Hallituksen kemistit: kissaa polttoaineeseen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Uusimpia talousuutisia: hallituksen kemistien uusimman päätöksen mukaan autopolttoaineeseen sekoitetaan bioa vuonna 2008 jo kaksi prosenttia ja 2010 jo kuusi.

Tuo ei ollut varsinainen uutinen, vaan mistä lisäsekoite koostuu.
Ostetaan palmuöljyä Indonesiasta ja Malesiasta, ja sitä vahvistetaan
Honkajoella jalostetulla eläinrasvalla. Autosi kulkee vaikka omalla tai naapurin mukaan jalostetulla kissalla.

Kai luontoperäisintä ainetta sekoitettavaksi Suomen oloissa olisivat rypsi-,
rapsi ja auringonkukkaöljykin. Nittä samoja, joita saa ruokakaupastakin. Kissarasvaa sieltä ei saa. Kissarasva sain huonon maineen jo 1960-luvulla, kun sitä Lounais-Suomessa päin oli sekoitettu margariiniin.
Margariinin uskotaan olevan puhdasta kasvisrasvaa, mutta tuolloin se ei sitä aina ollut. Josko aina nykyäänkään?

Minä siis seuraan äsken TV1n talousuutisisssa luettua. Olisiko päässyt tapahtumaan hallituksen aikeista tulkintavirhe? Tuon mukaan hallitus itse jäljentää omassa toiminnassaan nyt Itsevaltiaita, ei päinvastoin.

Tässä myös yksi vitsi John Carterin joukkion vitsikokoelmaan. Entäs siinä vaiheessa, kun mukaan hallitukseen otettu nääsvasemmistolainen liikenneministerinä saa vastatas, päättää, ja valvoa kissarasvan sekoittamisesta autoja sekoteillä kuljettamaan?

Kommentit (10)

Vierailija

Margariini on muunneltua rasvaa. Sitä voi tehdä esim. läskistä, tai sitten kasvisrasvasta. Oikeastaan mikä tahansa rasva käy, mutta toisia rasvoja on helpompi muuntaa margariiniksi kuin toisia.

Lopputulos on tekotavasta huolimatta kutakuinkin sama. Eroa ei pitäisi juuri tulla, oli lähteenä käytetty kissaa tai possua.

Alunperin margariini oli muistaakseni Ranskan armeijalle kehitelty voin korvike, jota saatoi tehdä vaikkapa teurasjätteestä.

Vierailija
Veikko
Margariini on muunneltua rasvaa. Sitä voi tehdä esim. läskistä, tai sitten kasvisrasvasta. Oikeastaan mikä tahansa rasva käy, mutta toisia rasvoja on helpompi muuntaa margariiniksi kuin toisia.

Lopputulos on tekotavasta huolimatta kutakuinkin sama. Eroa ei pitäisi juuri tulla, oli lähteenä käytetty kissaa tai possua.

Alunperin margariini oli muistaakseni Ranskan armeijalle kehitelty voin korvike, jota saatoi tehdä vaikkapa teurasjätteestä.

Siis margariini keksittyä ei ollut kasvimargariinia.

Kaikkea sitä Ranskan armeijssa on joutunut syömään.

Luulette kai myös, että napit sotilaiden hihoissa, tämäkin keksintö Ranskan armeijassa, ovat luodut koristeiksi. Erehdys: Napoleon keksi ne, jotta sotilaat eivät pyyhkisi hihoihin nenäänsä.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8560
Liittynyt16.3.2005

Hirven luista irtoaa mieletön määrä rasvaa keittämällä. Viime syksynä kaatelin jääpalamuotteihin luusopan runsaat ylimäärärasvat. Siinä oli luomurasvaa koko vuodeksi erilaisiin harrastuksiin kuutioina. Minusta transrasvoja ei juurikaan tule jos paistaa eläinrasvalla.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Vierailija

Onkos tuota hirvimiehet huomanneetkaan, yleisesti?

Hirvensarvista tehtiin ennen myös hirvensarvisuolaa. Sitä oli hienoilla naisilla aina mukana pahoinvoinnin varalle. Monet hienot naiset olivat ennen jo nuorinakin aika lihavia, ja harrastaneet liikuntaa tuskin lainkaan. Ammoniumnitraattiako se olikaan? Kyllä tietysti myös tavallinen suolakin kaliumkloridi, tai Pan-suola, auttaa allergiaan, krooniseen nuhaan ja myös flunssan tapauksissa. Siis sieraimiin lähinnä, ei suinkaan sisäisesti eli syötynä.

Vierailija
ArKos itse
Onkos tuota hirvimiehet huomanneetkaan, yleisesti?

Hirvensarvista tehtiin ennen myös hirvensarvisuolaa. Sitä oli hienoilla naisilla aina mukana pahoinvoinnin varalle. Monet hienot naiset olivat ennen jo nuorinakin aika lihavia, ja harrastaneet liikuntaa tuskin lainkaan. Ammoniumnitraattiako se olikaan? Kyllä tietysti myös tavallinen suolakin kaliumkloridi, tai Pan-suola, auttaa allergiaan, krooniseen nuhaan ja myös flunssan tapauksissa. Siis sieraimiin lähinnä, ei suinkaan sisäisesti eli syötynä.

Ammoniumnitraattiapa hyvinkin. Käytetään mm. leivosten ja eritoten pikkuleipien kohottamiseen. Se hajoaa lämmön vaikutuksesta ja aikaansaa pieniä kuplia, jotka saavat paakkelsit kuohkeaksi. Uunista hyökyy vahva ammoniakin lemu sen poistuessa taikinasta.

Tavan suola on tosin natriumkloridia. Salmiakki on sitten ammoniumkloridia.

Uusimmat

Suosituimmat