ensivaikutelmaa firmasta.

Ensivaikutelma ja ennakkoluulo juontuvat toisiinsa. Ennakkoluulo on kulkee ensivaikutelman edellä, lukitsee arvion ihmisestä ennen kuin sitä on edes tavannut. Siihen kun vielä sekoitat ennakkoluulon kokonaista ihmisryhmää kohtaan, mökelletään jo Halla-Ahon viitoittamalla kambrikautisella elekielellä. On rikollista vahvistaa ihmisissä valmiina olevaa ennakkoluuloisuutta, ellei satu olemaan vielä paviaanina paviaanien keskuudessa. 

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)