Seuraa 
Viestejä45973

Tuossa "miten suhtaudut huumeidenkäyttäjään" oli aika asenteelliset vaihtoehdot, joten ajattelin lisätä pari.

Lisäksi mielestäni huumeet ja huumeiden käyttäjät tulisi käsitellä erikseen. Mielestäni ei ole mitään syytä lisätä jonkin huumeen ominaisuudeksi käyttäjän arvaamattomuutta tai jonkin käyttäjän ominaisuudeksi huumeiden aiheuttamaa kokonaisvaltaista kurjuutta.

Negatiiviset mielikuvat eivät ehkä ole aivan tuulesta temmattuja, mutta yhteiskunnan narkofobinen ilmapiiri ei taatusti tue ongelmakäyttäjien sopeutumista takaisin yhteiskuntaan, mikäli he joskus onnistuvat selvittämään asiansa. Pelotteleva valistus luo osaltaan huumeiden käyttöön liittyviä sosiaalisia ongelmia, koska ihmiset eivät ota entisiä narkomaaneja töihin, eivät vuokraa asuntoja, eivätkä ylipäätään luota ihmiseen, joka on joutunut taistelemaan itsensä kanssa kauan saadakseen elämänsä edes jonkinlaiseen järjestykseen. Ainut yhteisö, mihin narkkari sopii, on muiden narkkareitten välinen ja löyhästi rakentunut, mistä seuraa paluu vanhoille tavoille.

Narkkari ei ole aiheuttanut kaikkia ongelmiaan itse, vaikka varmasti osasyyllinen onkin. Enkä sano, etteikö narkkarin pitäisi kantaa vastuuta teoistaan, mutta ehdotan kainosti, että yhteiskunta ja sen normaalit ihmiset tulisivat puolitiehen vastaan ja antaisivat narkkariparan parantua.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (9)

Neutraali suhtautuminen asiaan on joko hyvin vaikeaa, täysin mahdotonta tai antaa keskustelijasta skitsofrenisen kuvan. Jälkimmäisen olen itsekin joutunut kokemaan.

Jokaista yhteiskunnan auttamaa alkoholistia ja narkkaria kohtaan jää apua vaille moninkertainen määrä syrjäytyneitä. Jos vanhalta kansalta kysyttäisiin, ei apua heruisi edes sille murto-osalle. Omapahan on ongelmansa, mokomat juopot ja nistit. Uskonkin yhteiskunnan muuttuvan solidaarisempaan suuntaan ikärakenteen muuttuessa. Suuret, vanhat ja vanhoilliset ikäluokat, joiden ainoa kosketuspinta yhteisölliseen tukemiseen on esihistoriallinen ay-liike, tekevät lopulta tilaa anteeksiantavammille ja suvaitsevaisemmille sukupolville.

Alkoholismi nähdään mielestäni nykyään edelleen lievempänä ongelmana kuin narkomania, vaikka aivan samasta asiasta on kyse. Tämä ongelma vaatisi enemmän tiedostamista. Tarinoita parantuneista juopoista joista tuli tehtaan malliduunareita on lukemattomia. Narkkareista ei perimätieto kerro muuta kuin sen, että lasten leikkitelineiden varjoissa ne aina käyvät piikittämässä yöaikaan.

Kuka tahansa huumeidenkäyttäjien ja alkkisten parissa työtään tekevä voi varmasti todistaa, että resursseja ei ole tarpeeksi. Jos et pääse hoitoon, niin mihinkäs menet? No piikille, totta kai. Yhteiskunta täysin tiedostaen kääntää selkäänsä niille, jotka apua tarvitsevat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sopiiko kysyä mitä pelkäät? Eivät huumeet itsestään tee lapsellesi yhtään mitään.

On hyvin todennäköistä, että myöskään huumeita käyttävät ihmiset eivät tee lapsellesi mitään, vaikka peloissasi niin saatat uskoakin. Suurempia uhkia lapsesi terveydelle ovat todennäköisesti autot, kulkutaudit, koulukiusaaminen, tapaturmat, sydänsurut, työpaineet, lainanlyhennys, ikäsairaudet pettäminen ja yksinäinen vanhuus.

Se taas on hyvin epätodennäköistä, että pelkosi estäisi lapsellesi tapahtumasta mitään.

Toivottavasti pelkosi lievittyi, pelkääminen ei ole mukavaa.

Taas kerran niputetaan kaikki huumeet samaan kastiin. Heroiini, ekstaasi tai amfetamiini ja muut vastaavat kovat huumausaineet ovat vähän eri asia kuin kannabis.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Asimov
Taas kerran niputetaan kaikki huumeet samaan kastiin. Heroiini, ekstaasi tai amfetamiini ja muut vastaavat kovat huumausaineet ovat vähän eri asia kuin kannabis.

Tämä on siltä pohjalta mitä yhteiskunnassa ajatellaa, eli propagandalla niputetaan kaikki samaan kastiin.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Sitten monesti unnohdetaan syyt miksi niitä jotku käyttävät.

Esim puhutaan että huumeet aloittavat mielenterveyshäiriöt, mutta ei kerrota sitä että mielenterveyshäiriöt aloittavat huumeiden käytön.

Media taas jauhaa tälläistä, siinä samalla leimataan kaikki terveet mielenterveyshäiriöisetkin narkomaaniksi.

Minulla on kokemuksia itsekin tuosta asiasta.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Balthasar
Terve mielenterveyshäiriöinen? Mikä se on?

Sellainen ihminen joka pystyy itse itsensä parantamaan oireista ja eikä ole haitaksi muille eikä itselle.

Korkein saa ja hakee pientä terapiaa vaivoihin. Tervettä mielenterveysongelmaista ei ole.

Tämä oli vähän oma termi

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat