Seuraa 
Viestejä45973

Kuten jo kerroin jo asteroidi-riskissä, meitä uhkaa asteroidit. Olemme kuin köyteen sidotut leobardin kynsissä verrattuna niihin.
Lisäksi joku päivä sitten tuli elokuva Tuntematon uhka, jossa virus uhkasi tuhota ihmiskunnan (tosiasiassa pelkän pikkukaupungin), sekin voi olla mahdollinen jos niitä antibiooteille, rokotuksille ja muille aineille immuunit bakteerit ja viirukset syntyvät. Ja tietysti niiden pitää olla tappavat. Elokuvassa todistettiin, että ne ei ole kuitenkaan suuri vaara, jos onnistutaan eristää virus täydellisesti yhteen tai pariin (pikku)kaupunkiin tai kylään.
Kolmas vaara ollaan me ja atomipommimme. Atomipommeja on monta sataa, ehkä jopa tuhansia. Niillä voi tuhota monta kaupunkia. Jos onnistutaan räjäyttää kaikki samaan aikaan mahdollisimman suurelle alueelle, koko maanpinta varmaan peittyisi yhdestä räjähdyksestä.
Neljäs uhka on alienit. Hei haloo, vaikka aikuiset sanoisi mitä, niitä on olemassa ja jotkut lajit voi olla hyvinkin agressiivisia. Hyökkäystä voi odottaa 10000000000000000000000000000000000000000000000 vuoden päästä. Ehkä luku oli liioiteltu, mutta hyökkäystä ei tarvitse silti odottaa lähiajoiksi. Lisäksi voimme olettaa että huomattava osa, ehkä 40 tai enemmän prosenttia alieneista ei ole agressiivisia vaan haluavat käydä kauppaa ja elää rauhassa. Toiseksi kaikki ei välttämättä ole niin kehittyneitä, että pääsisivät maapallolle asti, vaan me ehdimme heille kotiin käymään ennen kuin he edes pääsevät lentokoneilla ilmaan.
Viides vaihtoehto on dadadaa ilmasto. Ilmasto lämpenee. Voi olla että meidän takia liikaakin jolloin vesi käy vähiin. Samalla otsoniaukko laajenee, mikäli lämpeneminen aiheutuu meidän takia, ja saamme liikaa ultraviolettisäteilyä. Ilmasto jäähtyy maan jäähtyessä, kunnes Aurinko laajenee ja maapallo kuivuu tyhjiin.
Aurinko laajenee siis punaiseksi jättiläiseksi kunnes romahtaa supernovana. Joku on ehdottanut hypernovaakin, mutta on todistettu siihen sopivien tähtien olevan liian kaukana uhatakseen meitä.
Huonosti voi kuitenkin käydä jos mustia aukkoja syntyy enemmän linnunrataan ja ne yhtyvät jättiläiseksi, joka imaisee meidät . Odotettavissa alienien tavoin kaukana tulevaisuudessa, ehkä ei koskaan.
Kuudes voi olla tupakka.Tupakantumpit on todistettu tuhoavan siittiöitä. Ehkä tuhoudumme lisääntymiskyvyttöminä.
Seitsemäs ehdokas on tulivuori. Yellowstonen kansallispuisto on todellisudessa suuren suuri tulivuori joka on uinunut kauan, mutta on heräämässä. Se ei voi tuhota ihmisiä laavaan, mutta samalla se syöksee tonneja ja taas tonneja tuhkaa, joka voi pimentää auringon ja maanviljely muuttuu mahdottomaksi ilmaston kylmenemisen takia.

Mikä on siis ihmiselle suurin uhka? Luultavasti me itse, joka lämmitämme ilmaston, käytämme tupakkaa ja rakennamme atomipommeja.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äänestyksen vaihtoehdoista puuttuu "Ei mikään mainituista"

Vain todella ison asteroidin törmäys lopettaisi koko ihmiskunnan ja
jos sekin tapahtuu vaikkapa vain sadan vuoden päästä, elinkelpoinen
populaatio pääsee pakoon ja aloittaa uudelleen muualla tai täällä
Maan jäähdyttyä

Aika heikkoja olivat vaihtoehdot. Meitä on kuitenkin niin paljon ja olemme aika sopeutuvaisia, joten pitäisi olla useamman katastrofin summa joka saisi kaikki hengiltä. Pöpöjä vastaan löytyy kuitenkin aina joku resistenssin omaava ja mitä isompiin ydin -tai meteorikatastrofeihin tulee, niin aina varmastikin löytyy ihmisryhmä joka on tarpeeksi syrjäisellä seudulla tai tarpeeksi paljon maan alla. Toki laajamittainen biologisten ja kemiallisten aseiden käyttö ydinsodan yhteydessä saattaisi jo saadakin melkoisen mukavasti porukkaa hengiltä, mutta tuskin siltikään kaikkia. Ihmisen selviämiseksi lajina ei kuitenkaan tarvittaisi kovinkaan isoa hengissä selvinnyttä alkupopulaatiota.
Ennemminkin uskoisin, että evoluutio puree ihmiseenkin ja kehitymme vähitellen uudeksi lajiksi joka ei enää lopulta olisi lisääntymiskykyinen nykyihmisen kanssa, ja sitä kautta nykyihmistä ei enää periaatteessa olisi.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Näinhän on tapahtunut kaikille tuntemiemme aikojen alusta eläneille lajeille, joista vain harvat tosin tunnemme edes fossiilien tai muiden säilyneiden jäännösten perusteella. Evoluutio johtaa lopulta meidänkin lajimme muuttumiseen niin, ettei sitä enää Homo sapiens -lajiksi tunnista, kuten BR3K-nimimerkki jo ilmaisi tässä ketjussa.
Millainen on meitä seuraava maapallon valtiaslaji? Ehkä täällä ehtii kehittyä luomaan, tuhoamaan ja laajalti kommunikoimaan pystyvä ei-inhimillinen sivilisaatio tai useampiakin, ennen kuin planeettamme tuhoutuu Auringossa tapahtuvien elinkaarimuutosten takia.

Piru Naiseksi
Millainen on meitä seuraava maapallon valtiaslaji? Ehkä täällä ehtii kehittyä luomaan, tuhoamaan ja laajalti kommunikoimaan pystyvä ei-inhimillinen sivilisaatio tai useampiakin, ennen kuin planeettamme tuhoutuu Auringossa tapahtuvien elinkaarimuutosten takia.

Tuo onkin sinällään aikas mielenkiintoinen spekulaation aihe: Toisaalta nykyihmisen tolkuton väkivaltaisuus ajaa teknistä ja tieteellistä kehittymistä eteenpäin, mutta toisaalta tekninen kehitys kuluttaa pirusti luonnonvaroja. Tasapainottuuko tilanne siihen, että jossain välissä saadaan kunnon joukkotuho aikaiseksi ja aloitetaan puhtaalta pöydältä vai sitten pehmeään muutokseen, jossa opitaan vähitellen elämään ihmisiksi? Ensimmäisessä tilanteessa hyvin opportunistiluonteiset yksilöt pärjäisivät paremmin, kun taas jälkimmäisessä tilanteessa sosiaalisesti osaavat yksilöt olisivat vahvemmilla.
Mitäpä veikkaatte? Paljonko on nykyihmisen tasoisen lajikkeen elämänkaari? Miljoona vuotta? Satatuhatta? Tuleeko "tilanteen nollaus" joka kerta, kun asetekniikka saadaan tarpeeksi pitkälle?

Oma veikkaukseni on, että seuraava "ihmislaji" muodostuu keinotekoisesti geneettisesti parannelluista ihmisistä, jotka ovat menettäneet lisääntymiskykynsä muuntelemattomien ihmisten kanssa. Jonkun sataa vuotta tuohon varmaankin vielä kulunee. Veikkaisin, että jos tekniikka olisi mahdollista, aina löytyisi vanhempia jotka haluaisivat tehdä "pikku-Jussista / Liisasta" yli-ihmisen.

Vierailija

Ihmiskunnan tuhoaa ympäristön tilan radikaali heikkeneminen monen eri tekijän vaikutuksesta.

Sitten joskus kun ihmiskunta "tuhoutuu", se tulee johtumaan vain yhdestä ainoasta tekijästä ja se on paineen vaihtelu.

Kaikki perustuu paineen vaihteluun ja näin loppukin tulee perustumaan paineen vaihteluun.

Myös uusi alku perustuu paineen vaihteluun tilassa joka ei laajene tai kaareudu.

Savor

;):)

"ICWD" kirjoitti:
Ihminen tappaa ihmiskunnan. Joku hullu vie vielä joskus kaikki mukanaan.

Yhdyn mielipiteeseen. Ihminen tekee niin paljon muutoksia maapallolla, että ihmettelen hyvin paljon jos ihminen ei sitten lopulta myöskään tuhoa tätä planeettaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat