Vastaus

Japetus
Liittynyt20.6.2009
Viestejä11399
aggris aggris

Minusta tuntuu, että jussipussi on oikeassa. Mindfulnessin ja muiden tekniikoiden perimmäisenä tarkoituksena voisi pitää niiden suuria geneettisiä, geenien toimintaa muuttavia vaikutuksia. Monet sadat geenit alkavat harjoituksen myötä tuottamaan uusia, enemmän terveyttä edistäviä proteiinilaatuja

http://www.google.fi/#q=meditation+genes+proteins

Itsen olisin ollut ikionnellinen, jos olisin meditoimalla kyennyt kohentamaan yhteiskunnallista toimintatasoani. Kun pidän yhteiskuntamuotoja lähinnä väistämättöminä itseorganisaatiotiloina, en myöskään koe niissä selviytymistä negatiivisena asiana (ehkä näköalani on sitten suppea..).

Mindfulnessille ja vastaaville (muuten harras rukoilu mukaanluettuna; kannattaa muistaa Muhammad Alia!), jotka parantavat elimistön geneettistä tilaa, vastakkainen ilmiö on itsekäs huvittelu, joka huonontaa monen geenin tuottamien proteiinien laatua. Sen sijaan kimpassa tapahtuva altruistinen auttamistyö taas parantaa monen geenin tuottamia proteiineja

Ihanko taas näin? Voisitko kenties hieman valottaa, missä näitä proteiinien laatua huonontavia itsekkyysvaikutuksia ja sitä parantavaa kimppakivaa on oikein havaittu?

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen himokkaana: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"