Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus MTV3:n nettisivuilta 10.5.2005

"Hursti tuli tunnetuksi erityisesti kodittomille järjestämistään joulu-, juhannus- ja itsenäisyyspäiväjuhlista.

Kuuluisa kodittomien ja vähäosaisten auttaja Veikko Hursti on kuollut. Hursti kuoli sairaskohtaukseen kotonaan Helsingin Herttoniemessä viime yönä. Hän oli 80-vuotias.

Sosilaalineuvos Veikko Hursti tuli tunnetuksi erityisesti kodittomille järjestämistään joulu-, juhannus- ja itsenäisyyspäiväjuhlista. Hursti järjesti myös erilaisia keräyksiä ja ruokalahjoituksia.

Veikko Hursti syntyi seitsenlapsiseen perheeseen. Hänen isänsä oli metodistipappi ja äitinsä, matematiikan opettaja ja kirjanpitäjä, oli hurskas uskovainen.

Hursti aloitti mainosuralla taitelijana, mutta hänen lupaavasti alkanut uransa keskeytyi talvisotaan, kun Hursti ilmoittautui Suojeluskuntapoikiin. Jatkosotaan hän meni vapaaehtoisena ja osallistui siihen kaksi vuotta.

Sodan jälkeen Hurstin elämä jatkui mainospiirtäjänä ja taitelijana, laulajana ja sirkustaiteilijana. Vuonna 1949 solmitun avioliiton jälkeen hän jätti sirkusuran. Uskonnollisen herätyksen hän sai perhettä kohdanneiden kovien koettelemusten jälkeen - perhe menetti asuntonsa ja lapset joutuivat väliaikaisesti lastenkotiin.

Veikko Hursti päätti omistautua vähäosaisten auttamiseen ensin lähestymällä rappioalkoholisteja, joita hän muun muassa jouluisin vei aluksi kotiinsa, kylvetti ruokki ja vaatetti. Toiminta laajeni sen jälkeen Helsingin messuhallin joulujuhlien järjestämiseen ja ruoan ja vaatteiden jakeluun eri puolilla Helsinkiä ja keräyksiin vähäosaisten auttamiseksi.

Hurstille myönnettiin vuonna 1995 kultainen Helsinki-mitali. Vuonna 1993 hänet valittiin Vuoden uusmaalaiseksi, ja yleisöäänestyksissä hänet on valittu muun muassa vuoden helsinkiläiseksi ja vuoden stadilaiseksi. Vuonna 1986 presidentti Mauno Koivisto myönsi Veikko ja Lahja Hurstille Pro Benignitate Humana -mitalin inhimillisestä auliudesta sekä pitkäaikaisesta lähimmäisen auttamis- ja laupeudentyöstä.

(MTV3-STT)"

Mitenkähän Hurstin jättämät saappaat meinataan täyttää? Taitaa olla Helsingin päättäjille mahdoton tehtävä...

EDIT:

[size=150:mjjqok2r]IM MEMORIAM[/size:mjjqok2r]

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Kale
Mitenkähän Hurstin jättämät saappaat meinataan täyttää? Taitaa olla Helsingin päättäjille mahdoton tehtävä...

En usko että mitenkään. Hurstilla kai oli joku järjestö. mikä jatkaa tuota työtä. Hursti ei kuitenkaan ollut mikään virallinen tai kaupungin hommissa vaan ihan vapaaehtoisestti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lämmin muisto Veikosta jää. Luulen että ne joita hän auttoi tulevat muistamaan Veikkoa hautajaisissa.

Semmoista filantropiaa eli lievittämistähän se Hurstinkin toiminta oli. Se oli
hänelle itselleen myös tie siitä asemasta, johon oli vajoamassa. Hän lie saanut voimaa toisten hädän lievittämisestä. - Vastenmielinenkin piirre
hänne toiminnassaan oli kirkkouskovaisuutta huomattavastikin suurempi uskonnollisuus. Oikeastaan hänen toimintansa paljon muistutti Pelastusarmeijan vastaavaa, tai uskonnon osalta ohittikin.

Syntynyt jo 1924, siis 80-vuotias. Osoittaa melkoista kestävyyttä hoitaa
toimiaan ihqan viime jouluunkin asti. Kyllähän sitä tässä 65 vuoden iässä on suht. helppoa olla jopa sankari. Mitähän sitä on tuon ikäisenä.
Tunustus siis pitkään jaksaneelle ihmiselle. Ja tuosta lievittämisestä siis tuli hänen njaksamisvoimasa, sisuksikin sitä sanotaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat