Seuraa 
Viestejä45973

sssssss

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (17)

Ehkäpä ruotsalaiset ovat ajatelleet, että jos tulee uusi aalto sopivasti, niin päästään lopuistakin omaisista eroon.

Anteeksi, tämä oli asiaton. Häpeän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enpä näin äkkiseltään osaa sanoa muita seurauksia ilmaisista seuramatkoista kuin jonninmoisen loven valtion lompakossa. Miksi? Miksi ihmeessä? Ensin potentiaaliset seksirikolliset saavat kunniahautajaiset ja sen jälkeen heidän perheensäkin vielä lennätetään olemaan jouten verorahoilla. Jos Suomessa olisi moiseen ryhdytty niin barrikaadeilla jo olisin.

A. Ankka
Enpä näin äkkiseltään osaa sanoa muita seurauksia ilmaisista seuramatkoista kuin jonninmoisen loven valtion lompakossa. Miksi? Miksi ihmeessä? Ensin potentiaaliset seksirikolliset saavat kunniahautajaiset ja sen jälkeen heidän perheensäkin vielä lennätetään olemaan jouten verorahoilla. Jos Suomessa olisi moiseen ryhdytty niin barrikaadeilla jo olisin.

Parempi tuokin kuin se jollain nettisivulla esitelty "tsunamihuvipuisto", jonka joku paikallinen liikemies olisi halunnut rakentaa jonnekin onnettomuusalueen lähistölle. Siellä olisi sitten tarkoitus "uskomattoman todentuntuisella" simulaatiolla "varoittaa matkailijoita Tsunamin vaaroista". Vaiko saada suuri voitto ja samalla mahdolliseseti loukata tapahtumassa kuolleiden läheisiä tai paikalla oikeasti olleita? Tuohon ei tainnut perustaja ottaa kantaa ollenkaan. Linkin olen mennyt jo hukkaamaan, lisään sen tänne jos jostain löydän.

Tämä tsunami-tragedian puinti julkisuudessa on saanut omituisia piirteitä. (En tarkoita tätä aihetta tässä palstalla, vaan mediassa.)

Kollektiivisen surun käsite on minulle vieras ja yhtä vieras on tämä länsimaisten uhrien eriytyinen esiinnostaminen. Tällä on myyty paljon lehtiä.

Enkä tällä tarkoita väheksyä kenenkään surua omaisistaan.

Kuolema on aina kuolema, olkoon se sitten yksinäisen vanhuksen asunnossaan kohtaama tai tällainen massatapahtuma. Tänään on monta maailman lasta kuollut nälkään. Täytyy katsoa, onko se huomioitu päivän lehtien otsikoissa.

Enkä kyllä käsitä, miten valtio olisi vastuussa kansalaistensa turistimatkoilla sattuneista kuolemista tai sitä, että sillä olisi jokin velvoite kustantaa omaisia samoille seuduille suremaan.

Tjaa, ehkä uhkien minimoimiseksi valtion täytyy järjestää jokaiselle turistille pari turvamiestä mukaan, joista toinen on saanut lääketieteellisen koulutuksen ja toinen on lähitaistelua taitava juristi.:)

Jos joku perheenjäsenesi olisi kuollut Thaimaassa, niin matkustaisitko sinne ensimmäisenä mielessäsi, että jess! rusketun ja ostan halpoja vaatteita? Vai oliskohan sittenkin niin, että haluaisit vierailla tuhopaikoilla, tuijottaa rantaviivaa ja miettiä, mitkä ovat olleet omaisesi viimeiset näkymät? Ei tuossa nyt varmaan mistään turistimatkailusta ole kyse. Siihen en ota kantaa, tulisiko valtion hyväntahdon eleenä kustantaa matkat vai ei.

Ihmisillä taitaa olla aika eritasoinen sitoutumisaste erilaisiin ihmisryhmiin.

Vahvin sitos kohdistuu perheeseen, jatkuu sukuun (ellei koe olevansa se musta lammas) ja muuhun suurempaan sidosryhmään, joka voi olla työ-yhteisö, kylä-yhteisö, keskustelupalsta:) jne. Tästä tullaan murrealueeseen tai vastaavaan. (Stadi on tällainen alue. Suomenruotsalaiset on varmaan samanlainen.) Seuraava on isänmaa. Siitä se jatkuu eurooppalaisuutena eli samanlaisena kulttuuriympäristönä ja kaukana jossakin on rinkkaselkäinen maailmankansalaisuus.

Tästä on paljon poikkeuksiakin; monien sukujen mustat lampaat ovat paljastuneet täysin valkoisiksi karitsoiksi esim. kehitysmaa-avun saralla. En minä.

Näin pääsi taas käymään, että tsunami vei median huomion.Tsunamin aaltoihin kuoli noin 300 000 ihmistä, mikä on suuri määrä ihmisiä ja en väheksy ollenkaan omaisten surua, mutta mihin media on unohtanut TODELLISET kriisit. Kongossa on kuollut/tapettu noin 4 000 000 ihmistä sodan varjolla. Mihin media on unohtanut edellä mainitun?Asia ei mene sinne maton alle vaikka kuinka potkii, mutta kuka on edes kuullut sodista kongossa, mutta valtioiden johto ei ota asiaa vakavasti.
Yhdysvaltoihin suuntaunut terroriteko aloitti terrorismin vastaisen sodan, joka on saanut medioissa valtavasti huomiota. Tai entä sota Irakin kanssa! Kunpa valtioiden johto ottaisi asiakseen myöskin asiat, jotka eivät median piiriin mahdu.
Asiat, joihin voitaisiin vaikuttaa tuntuvat mitättömiltä!!! Miksei mikään valtio ole lähettänyt apua esim. Kongoon, kun taas Irakiin lähti monet valtiot monin sotilain, mutta miksi?
Media vaikuttaa mielestäni liikaa maailmalla tärkeisiin asioihin!
4 000 000-300 000= 3 700 00! NO CAN DO!

Vierailija

Eilen televisiossa taas jauhettiin tästä. Itkusilmäiset ihmiset olivat aidosti närkästyneitä valtiovallalle, joka ei tue heidän typerää pärtsäilyään ilmojen halki vuoroin kusi sukassa Thaimaasta pois, sitten taas itkua tuhertaen takaisin. Ja tietenkin taas takaisin Suomeen.

Haastateltu valitti, että kun hänellä ei ole rahaa itsellään käydä Thaimaassa joka viikko. No ei ole kyllä minullakaan sen puoleen. Pitäisikö tällaisiin kaukomaanmatkoihin liittyviä riskejä ajatella jo siinä vaiheessa kun sinne matkustaa, tai kun joku omainen sinne matkustaa? Ehkäpä. Riskin ottaa aina matkustaja itse, ei valtio, jolle epäilemättä olisi edullisempaa pitää ko. ihminen oman maan kamaralla käyttämässä rahojaan oman maan palveluihin.

Muutama kuukausi sitten joku turisti tukehtui lihapalaan Teneriffalla. Pitäisikö valtion maksaa hänen sukulaistensa matka tapahtumapaikalle, että saisivat käydä surutyötään aidossa ympäristössä?

Noor
Ehkäpä ruotsalaiset ovat ajatelleet, että jos tulee uusi aalto sopivasti, niin päästään lopuistakin omaisista eroon. Anteeksi, tämä oli asiaton. Häpeän.

Tämä oli hyvä! ... ehkäpä ...

Minäkin ajoin Indonesiassa kolme vuotta sitten mopokolarin, mutta ei valtio lennättänyt tyttöystävääni hoivaamaan loukkaantunutta miestään.

Onko tälle mässäilylle mitään moraalisia, älyllisiä tai millään muulla tapaa loogisia perusteita? Matkoja tarjoavat poliitikot vähät välittävät surusta tai kuolleista. Nyt on vain niin e r i n o m a i s e n otollinen hetki kalastella suosiota hyvinvointivaltion palveluiden kustannuksella. Vakuutusyhtiöt matkavakuutuksineen ovat odottamattomia tilanteita varten. Valtion ei tule korvata mitään konsulitoiminnan ulkopuolista lomanviettäjille saatika heidän omaisilleen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat