Seuraa 
Viestejä45973

Kerro omin sanoin mitä energia on

Sivut

Kommentit (192)

QuantumLeap
Kerro omin sanoin mitä energia on

Kaikki tahtoo elää, säkenöivästä voimasta, säkenöivästä voimasta.

Ei hitto, nuo sanat taisivat ollakin jo käytetty. Paha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jonkin järjestelmän kyky tehdä työtä. energia muotoja on ppotentiaalienergia ja liike-energia. potentiaalienergia on kappaleen kyky asemansa perusteel suorittaa työtä toisten kappaleiden suhteen. potentiaalienergia on luonteeltaan kimmoenergiaa..mikä merkitsee atomien siirtymistä tasapaino asemistaan. liike.energia on taasen kappaleen kyky suorittaa tyätä liiketilansas vuoksi.....

Tässä muutamia kaavoja energioiden laskemiseksi, vaikka eihän tämä mitään omin sanoin määrittelyä olekaan.

Liike-energia E=½mv²
Potentiaalienergia E=mgh
Lämpöenergia Q=Hm
Ydinenergia E=mc²
Sähköenergia E=Pt

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Meillä oli kotona sanakirja, joissa oli osapuilleen seuraavat määritelmät:

Energia: Energia on kappaleen kykyä tehdä työtä. Ks. työ, s. 666
...
Työ: Työllä tarkoitetaan sitä kun jokin energia muuttuu toisentyyppiseksi energiaksi, esimerkiksi liike-energia muuttuu potentiaalienergiaksi. Ks. Energia, s. 555

Tuohan on siis kiertomäärittely joka ei oikeastaan kerro ensinkään mitään siitä mitä energia on.


Energia: Energia on kappaleen kykyä tehdä työtä. Ks. työ, s. 666

Heh, en malta olla kommentoimatta, että olen aina pitänytkin työn tekoa varsin infernaalisena

jos jossakin on paljon energiaa, niin siloin siinä on paljon tilaa.

Energia eli tila voi olla kuumasti tiheää.

Ihminenkin on tilapaketti, jonka atomien ytimissä tila on kuumasti tiheää.

Ihmisessä atomien välinen tila on haaleasti vähän tiheää ja sinne tarvitaan lisää haaleasti vähän tiheää tilaa eli energiaa, jota saadaan hapesta. ja näin energia eli tila pääsee virtaamaan ihmisessä tehokkaasti.

Atomeita voidaan ladata ja niistä saadaan tilaa eli energiaa esiin, kun atomit saadaan värähtelemään.

Ihminen on salaojamainen tilakokonaisuus ja atomien ytimet ovat salaojan kiviä ja tila eli energia virtaa atomien välissä.

;):)

E=TILA

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
QuantumLeap
Kerro omin sanoin mitä energia on

Energia on järjestystä, epätasapainoa, liikettä. Energia on, kuten jo sanakirjakin määritteli, kykyä tehdä työtä. Siis kykyä saada jotakin tapahtumaan, muuttumaan, vaihtamaan tilaansa. Energia sellaisenaan on vähän niinkuin valo - se voidaan määritellä vastakohtana pimeydelle, vaikkei tämä oikeastaan mitään kerrokaan mistään, ja vaikka pimeys ei oikeasti olekaan mitään. Valo on kuitnekin jotain. Samalla tavoin energia on ikäänkuin vastakohta olemattomuudelle ja tapahtumattomuudelle - se on jotakin.

Energialle on olemassa omat fysikaaliset määreensä, mutta ne eivät varsinaisesti kerro sen syvimmästä olemuskesta mitään, ne vain kertovat sen, kuinka se missäkin ilmenee, miten se havaitaan, miten se voidana mitata, kuinka paljon sitä on ja kuinka se vaikuttaa mihinkin. Varsin käyttökelpoista siis. Sen sijaan en tiedä, mitä virkaa olisi tietää "mitä energia on", jos oikea vastaus (mikäli sellaista edes on) nyt sattuisi olemaan vaikkapa se on "tiheitä kumkvationeja vähemmän theässä tilassa". Tuollaiset muka kaiken selittävät jumalalliset viisaudet ovat lopulta yhtä tyhjän kanssa ja niillä on korkeintaan filosofista arvoa.

Fysiikka ei siis tarvitse tietoa siitä, mitä energia on, eikä se myöskään sitä voi kertoa. Eikä kukaan muukaan. Yhtä fiksua olisi kysyä, mitä on avaruus, tai tila, kuinka pitkä matka on kauas, tai miksi painavaa on raskas kantaa. Tai miksi minä olen olemassa, ja mitä on elämä, tai mikä on elämän tarkoitus. Ihminen on sikäli petollisen viisas (vaiko tyhmä?) olento että osaa helposti kysyä itseltään asioita joihin ei osaa vastata, ja ehkä jopa asioita joihin on mahdotonta vastata. Ja sitten pitää vielä näitä kysymyksiä jostain syystä erityisen tärkeinä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883

Energia on energiaa...

Koshilta jo tulikin hyvä kuvaus siitä.

Mielestäni myöskin melko ihmeellinen kysymys... Mitä vielä pitäisi siihen enempää keksiä...?

...Kaiken tarkoitusta sen sijaan luulisi jokaisen miettivän... Mitä hyötyä tästä tietoisuudesta muuten mitään edes olisi...?

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat