Seuraa 
Viestejä4922

Kun nyt Nokia ja Motorola ovat saamassa aikaan ja saavatkin tulevaisuuden puhelimiin myös television näkyviin yhteisellä formaatin ajamisella kännyköihin, tai ei sillä liene väliä mikä se on. Joka tapauksessa TV puhelimiin tulee mahdolliseksi.

Miten sitten käy televisiolupien ja niiden tarkastajien työllisyyden, tällä kertaa työvoimapulan. Suomen Yle:n ja Britanniankin BBC:n ainakin on syytä aloittaa uusien TV-lupatarkastajien koulutus jo hyvissä ajoin. Myös lisätyövoiman rekrytoiminen luvattomasti känykkätelevisiota katselevien tehokkaaseen valvontaan ja sanktioiden määräämiseen. Tehtävä on vaativa.

Britanniassa myydään vielä MV-telkkarinkin lupia (2006) niille, jotka eivät vielä ole siirtyneet väriaikaan. Luvattomasta TV:tä katsoja on siellä joku joutunut linnaankin, kun on kehoituksista huolimatta kieltäytynyt maksamasta.

Suomessa aloitettiin radionkuuntelulupien myyminen jo muistaakseni -26. Samanlainen järjestelmä on tietääkseni voimassa useissa, ainakin Euroopan maissa. Olisi aika siirtyä järjestelmään, missä ei-kaupallinen, yleishyödyllinen informaation välityksen kustannukset hoidettaisiin verovaroin, yhteisestä pussista. Tiedon valtatiet ovat vähintään yhtä tärkeitä, kuin maantietkin kansalaisille.

Lierikki Riikonen

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

lierik
Tiedon valtatiet ovat vähintään yhtä tärkeitä, kuin maantietkin kansalaisille.
Itse uskon saavani luotettavampaa ja parempaa tietoa netistä useita eri lähteitä seuraamalla.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Tuppu L
Itse uskon saavani luotettavampaa ja parempaa tietoa netistä useita eri lähteitä seuraamalla.

Miljoona suomalaista ei käytä Internettiä vielä, osa heistä, lähinnä vanhemmista ikäpolvista, tuskin tulee koskaan käyttämäänkään. En näe kuitenkaan, että televisio ja netti olisivat toistensa kilpailijoita. Ne täydentävät toisiaan, lisäksi on paperilehdistökin olemassa. Ja radio. Mediaa tulee niin paljon, ettei kenelläkään ole siihen kaikkeen teoreettistakaan mahdollisuutta seurata, pelkästään Suomessa. Jos alkaisi valitsemaan kaikista ohjelmatiedoista kiinnostavimpia, siihen vuorokausi jo kuluisikin. Selaimessakin tahtoo jo kirjanmerkkipalkki paisua.

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun nykyisin TV lupatarkastaja ei usko tvn olevan pelkästään pelaamista tms varten, niin miten sitten puhelimen kohdalla, jos sillä voi katsoa tv-lähetystä?

TV lupa tulee perusteettomaksi ellei peräti lainvastaiseksi?

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

kohta Isoveli valvoo kännyköitämmekin. Tarkastaja voi pysäyttää meidät missä vain, milloin vain ja pyytää mobiilitelehvoonimme ynnä vaadittavat luvat nähtäväkseen. Mutta voisiko lupa tuolloin olla talletettuna kyseisen kännykän muistiin niin, ettei erillisiä papereita sentään kunnon kansalaisten tarvitsisi mukanaan kantaa?

Juro Vonkaaja
Seuraa 
Viestejä274
kunkku
kännykkäteevee...huu niids it enivei?
Minä saattasin vaikka käyttääkin. Esim. silloin kun istun jossain joutilaana, vaikkapa julkisissa kulkuneuvoissa kun en jaksa lueskellakaan. Silloin vois vaikka katella uutiset tai jonku lempparisarjan.

Äkkiä ajatellen kännykkä tv tuntuu aivan idioottimaisen pieeltä medialta. Mutta kun tarkemmin miettii, niin katselukulma kädessä olevan kännykän ruutuun on jokseenkin sama kuin viiden metrin päässä olevaan normaalinkokoiseen laajakulma tv:n ruutuun. Vielä kun känykässä on joku laadukas high resoluutio näyttö, niin jo vain siitä kattelee tv lähetystä.

Varsinaista tv lähetystä en ole päässy katsomaan, mutta jotain uutispätkiä olen streemanny netistä 3g kännykkään, ja aivan hyvin kuvasta sai selvää, oli yllättävän positiivinen kokemus.

Uskoisin, että känny TV ei ole mikään vaara varsinaiselle isommalle ruudulle. Lähinnä känny TV on mielestäni leikkikalu jota näytetään kaverille ja katsotaan kerralla muutama minuutti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat