Seuraa 
Viestejä45973

Olisiko niin, että aina kun ihmiseen lisätään keinotekoisia osia, ihminen menettää jotain inhimillistä. Tekniikan kehittyessä käden voi korvata cyber käsi, jalan... jne. Lopuksi jopa aivot ovat korvattavissa oleva osa paljon tehokkaampiin. Eipä siinä mitään voi olla utopiaa tai ei, mutta näin aikaansaadaan se paljon puhuttu tietoinen tietokone. Tosin aikaa voi vierähtää jokunen sata vuotta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (12)

Niin eihän korvaus aivojen tulevaisuudessa tarvitse olla tehokkaampia nyky aivoihin verrattuna, vaan joihinkin asioihin tehokkaampia esimerkiksi 3-4 asiaan. Miettikääpä esimerkiksi paperikoneen hoitajalle valmiiksi räätälöityjä aivoja. Pretty cool!

Miksi niitä koko aivoja vaihtamaan, jos paperikonetta vaihteeksi joku haluaa testata niin asennetaan ohjelmistot vaan aivo-kone moduuliin ja siitä vaan sitte tekemää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mulle ainakin kelpaisi implantti, joka hoitaisi työt mun puolesta niin että tietoisuuden vois kytkeä pois käytöstä siksi aikaa. Aina työpäivän jälkeen vaan "heräisi" virkistyneenä ja autuaan tietämättömänä edellisen 8 tunnin tapahtumista.

Melkein sama asia olisi laittaa robotti hommiin. No paljon kalliimmaksi se kyllä tulisi.

Edit: Vai tulisko sittenkään kun robotti ei palkkaa tarvitse

Olisiko niin, että aina kun ihmiseen lisätään keinotekoisia osia, ihminen menettää jotain inhimillistä.

Riippuu siitä mikä on inhimillistä? Sekö että raajat ovat lihaa? Tässäpä kysymys: mikä ihmiskehossa on niin korvaamatonta, että sillä voisi sanoa olevan itseisarvoa?
Voitko esimerkiksi kutsua raajansa onnettomuudessa menettänyttä epäinhimilliseksi, jos hänellä on niiden tilalla proteesit, jotka eivät selvästikään ole olleet hänen osiaan syntymästä saakka?

Mikäli olisi mahdollista tehdä aivot, jotka ovat räätälöidyt paperikoneen hoitamiseen, niin miksi niitä ei voisi asentaa suoraan paperikoneeseen?

Aikaskaalakin heittää hieman. Kyberneettisen raajan prototyyppi on jo kehitteillä, mutta sitä ennen mieleen tulee muutamia muita asiaankuuluvia innovaatioita:

Tekonivelet, joiden avulla vanha ukkinikin kävelee. Muutama vuosikymmen sitten hän olisi viettänyt loppuikänsä pyörätuolissa polvien hajottua.

kuuloimplanteilla on korvattu sisäkorvan vaurioituneita osia jo vuosia.

Sydämentahdistajat eivät ole enää aikoihin olleet uusi juttu, olen lukenut myös jonkinlaisesta hermostoon liitettävästä "tahdistajasta", joka hillitsee epileptisiä kohtauksia

...ja onhan niitä keinosydämiäkin jo siirretty onnistuneesti ihmisiin (vaikkakin kyseessä on toistaiseksi tilapäinen apu ennen varsinaista elinsiirtoa).

Varmasti on muitakin, mutta noista luulisin kaikilla olevan tietoa. Teknologia jonkinlaiseen kyborgisaatioon (anteeksi sanahirviö) saattaa hyvinkin olla jo olemassa, mutta se ei vain ole yleistynyt vielä. Itse uskoisin, että se alkaa näkyä jo seuraavan 20-30 vuoden aikana.

Se mitä tämä teknologia ei varmaankaan tuo tullessaan ovat elokuvista tutut kone/ihmiset jotka ovat tiukassa kontrollissa ja tilaisuuden tullen aiheuttavat tuhoa ja hävitystä. Itse uskoisin että, kyborgit näyttävät ensi alkuun isovanhemmiltamme ja vanhemmiltamme, jotka saavat lääketieteeltä avun vaivoihinsa. Ei kukaan (vielä toistaiseksi) hanki implantteja ryhtyäkseen kyborgiksi, vaan parantaakseen terveyttään ja elämänlaatuaan. Ihmisen ja koneen täydelliseen sulautumiseen lienee aikaa kauemman, mutta ihan mahdollista sekin saattaa jonain päivänä olla.

Valitettavasti tätäkin asiaa käsitellään tunteenomaisesti eikä sen mahdollisuuksia pohdita vakavasti. Kyllä minä ainakin keksisin parannettavaa oman kehoni toiminnassa. Yritän pitää tätä luomurotiskoa käynnissä niin kauan, että saan paremman. En ole kovin pettynyt jos en saakaan, koska hyväksi onnekseni tämän luomukulkupelin kunnossapitäminen parantaa sekin elämänlaatua.

No totta hemmetissä inhimillisyys kärsii aina kun ns. luonnollisia ominaisuuksia muokataan. Vai olisiko positroni aivoinen hobitti aivan inhimillinen...

Ei kai kyborgiosat inhimillisyyttä vähennä. Ihmisyytemme on aivoissa ja jos aivoille ei tehdä mitään niin ihminen on ihan yhtä ihminen vaikka kaikki muut osat olisivat kyborgisia. Kyborgejahan riittää keskuudessamme. Tiukan määritelmän mukaan jo silmälasit tekevät ihmisestä kyborgin, viimeistään keinonivelet sen tekevät kuitenkin.

Itse ottaisin mielelläni heikon selkäni tilalle kyborgitekniikkaa, mikäli sellaista olisi tarjolla. Samoin heikkoa muistiani paikkaisin aivoihin liitettävällä kiintolevyllä tai vastaavalla.

Ilmeisesti ei olla kauhean kaukana siitä, että keinotekoiset osat olisivat parempia kuin alkuperäiset. Kunhan saadaan vain hermoyhteys aivoihin pelaamaan täysillä niin mikään ei estä tekemästä esimerkiksi epäinhimillisen vahvoja kyborgi käsiä tai jalkoja. Koskahan olympialaisissa nähdään kyborgi satasen sileällä? Koska paraolympialaisten ennätykset ohittavat "terveiden" tulokset? Ei ehkä ihan heti, mutta puhutaan vain kymmenistä vuosista. Voisin veikata, että tuossa 2025 suunnilleen tekokädet ja jalat ovat aitoja parempia, tai ainakin vahvempia.

Metsään menee, jos väität, että ihminen voisi olla inhimillinen vain, jos hänellä on tallella ne osat jotka sai syntyessään. Inhimillisyys on kuitenkin enemmän tekoja kuin tekijän ominaisuuksia. Eivätkö Disneyn koskettavat animaatiot ole opettaneet sinulle mitään?
Adolf Hitler ei ollut kyborgi, Josef Mengele ei ollut kyborgi myös Jack Kevorkian on ihminen, ilmeisesti varsin miellyttävä ja humaani sellainen, vaikka onkin mediassa saanut liikanimen Dr. Death. Charlie Manson ei ole muunnellut kehonsa alkuperäistä kokoonpanoa. Jeffrey Dahmerilla ei tainnut olla edes silmälaseja. He ovat määritelmäsi mukaan inhimillisiä ja samoin on jokainen psykopaatti ja väkivaltanarkkari, joka ei vain ole muunnellut kehoaan.
Itsepä menisin väittämään että inhimillisyys on osa suurempaa sosiaalista kokonaisuutta. Se ei katoa yksilöstä, vaikka hänen tietoisuutensa siirrettäisiin kokonaan tietokoneen muistiin, koska silloinkin hänen vanhempansa, sisaruksensa, ystävänsä ja muut rakkaat ihmiset ovat ainakin olleet ihmisiä, jolloin hänen tietoisuutensa on rakentunut inhimilliseksi ja humaaniksi.

Kyllähän nuo nykyisetkin proteesit jo melkoisia vietereitä ovat. Niistä tulee kyllä hienoja, kun säätömahdollisuudet paranevat ja urheilija saa apuvälineeseensä yhtä hyvän tuntuman kuin luonnolliseen raajaan. Mikä tietysti parantaa askelen tarkkuutta ja ponnistuksen ajoitusta.

http://www.esa.int/esaCP/SEMQR9ADFZD_Improving_1.html

Se että meillä on tulevaisuudessa mahdollisuus muokata evoluution synnyttämää ihmisyyttä herättää väistämättä kysymyksen mikä on inhimillistä ja mikä tekee ihmisestä ihmisen. Asiaa on mietitty ennenkin, mutta luulisin, että pikkuhiljaa muutkin kuin filosofit ja psykologit alkavat ymmärtää kysymyksen tärkeyden ja lopettavat turhanpäiväisen kailottamisen inhimillisyyden ja ihmisyyden itseisarvoista, kun tajuavat etteivät edes tiedä mitä heidän jalustalle nostamansa käsitteet todella tarkoittavat.

Inhimillisyyttä on hieno peräänkuuluttaa, koska seurassa jossa muutkaan eivät tiedä mitä se tarkoittaa, on helppo saada kannatusta sen loukkaamattomuuden puolustamiselle. Yhtä järkevää olisi perustaa kansanliike lentäjiä vastaan, koska he rikkovat painovoiman lakia toistuvasti ja tarkoituksella.

A. Mukunen
Mulle ainakin kelpaisi implantti, joka hoitaisi työt mun puolesta niin että tietoisuuden vois kytkeä pois käytöstä siksi aikaa. Aina työpäivän jälkeen vaan "heräisi" virkistyneenä ja autuaan tietämättömänä edellisen 8 tunnin tapahtumista.
Kannattaa mielummin ottaa pankista lainaa ja rakennuttaa 10 ihmiskonetta ilman tietoisuutta ja laittaa ne puolestaan tekemään töitä ja ottaa palkat ittelleen.

Karpov

Ilmeisesti ei olla kauhean kaukana siitä, että keinotekoiset osat olisivat parempia kuin alkuperäiset. Kunhan saadaan vain hermoyhteys aivoihin pelaamaan täysillä niin mikään ei estä tekemästä esimerkiksi epäinhimillisen vahvoja kyborgi käsiä tai jalkoja. Koskahan olympialaisissa nähdään kyborgi satasen sileällä? Koska paraolympialaisten ennätykset ohittavat "terveiden" tulokset? Ei ehkä ihan heti, mutta puhutaan vain kymmenistä vuosista. Voisin veikata, että tuossa 2025 suunnilleen tekokädet ja jalat ovat aitoja parempia, tai ainakin vahvempia.

Mutta mistä energia sille 60 kilometriä tunnissa juoksevalle hirmulle?

Ihmisen elimistö ei pysty autonomisesti tuottamaan tarvittavaa tehoa kuin hetkellisesti, joten tarvitaan ulkopuolinen energianlähde kuten jalkoihin tankattavaa dieseliä tai muuta vastaavaa. Siinä vaiheessa onkin jo aika sama ostaa se mopo. Tai sitten korvataan sydän kunnon pumpulla ja suonet hiilikuituputkilla jotta saadaan tarpeeksi virtausta niihin keinotekoisiin lihaksiin. Rasvaa palaa kilo tunnissa.

Venäläiset ovat muuten jo tehneet dieselillä kulkevat seitsemän peninkulman saappaat. Äijä juoksi sillä kuorma-auton rinnalla kun katselin videota jostain netin syövereistä. Idea on simppeli: alaspolkaisulla puristetaan ilmaa ja kun jalka lähtee ylös niin ruiskautetaan löpöä sekaan.

Oma rajoituksensa syntyy myös siitä mitä ihmisen rakenteella voidaan tehdä. Jalat heiluvat korkeintaan tiettyä vauhtia ennen kuin lonkkanivelet irtautuvat kuopistaan ja polvet kääntyvät nurin kiihtyvyysvoimista.

Tonnin nostavat kädet vääntävät selkärangan rusetille ennenkuin maasta irtoaa puoltakaan. Sen takia voimanostajat pitävät yllä paksuja vöitä ja todella kireitä paitoja jotka tukevat selkää ja vatsaa.

Minä muuten nostin eilen maasta 500 kiloa painavan kiven. Käytin tosin siihen apuna monen metrin vipuvartta. Nosto oli hauisvoimillakin helppo homma, mutta siirtelyyn tarvittiin jo puutarhatraktori ja toinen mies avuksi.

Mutta mistä energia sille 60 kilometriä tunnissa juoksevalle hirmulle?
No etkö sä terminaattoreita ole kattonut. Tietysti hypertehokkaasta ydinparistosta josta tulee sellanen sairas räjähdys kun se menee rikki :lol:

Nojoo, mutta uskoisin kyllä että akkuteknologia kehittyy tässä muun teknologian ohella...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat